Dodijeljena uvjerenja o osposobljavanju za Proizvođača/icu pršuta

Published: Friday, 15 February 2019

Danas (15.2.2019.) su dodijeljena  uvjerenja  o osposobljavanju za program „Proizvođač/ica pršuta“ u sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Projekt provodi ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Gradom Kninom. Program osposobljavanja na Pučkom otvorenom učilištu Knin završilo je šest osoba pripadnika marginaliziranih skupina s područja grada Knina. U sklopu istog projekta korisnici su prošli radionice usmjerene osnaživanju mekih vještina.

Aktivnosti projekta namijenjeni su pripadnicima marginaliziranih skupina (dugotrajno nezaposlene osobe - mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci, osobe romske nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, beskućnici, liječeni ovisnici o drogama, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, migranti, mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi i nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu).

Ovim putem pozivamo sve pripadnike marginaliziranih skupina da se jave na kontakte ekološke udruge „Krka“ Knin ukoliko žele sudjelovati na programima osposobljavanja (Pčelar/ica, Sakupljač/ica, proizvođač/ica i prerađivač/ica ljekovitog i aromatičnog bilja, Proizvođač/ica rakije ili Povrćar/ica) ili radionicama mekih vještina („Budi Svoj“, „Budi kreativan“ ili „Izrazi se“). Svi kontakti dostupni su na http://www.eu-krka-knin.hr/.

Učimo danas za bolje sutra - nove aktivnosti projekta

Published: Thursday, 07 February 2019

U utorak (5.2.2019) održano je više aktivnosti projekta „Učimo danas za bolje sutra“. Prvo je održan sastanak s ciljnom skupinom na temu upoznavanja sa projektom, programima osposobljavanja s naglaskom na programe za pčelara/icu i sakupljača/icu, proizvođača/icu i prerađivača/icu ljekovitog i aromatičnog bilja (programi započinju početkom ožujka 2019.) i pravilima sudjelovanja.

Zatim je održan sastanak s ciljnom skupinom na temu informiranja o radionicama usmjerenim osnaživanju mekih vještina te su nakon sastanka prisutni koji su u tom trenutku udovoljavali pravilima sudjelovanja sudjelovali na prvom dijelu radionice mekih vještina „Budi svoj“.

Nakon završetka prvog dijela radionice „Budi svoj“ održana je još jedna radionica mekih vještina „Izrazi se“ (drugi dio održan je 6.2.2019.), a na kojoj su sudjelovali polaznici programa osposobljavanja za proizvođača/icu pršuta i drugi zainteresirani korisnici koji ne pohađaju programe osposobljavanja ali mogu sudjelovati na radionicama mekih vještina.

Read more ...

Prvi poduzetnički koraci - Započela sjetva boba

Published: Friday, 15 February 2019

U sklopu projekta „Prvi poduzetnički koraci“ financiranim od Ministarstva znanosti i obrazovanja,  a u partnerstvu sa srednjom školom Lovre Montija iz Knina, srednjom  strukovnom školom Kralj Zvonimir iz Knina i udrugom "Mladi u EU" iz Šibenika, započela je sjetva boba.

  

U prvoj sjetvi u stakleniku koji se obnovio iz sredstava projekta su sudjelovali učenici 2d razreda poljoprivrednog smjera Srednje škole Lovre Montija.

Prvi poduzetnički koraci

Published: Monday, 04 February 2019

U sklopu projekta „Prvi poduzetnički koraci“ financiranim od Ministarstva znanosti i obrazovanja,  a u partnerstvu sa srednjom školom Lovre Montija iz Knina, srednjom  strukovnom školom Kralj Zvonimir iz Knina i udrugom "Mladi u EU" iz Šibenika, održane su prve radionice o društvenom poduzetništvu za učenike ekonomskog smjera u Srednjoj školi Lovre Montija u Kninu.

Ciljevi projekta su podizanje poduzetničkih vještina, razvijanje poduzetničke aktivnosti te podizanje svijesti o važnosti društvenog poduzetništva.

Za učenike drugog i četvrtoga razreda srednje škole, radionice  su održali predstavnici iz udruge "Mladi u EU" iz Šibenika. Učenicima su podijeljene brošure o društvenom poduzetništvu koje je tiskala Ekološka udruga „Krka“.

Sljedeće aktivnosti projekta su opremanje i uređenje školskog staklenika, sjetva biljke bob i radionice o sjetvi i preradi boba.

Pomozimo danas za bolje sutra – Zaželi

Published: Monday, 11 February 2019

Na području općine Bilice i grada Šibenika prije nešto manje od  6 mjeseci započeo je projekt „Pomozimo danas za bolje sutra – Zaželi“ u sklopu kojeg je zaposleno 5 žena koje pružaju podršku za 25 starijih i nemoćnih osoba.

Program Zaželi koji se provodi u cijeloj RH pokazao je iznimne rezultate pa tako i provedba projekta koji provodi udruga Krka.

Zaposlene žene su dobile priliku na zaposlenje, a nekima od njih je iznimno važno radi potrebnog staža koji je potreban na terenu.

Korisnici na terenu koji do sada nisu imali ovakvu vrstu podrške su iznimno zadovoljni.

PISANJE ŽIVOTOPISA, GDJE I KAKO DOĆI DO POSLA - POZIV NA RADIONICU

Published: Friday, 25 January 2019

Nezaposleni ste već neko vrijeme, nitko vam ne odgovara na Molbe za posao, teško se snalazite u samom postupku traženja novog posla, imamo riješenje za vas:

 

Besplatna radionica: PISANJE ŽIVOTOPISA, GDJE I KAKO DOĆI DO POSLA, samo za  dugotrajno nezaposlene, korisnike zajamčene minimalne naknade.

 

Radionica će se održati na adresi Hrvatske gospodarske komore dana  31.01.2019.g. dakle u Kninu na adresi Zvonimirova 36  s početkom u 12:30 h.

 

Molimo sve zainteresirane da se jave u Ekološku udrugu „Krka“ Knin, 022 664 608 ili na broj telefona 099 207 20 55.

 

Nudimo Vam mogućnost i da se uključite na naše edukacije u sklopu projekta „Iskoristi priliku!“ o čemo ćemo Vas informirati na radionici.

 

Program edukacija je u sklopu projekta „Iskoristi priliku!“ financiran iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014- 2020.

 

 

Dajte sebi priliku i naučite nešto novo, budite dio zadovljnih korisnika naših edukacija.

Donatori

                                          

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"      

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori