• Krčić je naš
  • Ekološko-informativni centar Krka
  • Festival Ruralne Kulture
  • Eko knjižnica igračaka

Sezona Zelenih izleta privedena kraju

Objavljeno: Utorak, 07 Srpanj 2015


U sklopu projekta "Priroda Dalmacije" ugostili smo 215 učenika i njihovih nastavnika, te ukupno održali 11 samostalnih Zelenih izleta. Ugostili smo učenike OŠ "Domovinske zahvalnosti" i "Dr.Franje Tuđmana" iz Knina, te učenike OŠ "Ivan Goran Kovačić" iz Lišana Oštovičkih.Također smo ugostili i učenike iz Splita. Njih su na izlete vodili edukatori udruge Sunce, koji su ujedno i nositelji projekta.U nastavku teksta prenosimo  članak sa web stranice udruge Sunce:

S ljetom na vratima zbrajamo rezultate još jedne sezone Zelenih izleta. U 2015. (do 01.07.2015.) smo održali 9 izleta na koje smo poveli 347 učenika i 23 nastavnika/nastavnice. Posjetili smo različite ekosustave u prirodi na lokacijama Park šume Marjan, izvora Krke i slapa Krčić, izvora rijeka Rude, Graba i Cetine, poučne staze Leopolda Mandića i Omiša te Peručkog jezera i Vrlike. 

 

Što se tiče broja Zelenih izleta napredovali smo od naših početaka 2013. godine, tako da sada već i prije ljetne pauze brojimo 9 izleta s 347 djece. Nemojte zaboraviti da se Zeleni izleti provode najčešće od mjeseca travnja do lipnja, s tim da je u svibnju ove godine vrijeme bilo promjenjivo i nikako nam nije išlo u korist. 

U sklopu projekta Priroda Dalmacije Zelene izlete je počela provoditi i Ekološka udruga 'Krka' Knin za koju možemo reći da je imala dobar start s obzirom da su u prvoj godini edukatorice iz Knina održale 11 izleta na kojima je prisustvovalo 215 djece. 

Osim samog odlaska na Zelene izlete, cijelu godinu smo vrijedno radili i na poboljšanju i osmišljavanju novih lokacija za Zelene izlete pa smo tako u sklopu projekta Priroda Dalmacije održali i 3 radionice vezane uz unaprjeđenje naše ponude, te 5 puta otišli u istraživanje terena za nove lokacije. 

Pogledajte slike s dosadašnjih Zelenih izleta na našoj Facebook stranici, preporučite nas prijateljima i kolegama, a ako ste zainteresirani javite se pa će edukatori Sunca i Krke Knin osmisliti Zeleni izlet baš za Vas.

Također, uskoro slijedi i novi video Zelenih izleta pa ...STAY TUNED :) 

 

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar