Poziv na prosvjed za klimu

Published: Wednesday, 27 November 2019
Nažalost, nije puno toga promijenjeno otkako smo predali klimatske zahtjeve Vladi, Saboru i Uredu premijera. Iz tog razloga inicijativa mladih Fridays For Future odlučila se ponovno aktivirati i pozvati ljude da izađu na ulice i bore se za svoju budućnost u sklopu još jednog globalnog tjedna prosvjeda od 29.11. do 6.12.Ogranak ove inicijative u Hrvatskoj,  Fridays For Future Croatia, odlučio je imati prosvjed 29.11. na sam početak još jednog tjedna za klimu! Voljeli bismo Vas pozvati na ovaj prosvjed te Vam stoga upućujemo poziv da nam se pridružite i pošaljete poruku vladajućima. 
Prosvjed će se održati 29.11.2019. u Zagrebu na Trgu sv. Marka u 14 sati, u Osijeku na Rondelu velikana u 15 sati i u Šibeniku u parku kod Gospe u 13 sati!
 
Pokret mladih za klimu prije godinu dana pokrenula je mlada, tada 15-godišnja Greta Thurnberg. 
Od tada, taj pokret dostigao je globalne razmjere. No nažalost, šume i dalje bivaju uništene, životinje gube svoje staništa, a mi se ne više toliko polako, već jako brzo krećemo gušiti u vlastitome smeću.
I zato u petak, 29.11.2019, ponovno prosvjedujemo.
 
Ponovno prosvjedujemo protiv onih koji i dalje ispred naše budućnosti stavljaju vlastitu zaradu. Protiv onih kojima nije bitno kako će društvo izgledati za 10 godina pa ga zato uništavaju radi lakog profita.
Prosvjedujemo za one koji se za sebe ne mogu izboriti sami. 
Također, prosvjedujemo i za nas same. Jer i mi želimo živjeti i doseći starost i da naša djeca ne moraju za nama čistiti naše pogreške. 
Pozovite sve koje znate, prijatelje, obitelj, kolege, mame, tate, bake, djedove, susjede, poznanike i nepoznanike, vrijeme je da se sadašnje generacije ujedine i bore za one buduće.
 
 
 
Preuzeto: Inicijativa mladih Fridays for future

Donatori

                                                   Općina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"         

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori