Svim’ na Zemlji, daruj drvce!

Published: Tuesday, 11 December 2018

Ponovno kreće kampanja za pošumljavanje Dalmacije - “Svim’ na Zemlji, daruj drvce!”

Ekološka udruga “Krka” ove se godine priključila Udruzi Zelena akcija, Eko-Zadar i Eko Zrmanji  te pozivano sugrađane i sugrađanke da ovog Božića, umjesto kupnje poklona ili božićnog drvca, doniraju za obnovu ugroženih šumskih područja Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Više o kampanji u priopćenu u nastavku. 

Udruge Zelena akcija, Eko-Zadar, Eko Zrmanja i Ekološka udruga“Krka” Knin ponovno pozivaju sugrađane i sugrađanke da ovog Božića, umjesto kupnje poklona ili božićnog drvca, doniraju za obnovu ugroženih šumskih područja Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Ova božićna kampanja prošle je godine urodila divnom suradnjom oko 300 uključenih građana i građanki te lokalnih udruga i institucija, a sve je kulminiralo ovu jesen velikom akcijom sadnje 1011 mladice pinije na opožarenom području iznad mjesta Turanj, pored Zadra.

Read more ...

Iskoristi priliku - edukacija za stručnjake

Published: Monday, 03 December 2018

Prvo predavanje iz programa edukacija „ Jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade na području socijalnog uključivanja i uključivanja na tržište rada marginaliziranih skupina društva“, u sklopu projekta ” Iskoristi priliku!”  je održano 23.11.2018 na lokaciji uz rijeku Krku na adresi Ekološko-informativnog centra u Kninu u organizaciji udruge Zdravi grad i Ekološke udruge ” Krka”. Na edukaciji je sudjelovalo 20 stručnjaka iz više institucija i organizacija. Suvremenim pristupom edukatorice mag.prim.educ. Ivane Ondini, osim što su odslušali uvodno predavanje, stručnjaci su dali i svoj doprinos budućem razvoju programa na način da su kroz upitnik izrazili svoja mišljenja oko tema koje bi najviše željeli da se obrade te su sudjelovali u interaktivnoj radionici.

Aktivnost podrazumijeva razvoj i provedbu programa edukacije stručnjaka koji rade s nezaposlenim marginaliziranim osobama za pružanje usluga mentorstva korisnika prava na zajamčenu minimalnu naknadu  s ciljem njihove radne aktivacije i socijalnog uključivanja. Program sadržava 40 sati, pa pozivamo sve zainteresirane kojima je posao vezan za rad s marginaliziranom skupinom da nam se jave i pridruže na edukaciji.

Iduće predavanje se planira održati 07.12.2018 na istoj lokaciji.

Edukatvna radionica o sakupljanju, uzgoju i preradi ljekovitog bilja u općini Promina

Published: Friday, 07 December 2018

Pozivamo vas da nam se pridružite dana 18.12.2018. g. u 11 sati, u zgradi općine Promina – vijećnica, na edukativnu radionicu o uzgoju, sakupljanju i preradi ljekovitog bilja.

Radionica  je dio aktivnosti  projekta „PROljekovita MINA“  kojeg financira Općina Promina.

Edukativnu radionicu organizira  Ekološka udruga „Krka“ Knin.

 

Veselimo se Vašem dolasku !

Učimo danas za bolje sutra - započele edukacije

Published: Tuesday, 13 November 2018

U sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“ 12.11.2018. započeo je program osposobljavanja za proizvođača/icu pršuta na POU Knin za 7 osoba pripadnika marginaliziranih skupina. U sklopu istog projekta 7.11.2018. održan je drugi dio radionice „Budi svoj“ čiji je cilj osnaživanje mekih vještina. Radionica je također namijenjena pripadnicima marginaliziranih skupina. Projekt provodi ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s gradom Kninom. Vrijednost projekta je 818.166,00 kuna te je u potpunosti financiran iz europskog socijalnog fonda.

  

Igrajmo se zajedno

Published: Wednesday, 05 December 2018

U sklopu projekta „Igrajmo se zajedno“ krenule su brojne edukativne radionice u Eko knjižnici igračaka.

Također u Eko knjižnici igračaka u Kninu  (Tvrtkova 3) potpuno besplatno možete iznajmiti puno novih, korisnih didaktičkih i motoričkih igračaka, uključujući i Hoverboard sa zaštitnom opremom.

Cilj projekta je: poboljšanje kvalitete života djece s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju nabavom  didaktičkih i motoričkih igračaka i uspostave kontinuiranog rada eko-knjižnice u Kninu i Šibeniku gdje će se igračke besplatno iznajmljivati.

Dragi roditelji i djeco, čekamo Vas  u Eko knjižnici igračaka, najljepšem mjestu u gradu.

Edukativne radionice o reciklažnom dvorištu u kninskim srednjim školama

Published: Monday, 12 November 2018

   

 

U sklopu projekta izgradnje reciklažnog dvorišta Knin 9.11.2018. i 12.11.2018. održane su tri edukativne radionice o razvrstavanju otpada za djecu i mlade koje je provela ekološka udruga „Krka“ Knin. Radionice su održane u srednjoj školi Lovre Montija iz Knina i srednjoj strukovnoj školi Kralja Zvonimira iz Knina. U sklopu radionica podijeljene su brošure o razvrstavanju otpada i uslugama reciklažnog dvorišta Knin.

Read more ...

Donatori

                                          

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"      

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori