Pogledajte animirani film "Planet u glavu" - ZZOD

Objavljeno: Ponedjeljak, 21 Rujan 2020

Kratki animirani film o održivom razvoju "Planet u glavu" nastao je u suradnji Zelene Istre i Vibora Juhasa u sklopu projekta "Znanje za održivo djelovanje". Projektom uvodimo održivi razvoj u formalno obrazovanje u školama partnerima na projektu. Cilj nam je osposobiti učenike osnovnih i srednjih škola znanjima i vještinama u području održivog razvoja te povećati razumijevanje uloge vlastitog djelovanja u zajednici.

Održivi razvoj je široko definiran koncept koji uz zaštitu okoliša obuhvaća brojne teme kao što su ljudska prava, kulturna raznolikost, mir i sigurnost, održivi razvoj gradova, održiva proizvodnja i potrošnja, jednakost spolova. U projektu sudjeluju pulske škole OŠ „Monte Zaro”, OŠ „Šijana”, OŠ „Kaštanjer”, Gimnazija Pula, OŠ Vladimira Nazora - Krnica te kninske škole OŠ Domovinske zahvalnosti i SŠ Lovre Montija.

Ovim animiranim filmom Zelena Istra i autor filma Vibor Juhas na jednostavan i zanimljiv način približavaju temu održivog razvoja učenicima i široj javnosti - uživajte u gledanju i učenju!

(zbog nemogućnosti povećanja na ovoj podstranici, molimo vas da maksimizirate ovaj prikaz ili kliknete na ikonu YouTube ili naslov videa pa gledate direktno na tom video servisu)

Projekt „Znanje za održivo djelovanje” Zelena Istra provodi u partnerstvu s Centrom za mirovne studije, Ekološkom udrugom Krka Knin te osnovnim i srednjim školama na području Pule i Knina.
Izrada animiranog filma odnosno sam projekt je sufinanciran sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, Ureda za udruge Vlade RH te Ministarstva znanosti i obrazovanja RH. Stajališta izražena u ovom video materijalu isključiva su odgovornost Udruge Zelena Istra i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

#održivirazvoj #edukacija #klimatskepromjene #znanjezaodrživodjelovanje #škole

Više o kninskom dijelu projekta ZZOD POGLEDAJTE i na nasim stranicama.

Projekt se provodi i financira  u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kojeg sufinancira Ured za udruge Republike Hrvatske.

program sufinancira vlada RH

mzo long