• Krčić je naš
  • Ekološko-informativni centar Krka
  • Festival Ruralne Kulture
  • Eko knjižnica igračaka

Iskoristi priliku - radionica za stručnjake

Objavljeno: Petak, 18 Siječanj 2019
U sklopu projekta "Iskoristi priliku!" dana 17.1.2019. održana je treća edukacija namijenjena stručnjacima u kojima je tema problem marginalizirane populacije, posebno njihovo zbrinjavanje i uključivanje u svijet rada. Na edukaciji je sudjelovao velik broj stručnjaka, socijalnih radnika i udruga.
Prezentaciju o problemu zlostavljanih osobama i radu s njima održala je Ivana Ondini iz splitske udruge "Zdrav život". Ona je posebno ukazala na načine ophođenja sa zlostavljanim osobama, među kojima ima najveći broj žena.
Ondini je temeljito obrazložila kako se treba odnositi sa žrtvama obiteljskog nasilja, kako im pomoći i tako ih na što bezbolniji način rehabilitirati i pomoći im, između ostalog. u pronalasku posla. Brojni predstavnici udruga, potaknuti predavanjem, iznijeli su cijeli niz problema s kojima se susreću u sličnim slučajevima. Jedina županijska udruga koja ima savjetovalište za zlostavljane osobe, žrtve obiteljskog nasilja, ponajviše ženama je kninska udruga Zvonimir, o čemu je govorila Renata Madžar.  Projekt "Iskoristi priliku!", namijenjen je reintegraciji u društvo marginaliziranih skupina, posebno ljudi koji su duže vrijeme nezaposleni
Projekt „Iskoristi priliku!“ financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Projekt provodi udruga „Zdravi Grad“ iz Splita u partnerstvu s ekološkom udrugom „Krka“ Knin.

 

 

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar