• Krčić je naš
  • Ekološko-informativni centar Krka
  • Festival Ruralne Kulture
  • Eko knjižnica igračaka

Početak provedbe projekta "Eko-knjižnica igračaka Šibenik"

Objavljeno: Ponedjeljak, 14 Kolovoz 2017

Ekološkoj udruzi „Krka“ Knin odobreno je financiranje i provedba mikroprojekta „Eko-knjižnica igračaka Šibenik“.Provedba projekta traje od 29.06.2017. do 30.10.2017.U sklopu provedbe projekta uredit će se i otvoriti Eko-knjižnica igračaka u Šibeniku. Knjižnica će biti otvorena u prostorijama „Narančaste zgrade“. Za potrebe prikupljanja starih igračaka postavit će se dva spremnika za prikupljanje igračaka koja će se postaviti 

na prikladne lokacije u gradu, a sve u dogovoru sa predstavnicima Grada Šibenika. Također će se provesti i pet radionica za djecu, koje će se sastojati od praktičnog i teorijskog dijela.Za potrebe promocije bit će podijeljeno 200 platnenih vrećica te će biti snimljen promotivni video.

Opći cilj projekta je aktivno sudjelovanje građana i podizanje svijesti o odgovornom gospodarenju otpadom i važnosti očuvanja okoliša  a sve kako bi se poboljšala kvaliteta života kroz zdrav okoliš.

Specifični ciljevi projekta su: podizanje svijesti  ljudi, posebice  djece, o važnosti zaštite okoliša i odgovornom upravljanju otpadom putem radionica i promocije; omogućavanje odvojenog sakupljanja igračaka postavljanjem kontejnera za igračke; doprinos održivom gospodarenju otpadom postavljanjem kontejnera za prikupljanje igračaka; promocija primjera dobre prakse; doprinos financijskim uštedama roditelja pri kupnji igračaka bez naknade za iznajmljivanje igračaka; osiguran pristup igračkama siromašnoj djeci te razvoj dječje suosjećajnost i potrebe za  dijeljenje s drugima.

Projekt se financira u sklopu re-granting scheme LADDER projekta u iznosu od 6.000,00 €.

Projekt LADDER financira se iz programa Europske komisije „Nedržavni akteri i lokalne vlasti za razvoj: podizanje svijesti javnosti o razvojnim problemima i promoviranje obrazovanja za razvoj u Europskoj uniji“. Ukupna vrijednost projekta je oko 4 milijuna eura, a Hrvatska zajednica županija sudjeluje s iznosom od oko 45 tisuća eura u tri godine.

Projekt je utemeljen na DEAR pristupu koji zagovara obrazovanje o razvoju i podizanje svijesti.

Nositelj projekta LADDER je Europsko udruženje za lokalnu demokraciju ALDA, međunarodna nevladina organizacija osnovana 1999. godine na inicijativu Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe koja za cilj ima bolje povezivanje i koordinaciju aktivnosti agencija lokalne demokracije osnovanih početkom devedesetih godina. Trenutno okuplja preko 180 članica iz više od 35  država Europe i značajna je regionalna agencija sa širokim poljem djelovanja. Hrvatska zajednica županija članica je ALDA-e od ožujka 2014. godine.

 "With the financial support of The EU"

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar