Pučko otvoreno učilište Šibenik - Obrazovanje odraslih

Objavljeno: Srijeda, 10 Studeni 2021

Cjeloživotno obrazovanje jedan je od važnijih faktora uspješnosti na današnjem zahtjevnom tržištu rada. U RH centri cjeloživotnog obrazovanja su pučka učilišta. Kako kaže Miranda Slipčević, ravnateljica POU Šibenik: „Otvoreni smo svima onima kojima druge škole u redovitom obrazovnom sustavu nisu bile dostupne iz bilo kojih razloga kao i za sve one koji žele podići svoju opću naobrazbu, steći nova znanja i vještine.“

Programi obrazovanja odraslih u POU Šibenik dostupni su u sljedećim kategorijama: Osobne usluge i usluge zaštite, Zdravstvo i socijalna skrb, Građevina, Varioci, Brodska zanimanja, Rukovatelj strojevima, Ugostiteljstvo i turizam, Administracija.

POU Sibenik LogoNa POU Šibenik dostupno je stotinjak različitih programa formalnog i neformalnog obrazovanja odraslih koji će zasigurno poboljšati Vaše kompetencije i Vaš položaj na tržištu rada. Pučko otvoreno učilište „Šibenik“ javna je ustanova za cjeloživotno obrazovanje odraslih, koja djeluje na području grada Šibenika i Šibensko-kninske županije s tradicijom i iskustvom dužim od pola stoljeća. Programi, vrijeme nastave i nastavni oblici (redovna nastava, dopisno-konzultativna, instruktivno-konzultativna) prilagođeni su odraslim polaznicima uvažavajući njihovo stručno i životno iskustvo, a u skladu s najvišim zahtjevima andragogije. Uvijek su spremni prilagoditi se novo nastalim situacijama i potrebama na tržištu rada.

Možete birati među zanimanjima koja odražavaju potrebe tržišta rada:

 

 

 

 

 

 

 

Postoji mogućnost i završavanja srednje škole za odrasle kojima je to potrebno. Za te programe najbolje je kontaktirati osobno POU Šibenik na dolje navedene kontakte.

U okviru POU Šibenik djeluje i škola stranih jezika  za odrasle i srednjoškolce (engleski, njemački, francuski i talijanski). Usklađeni su s europskim standardima učenja, poučavanja i vrednovanja jezičnog znanja, temeljem dokumenta Vijeća Europe poznatog kao CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) ili, u prijevodu, Zajednički europski referentni okvir za jezike. CEFR opisuje jezične kompetencije na 6 stupnjeva: A1 – pripremni korisnik,A2 – temeljni korisnik, B1 – razvojni korisnik, B2 – samostalni korisnik, C1 – napredni korisnik, C2 – vrsni korisnik. Priznata svjedodžba za svaki stupanj stječe se uspješno položenim završnim ispitom. Svjedodžba je javna isprava pa zato ima pravo upisa u e-radnu knjižicu.

Pozivamo Vas da detaljnije proučite ponudu POU Šibenik te možda pronađete zanimanje koje odgovara vašim interesima i koje će poboljšati Vaš položaj na tržištu rada.Posjetite njihove mrežne stranice na https://nova.pou-si.hr/

Moramo Vam skrenuti pažnju kako postoje i izvori financiranja obrazovanja odraslih. Mnoge udruge na našem području (pa tako i „Krka“) provode projekte kroz koje imaju i mogućnost financiranja školovanja odraslih. I HZZ se sprema pokrenuti program vaučera za sufinanciranje stjecanja vještina za nezaposlene, zaposlene i ostale tražitelje zaposlenja. O toj mjeri HZZ-a obavijestit ćemo Vas kad bude dostupno više informacija.

Korištene informacije sa mrežnih stranica Pučkog otvorenog učilišta "Šibenik"

Ako imate bilo kakvih nedoumica, pitanja ili trebate savjet i pomoć obratite nam se na neki od naših kontakta:

 

Za savjetovanje i informiranje na raspolaganju su nam digitalni komunikacijski kanali, a možemo dogovoriti i savjetovanje i informiranje u prostorijama Ekološke udruge "Krka" Knin ovisno o vašim preferencijama i epidemiološkoj situaciji u kojoj se svi nalazimo. Zahvaljujući usluzi "Info@taxi" možemo i mi do Vas.

Sve aktivnosti provode se u skladu sa epidemiološkim preporukama vezanim uz epidemiju virusa SARS-CoV-2.

Cilj aktivnosti je osnaživanje nezaposlenih, njihova priprema za tržište rada i povećanje njihove zapošljivosti. Projekt "Ekološko-informativni centar" provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin i sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

lenta ESF kockice