Pri kraju pripreme školskih projekata u SŠ Lovre Montija

Objavljeno: Petak, 24 Siječanj 2020
Tijekom siječnja planirani su sastanci Eko-Krke i Zelene Istre sa svim školskim timovima radi lakšeg planiranja provedbe odabranih školskih projekata u zajednici.  Teme školskih projekata odabiru učenici sami, a cilj je da se identificira neki problem u okruženju te da se zajedno s dioncima iz zajednice taj problem pokuša riješiti. Misao vodilja, pri tome, trebaju biti globalni ciljevi održivog razvoja.
 
Dana 22.01.2020. održan je sastanak s timom SŠ Lovre Montija iz Knina na kojem je dogovoren način provedbe školskog projekta pod radnim nazivom "Ljekoviti parkovi u kraljevskom gradu".
Najbolje projektne ideje i primjeri provedbe školskih projekata bit će opisani u priručniku za obrazovanje za održivi razvoj u praksi.
 
Sve navedeno dio je aktivnosti projekta Znanje za održivo djelovanje kojim uvodimo održivi razvoj (OR) u formalno obrazovanje u školama partnerima na projektu. Namjera nam je kroz projekt izraditi održiv i provediv koncept edukacije za i o OR-u za škole te prilagodljiv specifičnostima različitih zajednica. 
 

Projekt se provodi i financira  u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kojeg sufinancira Ured za udruge Republike Hrvatske

program sufinancira vlada RH

mzo long