Započeo projekt "Druškanići"

Published: Tuesday, 11 June 2019

Početkom lipnja 2019. godine ekološka udruga „Krka“ Knin započela je sa provođenjem projekta pod imenom „Druškanići“. Projekt je vrijedan 57.688,70 kn, a fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira ga s iznosom od 46.150,96 kn (80%). Projekt će trajati 6 mjeseci.

Prije par godina članica ekološke udruge "Krka" napravila je facebook grupu "Druškanići" koja je služila za informiranje o aktivnostima ekološke udruge "Krka" ali i za davanje savjeta u zaštiti okoliša. Grupa je sadržajem bila prilagođena za roditelje i djecu. S vremenom, više kao usluga prijateljima počele su se stavljati obavijesti o potražnji dječje opreme (roba, hranilica, kolica, vrtići i slično) ali i školskih knjiga (udžbenika). Iz tog razloga provodimo projekt "Druškanići" gdje će jedna osoba raditi na administraciji facebook stranice, promociji projektnih aktivnosti te organizaciji razmjene i doniranja dječje opreme (roba, hranilice, kolica, vrtići, udžbenici i drugo).

S toga vas pozivamo da posjetite našu facebook stranicu „Druškanići“ (https://www.facebook.com/groups/116516475186772/) i oglasite poklanjate li ili možda potražujete dječju opremu. Napominjemo kako je zabranjeno putem ove stranice oglašavati kupoprodaju dječje opreme. Također možete dječju opremu donirati u udrugu „Krka“ gdje ćemo je pregledati, ako je potrebno popraviti i dalje proslijediti onima kojima je potrebna.

Za sve dodatne informacije obratite nam se na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili broj telefona 022 664 608.

 

Dodijeljena uvjerenja polaznicima u sklopu projekta " Učimo danas za bolje sutra"

Published: Thursday, 16 May 2019
Danas su na Pučkom otvorenom učilištu Knin dodijeljena uvjerenja o osposobljavanju za programe „Uzgajivač/ica, sakupljač/ica i prerađivač/ica ljekovitog i aromatiziranog bilja“ i „Pčelar/ica“. Projekti osposobljavanja provedeni su kroz projekt „Učimo danas za bolje sutra“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Projekt provodi ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Gradom Kninom.

Read more ...

Održan sajam BOBA

Published: Friday, 07 June 2019

Danas (7.6.2019.) se u Srednjoj škola kralja Zvonimira u Kninu održao  Sajam  boba.    

Učenici kuharskog smjera SŠ kralja Zvonimira priredili su jela od boba, dok su  učenici konobarskog smjera bili na usluzi pri posluživanju jela.

Učenici su nas vrlo ugodno iznenadili posjetitelje sajma svojim kulinarskim umijećem i pripravili salatu od sipe s bobom, artičoke punjene bobom, zapečeni mladi bob, pirjani bob s tjesteninom, bruskete s bobom i piroške punjene bobom.

Posebno za ovu prigodu učenici su napravili i “čips od boba” te bob-slanu grickalicu kako bi zainteresirali prisutne za zdrave grickalice bez aditiva i bogate nutritivnim vrijednostima.

Posjetitelji su uživali u korisnim sadržajima i ukusnim jelima, a učenici su imali priliku na drugačiji način prezentirati svoja znanja. 

Jela su pripremljena po receptima knjige jela od boba koja je također osmišljena i tiskana u sklopu projekta.

Read more ...

Održane radionice mekih vještina u sklopu projekta "Učimo danas za bolje sutra"

Published: Thursday, 09 May 2019
U sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“ 7.5.2019. i 8.5.2019. održana je radionica mekih vještina „Budi kreativan“ na kojoj su obrađena sljedeća tematska područja: 

Read more ...

Pozivnica na sajam boba

Published: Monday, 03 June 2019

Pozivamo Vas na Sajam boba koji će se održati 07.06.2019. (petak) u 10:30 sati u Kninu na adresi Ikičina 30 (sala Srednje strukovne škole kralja Zvonimira).

Učenici zanimanja kuhar iz SSŠ kralja Zvonimira priredit će nekoliko vrsta jela od boba, a učenici zanimanja konobar jela će posluživati.

Biljku bob uzgojili su učenici poljoprivrednog smjera iz SŠ Lovre Montija u stakleniku koji je dodatno opremljen sredstvima iz projekta, kako bi buduće generacije imale uvjete za što bolje obavljanje učeničke prakse.

Jela će biti pripremljena iz knjige recepata o bobu koja je također osmišljena i tiskana u sklopu projekta.

U sklopu projekta posjetiteljima će biti prezentirana i marketing kampanja koju su osmislili učenici radi buduće prodaje proizvoda putem školske zadruge „Trgoflores“. 

Sajam boba dio je projekta „Prvi poduzetnički koraci“ kojeg Ekološka udruga „Krka“ provodi u partnerstvu sa SSŠ kralja Zvonimira, SŠ Lovre Montija i Udrugom mladih Mladi u EU iz Šibenika, a u potpunosti je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

Veselimo se Vašem dolasku.

Nabavljena oprema kroz projekt "Prvi poduzetnički koraci"

Published: Wednesday, 08 May 2019

U tijeku je provedba projekta "Prvi poduzetnički koraci" koji Ekološka udruga "Krka" Knin provodi u partnerstvu sa srednjim školama "Lovre Montija" i "Kralj Zvonimir". Kroz projekt je, kao jedna od aktivnosti, do sada nabavljen sustav rashlađivanja i zasjenjivanja školskog staklenika, oprema za preradu proizvoda, sitni alati,  kompjuter i printer, kecelje i pregače za učenike. Do sada je za opremu škole utrošeno 49.635,63 kn. Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. 

Read more ...

Donatori

                                                   Općina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"         

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori