Održane aktivnosti u sklopu EU tjedna mladih

Objavljeno: Ponedjeljak, 29 Travanj 2024

U sklopu Europskog tjedna mladih, dana 18. travnja 2024. g. Ekološka udruga „Krka“ Knin u suradnji sa Srednjom strukovnom školom kralja Zvonimira u Kninu organizirala je radionicu „EU and youth“. Cilj ove aktivnosti je bio informirati i upoznati mlade s mogućnostima mobilnosti, važnosti i vrijednostima volontiranja, neformalnog učenju kroz programe Europskih Snaga Solidarnosti i Erasmus+ te ih dodatno upoznati s ESS prioritetima i EU vrijednostima. 

Učenici su imali priliku kroz kviz ponoviti svoje znanje te su kroz interaktivni dio radionice iznijeli svoje mišljenje o volontiranju i mogućnostima mobilnosti kroz programe Erasmus+ i Europskih Snaga Solidarnosti. Zahvaljujemo se učenicima na predivnom druženju i sudjelovanju, kao i učenicima koji su izrazili pružiti podršku međunarodnim volonterima kroz ulogu „ Be my local buddy“.

 

18. travnja 2024.g. u suradnji s udrugom kreativnog alternativnog razvoja kulture, ATRIBUT Knin je održan pub kviz „EU“ s ciljem upoznavanja, ali i provjere znanja o EU, EU programima za mlade, članicama i kulturama te drugim zanimljivostima. Svi sudionicu su dobili nagrade bez obzira na osvojeni plasman te saznati više o mogućnostima volontiranja u programu ESS kroz osobno iskutvo volontera Audrey i Lluc.

 

U suradnji s Veleučilištem „Marko Marulić“ u Kninu, dana 23. travnja 2024.g. organizirana je Info kampanja „EU and youth“ kako bi se mladi upoznali s mogućnostima mobilnosti  u sklopu programa Erasmu+ i Europskih Snaga Solidarnosti. Cilj ove aktivnosti je bio informirati mlade, upoznati ih detaljnije o načinima sudjelovanja, procesu prijave, potporama kroz programe i sl. Na info pultu međunarodni volonteri su svim sudionicima podijelili promotivne materijale.

 

Sve aktivnosti su organizirali međunarodni volonteri Audrey i Lluc koji sudjeluju u projektu „NEDS 2“ u sklopu programa Europskih Snaga Solidanosti, a kojeg provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin. Kroz svoje osobno volontersko iskustvo i putem promotivnih materijala upoznali su mladesa mogućnostima mobilnosti. Volonterka iz Francuske je podijelila i svoje iskustvo sudjelovanja u programu Erasmus+.

 

Hvala puno svima na sudjelovanju i podršci, a posebno se želimo zahvaliti Srednjoj strukovnoj školi kralj Zvonimir, udruzi ATRIBUT i Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu na iznimnoj suradnji i podršci.

 

 

 

 

#ErasmusPlus

#EUSolidarityCrops

#EUYouthWeek

 #DiscoverEU

 #EYW2024

 

Ako i ti želiš sudjelovati u programima mobilnosti za mlade, informiraj se na sljedećim poveznicama:

AMPEU: www.ampeu.hr

ESS: www.europskesnagesolidarnosti.hr

EU portal za mlade: www.youth.europa.eu/solidarity_hr

Erasmus+: www.erasmus-plus.ec.europa.eu/hr

Ekološka udruga “Krka” Knin: www.eu-krka-knin.hr

Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu: www.veleknin.hr

 

 

Agencija za mobilnost i programe EU  eu flag co funded pos right HR European Solidarity Corps logo