• Krčić je naš
  • Ekološko-informativni centar Krka
  • Festival Ruralne Kulture
  • Eko knjižnica igračaka

Možeš i ti!

Objavljeno: Utorak, 08 Studeni 2016

Predstavljamo Vam publikaciju MOŽEŠ I TI! - Samostalni i aktivni građani u zaštiti okoliša čiji je osnovni cilj potaknuti građane na samostalno i aktivno sudjelovanje u rješavanju problema u okolišu, a možete je preuzeti ovdje.Već 26 godina uspješno surađujemo s građanima putem Zelenih telefona Hrvatske na koje nam  prijavljuju razne probleme koje zamijete u okolišu. Upravo nam oni svojim pozivima ili poslanim fotografijama sugeriraju na najprisutnije probleme u okolišu.

Iako je cilj Zelenih telefona potaknuti građane na aktivno sudjelovanje i samostalno sudjelovanje u rješavanju problema u okolišu činjenica je da je najveći dio prijava aktivisti Zelenih telefona prenosili nadležnim institucijama i rješavali samostalno.

Da li zbog manjka znanja i informacija kojima raspolažu ili pak zbog straha od javnog istupanja, ne znamo. No u publikaciji nudimo pomoć i rješenje.

Publikacija nudi 20 rješenja za 20 okolišnih problema i nadamo se da će potaknuti građane da otvoreno i javno govore o problemima koji se tiču svih nas, i postanu odgovorni građani i članovi naše lokalne, ujedno i globalne zajednice.

Ova publikacija nastala je u okviru projekta “Partnerstva za okoliš: Razvoj kapaciteta u zaštiti okoliša javnog i civilnog sektora u Hrvatskoj kroz primjenu servisa Zelenog telefona” kojeg financira Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar