LOGO SVI ZAGLAVLJE

Naziv projekta:

Ekološko-informativni centar (UP.02.1.2.01.0021)


Vrijednost projekta:
1.499.885,40 kn
Projekt je financiran 100% sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Nadležna tijela:
Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje

Ciljna skupina:
Nezaposlene osobe uključujući dugotrajno nezaposlene osobe s područja grada Knina

Trajanje provedbe projekta:
36 mjeseci, u razdoblju od 6. veljače 2020. do 6. veljače 2023.

Glavni cilj projekta:
Povećanje kompetencija i jačanje kapaciteta ciljne skupine kroz provedbu aktivnosti podrške, savjetovanja, informiranja i edukacija.

Opis projekta:
Sukladno indeksu razvijenosti Grad Knin je najslabije razvijeni grad Šibensko-kninske županije. Velik je odljev produktivnog stanovništva. Na području grada Knina dosta je registriranih nezaposlenih osoba. Poseban problem predstavljaju dugotrajno nezaposlene osobe. Provedbom aktivnosti podrške, savjetovanja i informiranja te kroz predavanja, radionice, edukacije i info kampanju povećati će se mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih osoba i poboljšat će se socio-ekonomski i životni uvjeti na području grada Knina. Informirati će se ciljne skupine o mogućnostima korištenja mjera i programa za nezaposlene, mogućnostima samozapošljavanja, savjetovati o pokretanju obrta, OPG-a i zadruga. Pomoći će se pri izradi poslovnih planova i projekata.

Aktivnost projekta:
• Savjetovanje i informiranje nezaposlenih osoba
• Radionica „EU za sve“
• Radionica „Poslovni plan“
• Predavanje „Kvalitetna prezentacija“
• Seminar „Razvoj održivog turizma i okolišno odgovorno poslovanje“
• Radionica „Mi to možemo“
• Radionica „Izrazi se“
• Pružanje usluge „Info@taxi“
• Info kampanja „Nema frke dok je Krke“
• Okrugli stol „Razvoj usluga za nezaposlene osobe“

Svaka aktivnost će se provesti jednom u svakoj godini provedbe, osim usluga „Info@taxi“ i informiranje i savjetovanje koje će se provoditi kontinuirano u skladu sa potrebama i interesom korisnika.

Očekivani rezultati projekta:
- Razvoj mekih vještina ciljne skupine provedbom programa i pružanjem usluga mentorstva
- Educiranje ciljne skupine o mogućnostima i načinima korištenja EU fondova
- Poboljšanje usluga namijenjenih nezaposlenima kroz suradnju sa lokalnim dionicima i kroz izvaninstitucionalne usluge

Kontakt  osobe: Marija Ujaković i Darko Pokrajac
Telefon: +385 (0)22 664 608
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

lenta ESF kockice

 

Održana radionica "Mi to možemo" - Ekološko-informativni centar

Objavljeno: Ponedjeljak, 03 Svi 2021
U četvrtak (29.04.) i petak (30.04.) s početkom u 10h u organizaciji Ekološke udruge Krka Knin održana je dvodnevna radionica "Mi to možemo". Radionica se održala na adresi Drniška 2b, u prostoru Ekološko-informativnog centra na Krki. Na radionici su sudionici savladali vještine izrade kvalitetnog motivacijskog pisma, životopisa i zamolbe, vještina nužnih za javljanje na natječaje za posao.

Opširnije...

Samozapošljavanje - Upoznajte Mjere HZZ-a

Objavljeno: Petak, 23 Travanj 2021

Pokrenite vlastiti posao uz bespovratna financijska sredstva.

Ciljna skupina mjere Samozapošljavanja su nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju Zavoda. Ako ste nezaposleni, a imate poslovnu ideju, HZZ Vam u 2021. u okviru Mjere Samozapošljavanja donosi bespovratne potpore u iznosu od 55.000 - 130.000kn (ovisno o djelatnosti kojom se želite baviti prema NKD klasifikaciji).

Tko ima pravo na poticaje za samozapošljavanje, a tko nema?

Nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju Zavoda. Pravo prijave imaju osobe prijavljene u evidenciji HZZ-a minimalmo jedan dan. Iznimka su sljedeće situacije kada ne ostvarujete pravo na poticaje:

Opširnije...

Poziv na radionicu "Mi to možemo"

Objavljeno: Četvrtak, 22 Travanj 2021

Pozivamo sve nezaposlene osobe s područja grada Knina da nam se pridruže u četvrtak (29.04.) i petak (30.04.) s početkom u 10h na dvodnevnoj radionici "Mi to možemo". Radionica će se održati na adresi Drniška 2b, prostor Ekološko-informativnog centra na Krki. Na radionici će se sudionici upoznati sa vještinama izrade kvalitetnog motivacijskog pisma, životopisa i zamolbe kao prvog koraka u kontaktu sa potencijalnim poslodavcem pri javljanju na natječaj za posao.

Opširnije...

Sastavite motivacijsko pismo Europass

Objavljeno: Petak, 19 Ožujak 2021

Europass je skup internetskih alata i informacija koji vam pomaže upravljati svakim korakom u učenju i karijeri. To je internetski portal koji se nalazi na adresi https://europa.eu/europass/hr. Najčešće se koristi za izradu životopisa. Kako biste koristili sustav u prvom koraku potrebno je kreirati osobni profil.

Jedna od mogućnosti koju vam Europass portal pruža je pomoć u pisanju strukturiranog, dosljednog i stručnog motivacijskog pisma. Možete sastaviti nova ili uređivati postojeća motivacijska pisma pomoću alata Europass za sastavljanje i uređivanje pisama. Sve Vam je to dostupno on-line bez obzira na lokaciju i uređaj s kojeg platformi pristupate. 

Opširnije...

Najvažnije meke vještine koje poslodavci cijene

Objavljeno: Srijeda, 03 Ožujak 2021

Što su meke vještine?

Meke vještine su one koje ti omogućuju da se uklopiš u radnu sredinu. One su način na koji radiš i kako se odnosiš prema drugima, drugim riječima, ljudske vještine. One uključuju tvoju osobnost, stav, fleksibilnost, motivaciju i manire. Meke vještine su tako važne da su čest razlog poslodavcu pri odlučivanju da li da zadrži ili promakne zaposlenika.

Meke vještine su drugačije od tvrdih vještina (poznatih i kao tehničke vještine), koje su direktno presudne za posao za koji se natječeš. One su često lakše mjerljive i lakše za naučiti od mekih vještina. Tvrda vještina za stolara, na primjer, može biti rukovanje električnom pilom ili korištenje kvadratnih okvira. Meka vještina u slučaju stolara bilo bi učinkovito komuniciranje sa kolegama i klijentima.

Opširnije...

Izradite životopis Europass

Objavljeno: Utorak, 23 Veljača 2021

Sigurno ste čuli za Europass CV. Životopis Europass jedan je od najpoznatijih u Europi. Jednostavno se koristi te ga poslodavci i obrazovne ustanove dobro poznaju. Pojedini poslodavci ga preferiraju, a neki i inzistiraju na životopisu u tom formatu.

Svi bismo se trebali upoznati sa izradom i korištenjem životopisa u tom formatu. Zahvaljujući suvremenim tehnologijama i internetu to ne bi trebao biti veći problem. 

Opširnije...