Iskoristi priliku - radionica za stručnjake

Published: Friday, 18 January 2019

U sklopu projekta "Iskoristi priliku!" dana 17.1.2019. održana je treća edukacija namijenjena stručnjacima u kojima je tema problem marginalizirane populacije, posebno njihovo zbrinjavanje i uključivanje u svijet rada. Na edukaciji je sudjelovao velik broj stručnjaka, socijalnih radnika i udruga.
Prezentaciju o problemu zlostavljanih osobama i radu s njima održala je Ivana Ondini iz splitske udruge "Zdrav život". Ona je posebno ukazala na načine ophođenja sa zlostavljanim osobama, među kojima ima najveći broj žena.
Ondini je temeljito obrazložila kako se treba odnositi sa žrtvama obiteljskog nasilja, kako im pomoći i tako ih na što bezbolniji način rehabilitirati i pomoći im, između ostalog. u pronalasku posla. Brojni predstavnici udruga, potaknuti predavanjem, iznijeli su cijeli niz problema s kojima se susreću u sličnim slučajevima. Jedina županijska udruga koja ima savjetovalište za zlostavljane osobe, žrtve obiteljskog nasilja, ponajviše ženama je kninska udruga Zvonimir, o čemu je govorila Renata Madžar.  Projekt "Iskoristi priliku!", namijenjen je reintegraciji u društvo marginaliziranih skupina, posebno ljudi koji su duže vrijeme nezaposleni
Projekt „Iskoristi priliku!“ financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Projekt provodi udruga „Zdravi Grad“ iz Splita u partnerstvu s ekološkom udrugom „Krka“ Knin.

 

Hits: 137

Donatori

                                                   Općina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"         

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori