• Krčić je naš
  • Ekološko-informativni centar Krka
  • Festival Ruralne Kulture
  • Eko knjižnica igračaka

Otvaranje EKO knjižnice igračaka

Objavljeno: Ponedjeljak, 20 Siječanj 2014

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na otvaranje neformalne Eko knjižnice igračaka u Kninu. Datum otvaranja je 05.veljače 2014.

 godine s početkom u 10:00h u prostorijama Ekološke udruge „Krka“ Knin , 7. Gardijske brigade 13. Knjižnica će za početak biti otvorena od ponedjeljka do petka od 10-14 h u navedenim prostorijama.

Građane grada Knina i okolice pozivamo da što prije u eko knjižnicu igračaka učlane svoje najmlađe.

Knin se smatra jednim od najmlađih gradova u Hrvatskoj, nalazi se na područjima od posebne državne skrbi, a u njemu ne postoje zanimljivi i rekreativni sadržaji za djecu kao u većim gradovima u RH.

Hrvatska se nalazi u ekonomskoj krizi tako da je roditeljima jako teško kupovati igračke svojim najmanjim, a kako se na žalost nalazimo u neravnopravnom društvu pa neka djeca imaju manje, a neka više, ovim projektom omogućujemo jednaku šansu za igru svima.

Za vrijeme trajanja projekta djeca/roditelji će besplatno moći iznajmiti igračke. Knjižnicu smo opremili sa raznim, pretežno ekološkim igračkama: društvene igre, slikovnice, edukativne igre, a nadopunjavat ćemo je prema željama djece. Osim toga roditelje i djecu poticat ćemo da igračke kojima se djeca više ne igraju doniraju knjižnici igračaka da ih ne bacaju, odnosno donacijom knjižnici da i recikliraju.

Ovim putem zahvaljujemo našim donatorima koji su prepoznali važnost ovog projekta i svojom donacijom novčanih sredstava i igračaka omogućili realizaciju projekta: Erste banci i njenim zaposlenicima, Drvenim predmetima Saboci, tvrtci Emporium, Ženskom rukometnom klubu “Knin”, te brojnim građanima iz cijele RH. Pozivamo i ostale tvrke, građane da i dalje doniraju igračke kako bi nadopunili fond igračaka i obogatili sadržaj knjižnice.

Cilj nam je da ovakav projekt saživi i u drugim gradovima stoga pozivamo sve zainteresirane udruge/ pojedince da nam se slobodno jave ako žele otvoriti ovakav tip knjižnice u svom gradu da s njima podijelimo informacije.

Inga Kukolj

091 514 18 29

 

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar