Priopćenje EE otpad

Objavljeno: Petak, 21 Lipanj 2013

 

 U sklopu projekta odvajanja otpada Ekološka udruga „Krka“ Knin u suradnji sa gradskom tvrtkom „Čistoća i zelenilo“ d.o.o. omogućili su građanima Knina odvojeno prikupljanje EE otpada

, počevši od današnjeg dana.

    

       Električni i elektronički otpad ( EE otpad) je: otpadna električna i elektronička oprema uključujući sklopove i sastavne dijelove, koji nastaju u gospodarstvu (industriji, obrtu i slično), te EE otpad iz kućanstva, odnosno otpadna električna i elektronička oprema nastala u kućanstvima ili u proizvodnim i /ili uslužnim djelatnostima kad je po vrsti i količini slična EE otpadu iz kućanstva.

       EE otpad možete besplatno donijeti i odložiti u poseban spremnik koji se nalazi u dvorištu tvrtke „Čistoća i zelenilo“ d.o.o.,Trg Oluje br.9. svaki radni dan u periodu od 06 do 15 h.

Tvrtka M SAN EKO d.o.o. omogućila je, a tvrtka Čistoća i Zelenilo Knin odobrila je da prihod od skupljenog EE otpada 0,50 kn/kg (bez PDV-a) bude doniran Ekološkoj udruzi “ Krka”. Udruga će uz pomoć prikupljenih sredstava , u kasnijoj fazi projekta , organizirati prikupljanje i odvoz EE otpada od građana koji ga nisu u mogućnosti dovesti , te ulagati u razvoj grada npr. u izgradnju dječjih igrališta u Kninu.

       Napominjemo da za građane postoji i druga mogućnosti besplatnog odvoza:

Sve vrste otpadnih električnih i elektroničkih uređaja ukupne mase veće od 30 kg                                                                           možete naručiti besplatan odvoz koji ga je dužan odvesti unutar 30 dana ukoliko niste u   mogućnosti osobno predati otpad firmi „Čistoća i zelenilo“ i to na:

Ovaj primjer suradnje gradskih tvrtki za čistoću i nevladinih udruge te naravno građana trebao poslužiti kao primjer i drugim gradovima i općinama.

       Stoga molimo građane Knina da se uključe u zaštitu okoliša, daju svoj doprinos, te odvajaju EE otpad.

Za sve ostale informacije nazovite nas na kontakte udruge, a vrste EE otpada koje se mogu odvajati otpada možete skinuti na svoje računalo klikom ovdje a ostale informacije na našim web stranicama: www.eu-krka-knin.hr

ZAHVALJUJEMO GRAĐANIMA GRADA KNINA NA SUDJELOVANJU  U ODVAJANJU OTPADA I ZAŠTITI OKOLIŠA!

                                  

Inga Kukolj