• Krčić je naš
  • Ekološko-informativni centar Krka
  • Festival Ruralne Kulture
  • Eko knjižnica igračaka

Znanje za održivo djelovanje

Objavljeno: Srijeda, 11 Rujan 2019

ŠKOLE KAO POKRETAČI PROMJENA U LOKALNOJ ZAJEDNICI - završena obuka nastavnika za provedbu projekata održivog razvoja.

Zelena Istra i Centar za mirovne studije su od 2. do 4. rujna u prostorima Dnevnog boravka u DC Rojc organizirali "Seminar o održivom razvoju, 2. modul - Od ideje do akcije" za 25 nastavnica/ka, profesora/ica osnovnih i srednjih škola iz Pule i Knina. Tema održivog razvoja jedna je od najaktulanijih tema današnjice, a edukacija je temelj za postizanje održivog razvoja. Stoga je cilj naših obrazovnih seminara da nastavnici steknu teorijska znanja i vještine u području održivog razvoja, koja će im pomoći da osmisle, organiziraju i provedu školske projekte i projekte u zajednici na tu temu. Kompetencije koje će nastavnici steći u okviru ovog projekta pomoći će im i da svoju nastavu povežu s Kurikulumom za međupredmetnu temu Održivi razvoj.

 Prvi modul seminara održan je u Kninu 01.- 03.07.2019. i bio je posvećen teoretskom znanju, vrijednostima i izgradnji stavova vezanih za područje održivog razvoja. Modul u Pulli bio je posvećen praktičnim znanjima i vještinama u području osmišljavanja, organiziranja i provedbe aktivnosti koje su vezane uz održivi razvoj. Na seminaru su nastavnice/i, profesori/ce škola partnera radili na temama planiranja školskih projekata u području održivog razvoja s naglaskom na smisleno uključivanje učenika u planiranje i provedbu projekata, te suradnju s lokalnom zajednicom.

Provedbeni tim ovog seminara činile su predstavnice partnerskih udruga Zelena Istra (Nina Brnić, Irena Burba i Dušica Radojčić) te Centra za mirovne studije (Lana Jurman i Lovorka Bačić) koje sve imaju višegodišnje iskustvo u obrazovanju nastavnika/ca i/ili rada u školi te direktnom radu u i sa zajednicom.

Seminar se proveo u sklopu projekta „Znanje za održivo djelovanje“ koji vodi udruga Zelena Istra, a partneri su Ekološka udruga Krka Knin i Centar za mirovne studije te partnerske škole iz Pule: OŠ Monte Zaro, OŠ Šijana, OŠ Kaštanjer, Gimnazija i partnerske škole iz iz Knina: OŠ Domovinske zahvalnosti i SŠ Lovre Montija. Projekt se provodi u oviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Projekt se provodi i financira  u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kojeg sufinancira Ured za udruge Republike Hrvatske

program sufinancira vlada RH

mzo long

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar