LOGO SVI ZAGLAVLJE

Naziv projekta:

Ekološko-informativni centar


Vrijednost projekta:
1.499.885,40 kn
Projekt je financiran 100% sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Nadležna tijela:
Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje

Ciljna skupina:
Nezaposlene osobe uključujući dugotrajno nezaposlene osobe s područja grada Knina

Trajanje provedbe projekta:
36 mjeseci, od veljače 2020. do veljače 2023.

Glavni cilj projekta:
Povećanje kompetencija i jačanje kapaciteta ciljne skupine kroz provedbu aktivnosti podrške, savjetovanja, informiranja i edukacija.

Opis projekta:
Sukladno indeksu razvijenosti Grad Knin je najslabije razvijeni grad Šibensko-kninske županije. Velik je odljev produktivnog stanovništva. Na području grada Knina dosta je registriranih nezaposlenih osoba. Poseban problem predstavljaju dugotrajno nezaposlene osobe. Provedbom aktivnosti podrške, savjetovanja i informiranja te kroz predavanja, radionice, edukacije i info kampanju povećati će se mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih osoba i poboljšat će se socio-ekonomski i životni uvjeti na području grada Knina. Informirati će se ciljne skupine o mogućnostima korištenja mjera i programa za nezaposlene, mogućnostima samozapošljavanja, savjetovati o pokretanju obrta, OPG-a i zadruga. Pomoći će se pri izradi poslovnih planova i projekata.

Aktivnost projekta:
• Savjetovanje i informiranje nezaposlenih osoba
• Radionica „EU za sve“
• Radionica „Poslovni plan“
• Predavanje „Kvalitetna prezentacija“
• Seminar „Razvoj održivog turizma i okolišno odgovorno poslovanje“
• Radionica „Mi to možemo“
• Radionica „Izrazi se“
• Pružanje usluge „Info@taxi“
• Info kampanja „Nema frke dok je Krke“
• Okrugli stol „Razvoj usluga za nezaposlene osobe“

Svaka aktivnost će se provesti jednom u svakoj godini provedbe, osim usluga „Info@taxi“ i informiranje i savjetovanje koje će se provoditi kontinuirano u skladu sa potrebama i interesom korisnika.

Očekivani rezultati projekta:
- Razvoj mekih vještina ciljne skupine provedbom programa i pružanjem usluga mentorstva
- Educiranje ciljne skupine o mogućnostima i načinima korištenja EU fondova
- Poboljšanje usluga namijenjenih nezaposlenima kroz suradnju sa lokalnim dionicima i kroz izvaninstitucionalne usluge

Kontakt  osobe: Marija Ujaković i Darko Pokrajac
Telefon: +385 (0)22 664 608
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

lenta ESF kockice

 

Održan seminar o razvoju održivog i okolišno odgovornog turizma

Objavljeno: Četvrtak, 04 Veljača 2021

U prostorijama Ekološko-informativnog centra na Krki, u ugodnom i rustikalnom okruženju, održan je 3.2.2021. seminar "Razvoj održivog turizma i okolišno odgovorno poslovanje". Seminar je bio namjenjen nezaposlenim osobama sa područja grada Knina i okolice. U razvoju održivog te okolišno i društveno odgovornog turizma vidimo dobru priliku za naš grad i naše nezaposlene sugrađane. Održivi turizam vidimo kao alat održanja i očuvanja tradicije, kulture, prirode i kao polugu razvoja čitave zajednice.

Opširnije...

Seminar "Razvoj održivog turizma i okolišno odgovorno poslovanje" - Ekološko-informativni centar

Objavljeno: Utorak, 26 Siječanj 2021

Turizam je jedna od najvažnijih gospodarskih grana u Hrvatskoj. Sektor je danas jako pogođen pandemijom SARS-CoV-2 virusa. Skori oporavak očekujemo usporedo sa savladavanjem pandemije, a zacijelo će čitav sektor doživjeti i određenu transformaciju. Za očekivati je otklon od modela masovnog turizma i konzumerizma te priklanjanje principima održivog, društveno i okolišno odgovornog poslovanja. Turizam bi trebao postati pametniji, održiviji, zeleniji, uključiviji, aktivniji, ljudskiji i onima koji se turizmom bave i njihovim klijentima i zajednici. U tome vidimo dobru priliku za dalmatinsko zaleđe, grad Knin i za nezaposlene na području grada Knina.

Opširnije...

Nezaposleni i meke vještine?

Objavljeno: Srijeda, 13 Siječanj 2021

Što su meke vještine?

Meke vještine su netehničke vještine koje su vezane za to kako radiš. One se odnose na to kako komuniciraš sa kolegama, kako rješavaš probleme i kako upravljaš svojim radom. Meke vještine uključuju interpersonalne vještine, komunikacijske vještine, vještinu slušanja, upravljanje vremenom između ostalog.

Poslodavci tipično traže kandidate za posao koji imaju meke vještine zato što one osobu čine uspješnijom na radnom mjestu. Netko može biti izvrstan u tehničkom znanju specifičnom za taj posao, ali ako ne mogu upravljati svojim vremenom ili raditi u timu, možda ne budu uspješni na tom radnom mjestu.

Opširnije...

Savjetovanje i informiranje nezaposlenih osoba grada Knina

Objavljeno: Srijeda, 16 Prosinac 2020

Nezaposleni ste i živite na području grada Knina i okolice. Tražite posao i trebate informaciju ili savjet. Tu smo za Vas.

Pomoći ćemo Vam u pronalaženju i istraživanju potencijalnih poslodavaca. Zajedno sa Vama pretraživat ćemo oglase na stranicama HZZ-a i ostalim portalima za zapošljavanje. Pomoći ćemo i savjetovati Vas u izradi životopisa i motivacijskog pisma. Pozvani ste na razgovor za posao, a ne osjećate se dovoljno sigurno te trebate nekoga za pripreme i savjete.

Želite saznati ponešto o komunikacijskim i prezentacijskim vještinama potrebnim u suvremenom poslovnom okruženju. Ne snalazite se tako dobro u gotovo neizbježnim digitalnim komunikacijskim kanalima. Zainteresirani ste za cjeloživotno obrazovanje i usavršavanje.

Opširnije...

Komunikacijske vještine za uspjeh na radnom mjestu

Objavljeno: Ponedjeljak, 23 Studeni 2020

Sposobnost učinkovite komunikacije sa nadređenima, kolegama i zaposlenicima je ključna, neovisno o tome u kojoj grani gospodarstva radite. Radnici digitalnog doba moraju znati učinkovito prenijeti i primiti poruku kako osobno tako i putem telefona, e-maila, digitalnih medija i društvenih mreža. Komunikacijske vještine pomoći će Vam pri zapošljavanju i u Vašoj uspješnosti kroz cijelu karijeru.

10 najvažnijih komunikacijskih vještina...

Opširnije...

Održana dvodnevna radionica "Izrazi se" - Ekološko-informativni centar

Objavljeno: Petak, 30 Listopad 2020

U srijedu (28.10.) i četvrtak (29.10.) održana je radionica mekih vještina "Izrazi se" za nezaposlene osobe s područja grada Knina. Radionica se održala na adresi Drniška 2b u prostoru Ekološko-informativnog centra Krka. Zahvaljujući sunčanu i ugodnu vremenu dio radionice je održan na otvorenom ispred našeg centra. Malo se lakše disalo. :)

Sa nezaposlenima se radilo na njihovim komunikacijskim, prezentacijskim i pregovaračkim vještinama koje su važne u modernom poslovnom okruženju. Kombiniralo se prezentiranje, primjeri iz prakse i iskustva samih učesnika radionica. Razgovaralo se, učilo i razmjenjivalo iskustvo u ugodnom okruženju i društvu.

Opširnije...