Naziv projekta:
Green City Life

Projekt se provodi u okviru programa Europskih snaga solidarnosti financiranog od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Referentni broj projekta: 2020-2-HR01-ESC11-077938

Trajanje projekta: 12 mjeseci, u razdoblju 28.9.2020. - 27.9.2021.

Partner na projektu: CONCORDIA RHÔNE-ALPES, Francuska

Cilj ovog projekta je pružiti mladima priliku da volontiranjem odgovore na važne društvene potrebe i pridonose osnaživanju zajednica. Na taj način se mladima omogućuje stjecanje korisnog iskustva, vještina i kompetencija za njihov osobni, obrazovni, društveni, građanski i profesionalni razvoj te se poboljšava njihova zapošljivost.

Volonteri će sudjelovati u brojnim aktivnostima udruge; promociji prirodnih ljepota grada Knina i okolice, čuvanju i zaštiti okoliša, poticati ekološku i kulturnu svijesti stanovništva, posebno mladih i djece, raditi na društvenim mrežama, promoviranju volonterizma, sudjelovati u prezentacijama i informiranju mladih o Europskim snagama solidarnosti i Erasmus+, mogućnostima i prednostima, kao i u promicanju Europskih snaga solidarnosti i Erasmus+ programa.

Program pokriva sljedeće financijske stavke volonterima: putni trošak, troškove džeparca, smještaj, potpora za učenje jezika, potpora za uključivanje (inkluziju) te osigurano zdravstveno osiguranje.

Agencija za mobilnost i programe EUeu flag co funded pos right HREuropean Solidarity Corps logo

Izložba fotografija „Together we can!“

Objavljeno: Utorak, 21 Rujan 2021

U sklopu ESS volonterskog projekta „Green City Life“ naš volonter Douglas organizira izložbu fotografija pod nazivom „Together we can! ili „Zajedno možemo!“. Izložba ima za cilj pokazati suradnju između europskih volontera i udruga, što udruge domaćina rade u svom svakodnevnom radu i kako im volonteri pomažu.

Opširnije...

ESS volonterski projekt „Green City Life“

Objavljeno: Petak, 16 Srpanj 2021
Pogled na Dinaru

Prošlo je već 8 mjeseci volonterske službe koju obavljaju ESS volonteri  Felicie i Douglas iz Francuske, u sklopu projekta „Green City Life“ u našoj udruzi. Projekt se financira u okviru programa Europskih Snaga Solidarnosti od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Opširnije...

Pčele i zmajevi?

Objavljeno: Nedjelja, 16 Svi 2021

Koliko znate o insektima oprašivačima? Upoznajmo one koje možemo pronaći na području Knina 20. svibnja u 11h na radionici u Ekološko-informativnom centru na Krki. Uzet ćemo si vremena da ih promatramo fotografirajući ih dok vrijedno rade na cvijeću, a zatim ćemo razgovarati o njihovoj važnosti. Naše zajedničko sudjelovanje pomoći će velikom referenciranju insekata oprašivača putem SPIPOLL organizacije.

Opširnije...

ESC Green City Life - Par riječi naših volontera

Objavljeno: Subota, 08 Svi 2021

Željeli bismo sa Vama podijeliti nekoliko misli naših volontera iz Francuske, Douglasa i Félicie, koji su već 6 mjeseci naši sugrađani. Ako već niste, možda ih poželite upoznati.

Opširnije...

Sretna Nova godina - Happy New Year - Bonne année

Objavljeno: Petak, 01 Siječanj 2021

 

Par lijepih želja naših volontera :)

Opširnije...

Green City Life - Dvoje novih sugrađana, volontera

Objavljeno: Utorak, 03 Studeni 2020

Ekološko udruga „Krka“ Knin provodi novi volonterski projekt „Green City Life“ u okviru Europskih snage solidarnosti financiranog od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije. U sklopu ovog projekta priključilo nam se dvoje mladih volontera, Felicie i Douglas iz Francuske. Oni će svoju volontersku službu obavljati u našoj udruzi 8 mjeseci.

Poželimo im toplu dobrodošlicu u naš grad Knin!

Opširnije...