Održana brojna događanja u sklopu projekta "Znanje usvajajmo-okoliš sačuvajmo"

Published: Monday, 29 May 2017

Proteklih desetak dana  Ekološka udruga "Krka" Knin je u suradnji sa školama partnerima obilježila Dan(e) škole(a) organizacijom brojnih događanja. Sve je započelo 19.05. u OŠ Kistanje kada je održano snimanje Milenijske fotografije u suradnji sa poznatim hrvatskim fotografom Šimom Strikomanom. 23.05. je u OŠ Dr.Franje Tuđmana u Kninu organizirana akcija uređenja školskog okoliša. Nakon toga, u OŠ Kistanje, dana 24.05. obilježen je Dan škole u sklopu kojeg je održan i Sajam recikliranih dječjih proizvoda.

Na Sajmu su učenici škole prezentirali svoje brojne radove te pokazali izuzetnu zainteresiranost za recikliranje. U konačnici je dana 26.05. obilježen i Dan škole Dr.Franje Tuđmana u Kninu. U sklopu proslave održana je radionica izrade kartonskih kutija za prikupljanje plastičnih čepova, a koje će učenici podijeliti javnim institucijama, sve s ciljem kako bi u ovu humanitarnu akciju uključili što veći broj ljudi. Naime prikupljeni čepovi šalju se u Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Varaždin koja čepove prodaje tvrtkama koje se bave reciklažom, a  od prikupljenih sredstava kupuju skupe ljekove svojim korisnicima. Održan je i Sajam recikliranih proizvoda te snimanje Milenijske fotografije.

Još preostaje urediti i okoliš OŠ Kistanje, oprema je nabavljena a o svemu ćemo izvjestiti kada akcija bude završena.

Fotografije sa proslava i Sajmova možete pogledati u našoj fotogaleriji "Znanje usvajajmo-okoliš sačuvajmo".

Sve ovo održano je u sklopu projekta  „Znanje usvajajmo-okoliš sačuvajmo“ kojeg  sufinanciraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Knin, Općina Kistanje, Erste banka i Bikarac d.o.o.

Partneri na projektu  su Osnovna škole Dr. Franje Tuđmana Knin su i Udruga „Čarobni svijet“ iz Knina te OŠ Kistanje.

Hits: 965

Donatori

                                          

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"      

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori