Kamenčići na kninskom studijskom eko putovanju

Objavljeno: Srijeda, 21 Listopad 2020

Prošli tjedan naši su prijatelji iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Šibensko-kninske županije "Kamenčići" bili na kninskom studijskom putovanju. Posjetili su Knin i naš Ekološko-informativni centar Krka. Obišli su izvor Krke i slap Krčić. U ugodnom okruženju našeg centra na rijeci Krki družili su se i razmijenili iskustva s korisnicima i članovima Udruge osoba s invaliditetom "Sveti Bartolomej" iz Knina.

Opširnije...

Druga kreativna radionica - Eko kamenčići

Objavljeno: Petak, 09 Listopad 2020

U sklopu projekta "Eko kamenčići" održana je druga kreativna radionica čija je tema ovaj put bila razvrstavanje otpada. Korisnici Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Šibensko-kninske županije "Kamenčići", koji su naši suradnici na ovom projektu, izradili su kutije za prikupljanje plastike, stakla i papira.

Opširnije...

Eko kamenčići - Studijsko putovanje na Cres

Objavljeno: Četvrtak, 08 Listopad 2020

U sklopu projekta "Eko kamenčići" koji provodimo zajedno sa našim suradnicima iz Udruge osoba s intelektualnim poteškoćama Šibensko-kninske županije "Kamenčići", realizirano je studijsko putovanje na otok Cres. Desetero članova naših udruga posjetilo je grad Cres, predivne srednjovjekovne Lubenice te Beli, malo mjesto na vrhu brda, u kojem se nalazi svjetski poznato oporavilište za bjeloglave supove.

Opširnije...

Radionica "Izradi sam" - Eko kamenčići

Objavljeno: Četvrtak, 24 Rujan 2020

U sklopu projekta "Eko kamenčići" održali smo prvu od predviđene četiri tematske radionice sa našim suradnicima iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Šibensko-kninske županije „Kamenčići“ iz Šibenika.

Njihovi korisnici su, uz pomoć asistenata, izradili kućice za ptice od recikliranih materijala koje će dodatno oplemeniti bojama te ih, nakon završetka projekta, postaviti na nekoliko lokacija u gradu.

Opširnije...

Eko kamenčići - Najava projekta

Objavljeno: Ponedjeljak, 27 Srpanj 2020

Ekološka udruga „Krka“ Knin 1. kolovoza započinje provedbu projekta „Eko kamenčići“ u suradnji sa Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama šibensko-kninske županije „Kamenčići“ iz Šibenika. Osnovni cilj projekta je provedbom projektnih aktivnosti ojačati samopouzdanje socijalno osjetljivih skupina, pružiti im priliku za stjecanje novih znanja i vještina te ih aktivnije uključiti u društveni život zajednice.

Aktivnosti projekta su sudjelovanje korisnika s intelektualnim teškoćama na edukativno-ekološkim radionicama „Izradi sam“, izložba radova sa navedenih radionica, studijska posjeta gradu Kninu te zajedničko dvodnevno studijsko putovanje na otok Cres. Promoviranjem projekta putem medijske kampanje te podjelom platnenih vrećica, šira lokalna zajednica će se senzibilizirati o problemima ove socijalno osjetljive skupine.

Opširnije...