Društveni centar Promina

Objavljeno: Utorak, 02 Lipanj 2020

Ekološka udruga „Krka“ Knin započela je 29.05.2020.g. provedbu projekta Društveni centar Promina financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Partneri na projektu su Općina Promina i Veleučilište „Marko Marulić“ iz Knina. Trajanje projekta je 24 mjeseci s ciljem uspostave Društvenog centra kroz model javno-civilnog partnerstva na području Općine Promina. Djelovanjem društvenog centra povećati će se raspon usluga i kapaciteta organizacija civilnod društva, što će unaprijediti kvalitetu življenja građana u lokalnoj zajednici.

Opširnije...

Godišnji izvještaj Mreže ZT za 2019.

Objavljeno: Ponedjeljak, 18 Svi 2020
Mreža Zelenog telefona

Cilj Mreže Zelenih telefona je poticanje građana na aktivnije sudjelovanje u zaštiti okoliša, a nadležnih institucija na učinkovitije rješavanje problema u okolišu.
Svaki građanin Republike Hrvatske može prijaviti problem u okolišu ili zatražiti informaciju na broj 072 123 456. Aktivisti i volonteri Mreže zajedno s građanima pristupaju rješavanju problema, u suradnji s nadležnim institucijama, te zatim nadziru njihovo rješavanje.

Opširnije...

Eko kutak u našem gradu

Objavljeno: Utorak, 02 Lipanj 2020
Znanje za održivo djelovanje

 

 U sklopu projekta Znanje za održivo djelovanje školski tim OŠ „Domovinske zahvalnosti“ odlučio se na uređenje tri Eko kutka sa medonosnim i ljekovitim biljem. Sadnja i uređenje održani su na prostoru udruge „Bartolomej“ u petak, 29. svibnja 2020. Vrt je uređen i u dječjem vrtiću Cvrčak u ponedjeljak, 1. lipnja. Treći je planiran u školskom dvorišta OŠ “Dr. Franje Tuđmana“ u četvrtak, 4. lipnja 2020. u 11h. U svim radovima sudjeluju učenici, nastavnici i članovi školskog tima, pomoćno osoblje, članovi Ekološke udruge „Krka“ i zaposlenici Čistoće i zelenila. Pozivamo Vas, ako stignete i imate malo slobodnog vremena da posjetite akciju izrade Eko kutka.

Opširnije...

Projekt Eko kutak u našem gradu - Dan planeta Zemlje

Objavljeno: Srijeda, 22 Travanj 2020
Znanje za održivo djelovanje

 

Učenici Osnovne škole Domovinske zahvalnosti sa infornacijama o svom projektu, a povodom Dana planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja na svim kontinentima brojnim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša u cilju zaštite prirodnih resursa te kako bi se skrenula pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.

Učenici OŠ Domovinske zahvalnosti su na današnji dan trebali imati konferenciju na kojoj bi predstavili građanima svoj projekt Eko kutak u našem gradu, koji se provodi u sklopu projekta Znanje za održivo djelovanje, te podijeliti promotivne letke i platnene vrećice.

Opširnije...

Održana početna konferecija projekta "Ekološko-informativni centar"

Objavljeno: Petak, 22 Svi 2020
Dana 21.05.2020. u Ekološko-informativnom centru održana je početna konferencija projekta "Ekološko-informativni centar". Svrha početne konferencije bila je široj javnosti predstaviti ciljeve i aktivnosti projekta putem kojih će se povećati kompetencije i ojačati kapaciteti ciljne skupine. 

Opširnije...

Besplatni program osposobljavanja za uzgoj povrća - PRIJAVI SE

Objavljeno: Četvrtak, 16 Travanj 2020
Ovim putem pozivamo na prijavu sve pripadnike marginaliziranih skupina koji žele sudjelovati na besplatnom programu osposobljavanja „Povrćar/ica“ ili radionicama mekih vještina („Budi Svoj“, „Budi kreativan“ ili „Izrazi se“).
Program osposobljavanja „Povrćar/ica“ započinje 4.5.2020. na Pučkom otvorenom učilištu Knin i sastoji se od teoretske i praktične nastave gdje će se učiti sve o uzgoju povrća. Na kraju programa koji je besplatan polaznici će dobiti uvjerenje o osposobljavanju koje se može upisati u e-radnu knjižicu.

Opširnije...

Donatori

                                                   Općina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"         

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori