Održana Zelena čistka 2019.

Objavljeno: Ponedjeljak, 15 Travanj 2019
Zelena čistka održala se dana 13.04. 2019. u Čitluku, Kneževići-Čolaci, Općina Promina. U akciji je sudjelovalo preko dvadesetak sudionika iz Općine Promina, Ekološke udruge “Krka” Knin, DVD-a Promina, Udruge Balkan Imperium Knin  i građana.
Osim što su akcijom očišćene  ogromne količine otpada potaknuta je i suradnja svih dionika u zaštiti okoliša. 
 
Akcijom želimo apelirati na neodgovorne pojedince da ne odlažu otpad u prirodu. Općina Promina svim svojim sugrađanima jednom godišnje daje  uslugu besplatnog odvoza krupnog otpada. 
 
U suradnji s lokalnom tvrtkom Eko Promina d.o.o sav prikupljeni otpad je propisno, sukladno  Zakonu odvojen i zbrinut.  
 
Slijedeća akcija dogovorena je za jesen 2019.godine.
 
Zelena čistka dio je globalnog pokreta „Let’s do it“! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem  volonterskom projektu u povijesti čovječanstva. Neki od važnijih ciljeva akcije, kojima i Vi Vašim sudjelovanjem u budućim akcijama možete dati doprinos su: osvještavanje o važnosti primarnog odvajanja otpada, uklanjanje ilegalno odloženog otpada u cijeloj Hrvatskoj, podizanje  svijesti o stvaranju i odlaganju otpada, te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, povezivanje predstavnika svih sektora  za realizaciju zajedničkog cilja, čišće Hrvatske.