• Krčić je naš
  • Ekološko-informativni centar Krka
  • Festival Ruralne Kulture
  • Eko knjižnica igračaka

Održan dječji Sajam recikliranih proizvoda

Objavljeno: Subota, 19 Ožujak 2016

  Danas je uspješno održan Sajam recikliranih proizvoda u Ekološko-informativnom centru Krka.      Posjetila su nas brojna djeca sa svojim roditeljima, te smo zajedničkim snagama obojali jaja za  natjecanje u "tucanju" jajima. Pobjednik je maleni Ivan Alajbeg, koji je ujedno i  najmlađi natjecatelj. 

Održane su brojne radionice izrade reciliranih proizvoda koje su vodili članovi  i volonteri Krke Knin, Čarobnog svijeta, DFA Zvončića i KUDa Kralj Zvonimir. Sve je bilo u znaku Uskrsa.

 Igrale su se i stare, pomalo zaboravljene igre poput "franjica" , "lastika" i slično. Djeca su izlagala svoje proizvode na štandovima, a mame su napravile uskršnje pogače. Žiri, čiji su članovi također bila djeca, ocjenjivao je izgled i okus te su izabrali pobjednicu. Iako je natjecateljice uglavnom bile mame pobjedu je ipak uzela  jedna baka, gospođa Nada Kablar, koja je kao nagradu dobila besplatnu frizuru.

U sklopu Sajma su prikupljane i igračke za Eko-knjižnicu igračaka. Prikupljen je veliki broj igračaka koje će biti donirane Eko-knjižnici igračaka u Zagrebu koja će uskoro biti otvorena. Eko-knjižnicu u Zagrebu pokreće udruga Zeleni dan

Sajam je organiziran u sklopu projekta "Eko-knjižnica igračaka" kojeg sufinaciraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i NP Krka.

Uskoro slijedi  i fotogalerija...

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar