Završna konferencija projekta „Društveni centar Promina“

Objavljeno: Petak, 27 Svi 2022

U srijedu, 25. svibnja 2022. godine u prostorijama DC Promina, u Lukaru održana je završna konferencija projekta „Društveni centar Promina“ (UP.04.2.1.07.0029) koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.,u sklopu poziva Prostori sudjelovanja - razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice, te sredstvima Ureda  za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Nositelj projekta je Ekološka udruga „Krka“ Knin, a partneri su Općina Promina i Veleučilište Marko Marulić Knin. Vrijednost je projekta 1.800.680,00 kn, a trajanje provedbe projekta je 24 mjeseca od svibnja 2020. do svibnja 2022. godine.

Voditeljica projekta Inga Kukolj je sudionicima završne konferencije kroz PowerPoint prezentaciju predstavila provedene aktivnosti i ostvarene rezultate projekta „Društveni centar Promina“ te se zahvalila partnerima na projektu na uspješnoj suradnji, volonterima Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu na njihovom doprinosu u ostvarenju rezultata, sudionicima aktivnosti DC Promina te OCD-ima korisnicima „co-working“ prostora. Također je pozvala OCD-e na nastavak suradnje i provedbu aktivnosti u DC Promina i nakon završetka projekta te stanovnike na sudjelovanje u budućim aktivnostima u Centru. Organizaciju završne konferencije koja uključuje osmišljavanje programa konferencije, pripremu PowerPoint prezentacije i tehničke pripreme izvršio je stručni suradnik za promociju.

Načelnik Općine Promina Tihomir Budanko zahvalio je ekološkoj udruzi Krka na suradnji i povjerenju, iskazao zadovoljstvo s provedenim projektom i ostvarenim rezultatima te istaknuo važnost i koristi ovakvih projekata za razvoj i podizanje kvalitete življenja lokalne zajednice.

Dekanica kninskog Veleučilišta Lovorka Blažević također je zahvalila na suradnji i iskazala zadovoljstvo provedenim projektom, volonterskom doprinosu studenata kninskog Veleučilišta, provedenim predavanjima profesora kninskog Veleučilišta, provedenim projektnim aktivnostima i ostvarenim rezultatima te istaknula važnost ovakve suradnje i partnerstva na projektima koji doprinose razvoju lokalne zajednice.

Na završnoj konferenciji sudionicima je predstavljena Strategija sudjelovanja građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu na području općine Promina te podijeljene brošure s rezultatima projekta. Također, sudionici konferencije su imali priliku pogledati kratki video uradak o projektu i izložbu fotografija „Društveni centar Promina“ i saznati što se sve provodilo u 24 mjeseca trajanja projekta. Konferencija je završila domjenkom i kulturnim programom KUD „Promona“ Oklaj.

DC-Promina-Zavrsna-konferencij-01.jpg DC-Promina-Zavrsna-konferencij-02.jpg DC-Promina-Zavrsna-konferencij-03.jpg

DC-Promina-Zavrsna-konferencij-04.jpg DC-Promina-Zavrsna-konferencij-05.jpg DC-Promina-Zavrsna-konferencij-06.jpg

DC-Promina-Zavrsna-konferencij-07.jpg

 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

lenta ESF kockice