• Krčić je naš
  • Ekološko-informativni centar Krka
  • Festival Ruralne Kulture
  • Eko knjižnica igračaka

Otvorena Eko-info kućica

Objavljeno: Četvrtak, 30 Lipanj 2016

Danas je svečano otvorena “ Eko-info kućica” u sklopu inicijative koju je financirala Zaklada “Kajo Dadić” iz Splita.U sklopu otvorenja održana je i radionica za djecu na kojoj su djeca, kao i na prethodnoj radionici, od starih stvari izrađivala namještaj i predmete za kućicu. Fotografije možete pogledati u fotogaleriji.

Eko-info kućica se nalazi kod Ekološko-informativnog centra “Krka” na adresi Drniška 2b. Izrađena je od drveta i nalazi se na stablu. U sklopu dvorišta kućice nalazi se i “mini reciklažno dvorište », odnosno spremnici za odvojeno prikupljanje otpada.

Inicijativom ćemo omogućiti djeci mjesto gdje mogu odvojeno prikupljati otpad te isti reciklirati i kreativno se izraziti. Također planiramo doprinijeti edukaciji djece i odraslih o važnosti očuvanja okoliša, vrstama i načinima odvajanja otpada, zdravom načinu života, podizanju kvalitete života te ih potaknuti da isto primjene u svakodnevnom životu. I sve to kroz djeci najzabavniji način-kroz igru.

Kućica će, u budućnosti, biti korištena i za potrebe edukacije u provedbi „Zelenih izleta“ i drugih ekoloških radionica. Posjet Eko-info kućici je besplatan te je mogu koristiti sva zainteresirana djeca.

  

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar