Plaža Banj - Podjela eko-bin posudica

Objavljeno: Ponedjeljak, 28 Lipanj 2021

Dana 29.6. (utorak) Ekološka udruga "Krka" Knin zajedno sa volonterima iz Francuske (Green City Life) dijelit će eko-bin posudice na šibenskoj gradskoj plaži Banj. Zbog svoje ekološke funkcije i s ciljem duge upotrebe eko-bin je izrađen od ekološki prihvatljive, reciklirane i negorive plastike (polipropilena) koja se zbog višekratne upotrebe može održavati i nakon prestanka upotrebe ponovo reciklirati. 

Cilj nam je smanjiti količinu sitnog otpada na plaži, zaštititi građane (kupače) posebno djecu od mogućih ozljeda ili neugodnosti uzrokovanih odbačenim sitnim predmetima, povećati svijest o ekološkom odnosu prema plažama i njihovom održivom razvoju i očuvati okoliš.

Opširnije...

Sitno ali bitno

Objavljeno: Petak, 04 Lipanj 2021
Zahvaljujući sredstvima Grada Šibenika Ekološka udruga „Krka“ Knin krenula je u provedbu projekta „Sitno ali bitno“. Tijekom provedbe projekta građanima i turistima putem akcija podjele na plaži Banj besplatno će se dijeliti eko-bin posudice za sitni otpad. Zbog svoje ekološke funkcije i s ciljem duge upotrebe eko-bin je izrađen od ekološki prihvatljive, reciklirane i negorive plastike (polipropilena) koja se zbog višekratne upotrebe može održavati i nakon prestanka upotrebe ponovo reciklirati.
 

Opširnije...