PROJEKT „ZELENO SRCE“

Published: Monday, 12 February 2018

 

Udruzi mladih „Mladi u EU“ iz Šibenika u partnerstvu sa Osnovnom školom Tin Ujević iz Šibenika i Ekološkom udrugom „Krka“ Knin odobreno je financiranje i provedba projekta: „Zeleno srce“ .

Projekt „Zeleno srce“ financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u sklopu programa Institucionalni odgoj i obrazovanje.

Provedba projekta traje od 01.10.2017. do 31.08.2018.

Putem aktivnost projekta: Radionice o volontiranju, volonterske akcije uređenja okoliša, volonterska akcija „Zelena čistka“,organizacija Zelenih izleta, akcije prikupljanja plastičnih čepova i stare odjeće, snimanje Milenijske fotografije, itd. promovirat će se značaj volontiranja te će se ostvariti  ciljevi projekta: Razviti i promovirati učeničko volonterstvo; omogućiti i otvariti izvanučioničku nastavu, educirati učenike o značaju volonterstva; uključivanje učenika u volonterske akcije u lokalnoj zajednici; educirati širu lokalnu zajednicu o značaju volonterstva; povećati broj volontera; poticati na društvenu uključenost i građanski aktivizam; aktivno uključivanje djece u život zajednice; poboljšati kvalitetu života djece i mladih; ojačati empatiju djece i mladih prema potrebitima; ojačati svijest o važnosti zaštite prirode i okoliša; doprinijeti održivom razvoju zajednice.

Peace za Krku

Published: Monday, 27 November 2017

Završen je projekt „Peace za Krku“ koji su financirale Hrvatske vode. Od brojnih aktivnosti projekta poput akcija čišćenja okoliša, zelenih izleta u sklopu projekta  snimljena je i Milenijska fotografija Peace za Krku kako bi upozorili  na problem onečišćenja rijeke Krka.

 

OBAVIJEST O PROVEDBI PROJEKTA VENI-VIDI-KNIN

Published: Monday, 05 February 2018

 

Projektom VENI-VIDI-KNIN koji će provoditi Ekološka udruga „Krka“ Knin  u suradnji s Osnovnom školom dr. Franje Tuđmana Knin, organiziranjem radionica o prirodnim o povijesnim ljepotama šire okolice grada Knina, radionicama o fotografiji, organizacijom Zelenih izleta/terenske nastave, formiranjem foto sekcije,  osmišljavanjem i tiskanjem brošura o prirodnim ljepotama i turističkoj ponudi grada Knina, organizacijom izložbe fotografija, snimanjem Milenijske fotografije  potičemo inovativan pristup obrazovanju, potičemo  kreativnost i talent  kod učenika, potičemo mlade na aktivniji boravak u prirodi, potičemo mlade na aktivnije sudjelovanje u društvu, upoznajemo mlade sa prirodnim i povijesnim ljepotama, šire okolice grada Knina te promoviramo prirodne i povijesne ljepote grada Knina i okolice.

Projekt „VENI-VIDI-KNIN“ financira JU NP Krka i Erste banka, a provedba projekta traje do 31.08.2018.

Read more ...

Promotivni video Eko knjižnica igračaka Šibenik

Published: Sunday, 19 November 2017

Promotivni video je nastao u sklopu projekta Eko knjižnica igračaka koji se  financira u sklopu re-granting scheme LADDER projekta.

 

Projekt LADDER financira se iz programa Europske komisije „Nedržavni akteri i lokalne vlasti za razvoj: podizanje svijesti javnosti o razvojnim problemima i promoviranje obrazovanja za razvoj u Europskoj uniji“. Projekt je utemeljen na DEAR pristupu koji zagovara obrazovanje o razvoju i podizanje svijesti.

Dragi naši, sretna Vam i uspješna Nova 2018.

Published: Thursday, 21 December 2017

Dragi naši, sretna Vam i uspješna Nova 2018.

Hvala Vam što pratite naš rad, što nas podržavate i naravno hvala Vam što čuvate okoliš. Budite uz nas i u 2018. godini, spremili smo nove zanimljive i korisne projekte.

Postavljene Eko kućice za knjige

Published: Tuesday, 05 September 2017

U sklopu odobrene građanske akcije „Opismeni- zazeleni“ u Kninu je  postavljeno  pet Eko kućica za knjige i to ispred dječjeg vrtića Cvrčak, Ekološko-informativnog centra Krka, poludnevnog boravka UOSI Sv. Bartolomej, područne osnovne škole Golubić i na lokaciju zelene površine/dječji park u samom centru grada.U sklopu iste inicijative, a povodom Međunarodnog dana pismenosti, dana 8.9.2017. Ekološka udruga „Krka“ organizira akciju: „Opismeni – Zazeleni“, akciju prikupljanja starih knjiga i slikovnica za djecu.Stoga pozivamo građane Knina da dana 8.9.2017. ( petak ) u 17 h posjete  Eko – info centar na Krki te donesu barem jednu staru knjigu ili slikovnicu kako bi popunili eko kućice za knjige. Svatko tko donese knjigu ili slikovnicu dobije na poklon platnenu vrećicu.

Read more ...

Donatori

                                          

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"      

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori