• Krčić je naš
  • Ekološko-informativni centar Krka
  • Festival Ruralne Kulture
  • Eko knjižnica igračaka

Osnovano Vijeće za okoliš

Objavljeno: Utorak, 01 Srpanj 2014

Dana 29. svibnja 2014. godine na sastanku održanom u Ekološko-informativnom centru u Kninu osnovano je savjetodavno Vijeće za okoliš

Šibensko-kninske županije.

Sastanak i osnivanje Vijeća organizirala je Ekološka udruga "Krka" Knin a u sklopu projekta "Zajedno za prirodu i okoliš".Projekt je financiran EU sredstvima a trajat će dvije godine.Nositelj projekta je udruga "Sunce" iz Splita a provode ga u partnerstvu sa Ekološkom udrugom "Krka", Gradom Kninom, Općinom Kistanje,Općinom Sali, Općinom Lastovo, JU Park prirode "Telašćica" i JU Park prirode "Lastovsko otočje".

Temeljni ciljevi projekta su da se kroz jačanje suradnje i sudjelovanja javnosti u zaštiti prirode i okoliša doprinese povećanju kvalitete života u Dalmaciji te da se ojača međusobno povjerenje između organizacija civilnog društva, građana i tijela lokalne samouprave u donošenju odluka vezanih uz održivi razvoj.

Prvom, osnivačkom sastanku, prisustvovalo je petnaest sudionika- članova udruga, javnih gradskih tvrtki i predstavnika lokalnih samouprava.

Osim osnivanja Vijeća te upoznavanja i predstavljanja sudionika, govora je bilo o brojnim problemima koje trenutno imamo u županiji, a vezano za temu održivog gospodarenja otpadom- regionalni centar Bikarac, sanacija postojećih odlagališta, problemi koji se susreću na samom terenu sa građanima, problem primjene Zakona i obveze odvojenog prikupljanja otpada..

Dogovoren je i idući termin sastanka, 4. lipnja 2014.

Svi zainteresirani za članstvo i rad u Vijeću mogu se javiti mailom ili na neki od brojeva telefona Ekološke udruge "Krka".

 

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar