Počeo program osposobljavanja "Proizvođač/ica rakije i drugih domaćih aromatiziranih pića"

Published: Friday, 18 October 2019

U sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“ 7.10.2019. započeo je program osposobljavanja „Proizvođač/ica rakije i drugih domaćih aromatiziranih pića“ za pripadnike marginaliziranih skupina na području grada Knina. Program pohađa 7 osoba. 

U marginalizirane skupina spadaju: dugotrajno nezaposlene osobe - mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci, osobe romske nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, beskućnici, liječeni ovisnici o drogama, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, migranti, mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi i nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu. 

Read more ...

Radionica mekih vještina "Budi svoj"

Published: Friday, 20 September 2019

U sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“ 18.9.2019. i 19.9.2019. održana je radionica mekih vještina „Budi svoj" za pripadnike marginaliziranih skupina na području grada Knina. Cilj radionice je osnaživanje i podizanje razine samopoštovanja kod marginaliziranih skupina. 

Početkom listopada 2019. godine sedam osoba pripadnika marginaliziranih skupina počet će pohađati program osposobljavanja „Proizvođač/ica rakije i drugih domaćih aromatiziranih pića“. 

Read more ...

Kreće zadnja faza kampanje 'Svim na Zemlji, daruj drvce'

Published: Friday, 18 October 2019

Završnom akcijom sadnje mladica bora u Kistanjama i akcijom čišćenja šume u Diklu kraj Zadra, 26. listopada završava kampanja „Svim na Zemlji, daruj drvce“ kojom se u prosincu prošle godine prikupilo 13.200 kn donacija građana i građanki Hrvatske.Svim na Zemlji, daruj drvce“ blagdanska je antikonzumeristička akcija koju je Zelena akcija u suradnji s udrugama Eko-Zadar i Eko Zrmanja pokrenula još 2017. godine, kada su ljetni požari poharali dalmatinsku obalu i uništili preko 100 000 ha šume. Kampanjom se željelo ukazati na problem požarišta, kao i na prijetnju klimatskih promjena i posljedice prekomjerne konzumacije na naš planet i podsjetiti da su upravo šumski ekosustavi od neizmjerne važnosti za naš opstanak. Rezultat prve kampanje bila je mlada šuma pinije od preko 1000 sadnica, koju je 70 vrijednih volontera i volonterki Zadarske županije zasadilo pokraj Turnja, u općini Sv. Filip i Jakov, gdje je tokom ljeta 2017. godine izgorilo 16 ha šume.

Read more ...

Znanje za održivo djelovanje

Published: Wednesday, 11 September 2019

ŠKOLE KAO POKRETAČI PROMJENA U LOKALNOJ ZAJEDNICI - završena obuka nastavnika za provedbu projekata održivog razvoja.

Zelena Istra i Centar za mirovne studije su od 2. do 4. rujna u prostorima Dnevnog boravka u DC Rojc organizirali "Seminar o održivom razvoju, 2. modul - Od ideje do akcije" za 25 nastavnica/ka, profesora/ica osnovnih i srednjih škola iz Pule i Knina. Tema održivog razvoja jedna je od najaktulanijih tema današnjice, a edukacija je temelj za postizanje održivog razvoja. Stoga je cilj naših obrazovnih seminara da nastavnici steknu teorijska znanja i vještine u području održivog razvoja, koja će im pomoći da osmisle, organiziraju i provedu školske projekte i projekte u zajednici na tu temu. Kompetencije koje će nastavnici steći u okviru ovog projekta pomoći će im i da svoju nastavu povežu s Kurikulumom za međupredmetnu temu Održivi razvoj.

Read more ...

Dodijeljene diplome polaznicima u sklopu projekta "Znanjem do zaposlenja"

Published: Friday, 18 October 2019
U srijedu, 14.10.2019. u prostorijama nositelja projekta, Udruge Prospero u Gračacu, a u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Libar iz Šibenika, polaznicima osposobljavanja za zanimanja mljekar/sirar i pčelar/medar dodijeljene su diplome.

Read more ...

Poziv na sajam razmjene sjemena

Published: Tuesday, 10 September 2019

Dragi suradnici, dragi Eko prijatelji, dragi svi,

pozivamo vas da sudjelujete na prvom Sajmu razmjene sjemena u organizaciji ekološke udruge „Krka“  Knin, koji će se održati 28.09.2019 s početkom u 16 sati u dvorani studentskog doma  u Kninu, na adresi Petra Krešimira IV, br. 30.

Svi događaji su otvoreni i besplatni za javnost.

Projekt „Sajam razmjene sjemena“, kojeg financira Šibensko-kninska županija,  je edukativni jednodnevni sajam razmjene autohtonog i introduciranog biljnog sjemena. 

Read more ...

Donatori

                                                   Općina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"         

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori