LOGO SVI ZAGLAVLJE

Naziv projekta:

Ekološko-informativni centar (UP.02.1.2.01.0021)


Vrijednost projekta:
1.499.885,40 kn
Projekt je financiran 100% sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Nadležna tijela:
Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje

Ciljna skupina:
Nezaposlene osobe uključujući dugotrajno nezaposlene osobe s područja grada Knina

Trajanje provedbe projekta:
36 mjeseci, u razdoblju od 6. veljače 2020. do 6. veljače 2023.

Glavni cilj projekta:
Povećanje kompetencija i jačanje kapaciteta ciljne skupine kroz provedbu aktivnosti podrške, savjetovanja, informiranja i edukacija.

Opis projekta:
Sukladno indeksu razvijenosti Grad Knin je najslabije razvijeni grad Šibensko-kninske županije. Velik je odljev produktivnog stanovništva. Na području grada Knina dosta je registriranih nezaposlenih osoba. Poseban problem predstavljaju dugotrajno nezaposlene osobe. Provedbom aktivnosti podrške, savjetovanja i informiranja te kroz predavanja, radionice, edukacije i info kampanju povećati će se mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih osoba i poboljšat će se socio-ekonomski i životni uvjeti na području grada Knina. Informirati će se ciljne skupine o mogućnostima korištenja mjera i programa za nezaposlene, mogućnostima samozapošljavanja, savjetovati o pokretanju obrta, OPG-a i zadruga. Pomoći će se pri izradi poslovnih planova i projekata.

Aktivnost projekta:
• Savjetovanje i informiranje nezaposlenih osoba
• Radionica „EU za sve“
• Radionica „Poslovni plan“
• Predavanje „Kvalitetna prezentacija“
• Seminar „Razvoj održivog turizma i okolišno odgovorno poslovanje“
• Radionica „Mi to možemo“
• Radionica „Izrazi se“
• Pružanje usluge „Info@taxi“
• Info kampanja „Nema frke dok je Krke“
• Okrugli stol „Razvoj usluga za nezaposlene osobe“

Svaka aktivnost će se provesti jednom u svakoj godini provedbe, osim usluga „Info@taxi“ i informiranje i savjetovanje koje će se provoditi kontinuirano u skladu sa potrebama i interesom korisnika.

Očekivani rezultati projekta:
- Razvoj mekih vještina ciljne skupine provedbom programa i pružanjem usluga mentorstva
- Educiranje ciljne skupine o mogućnostima i načinima korištenja EU fondova
- Poboljšanje usluga namijenjenih nezaposlenima kroz suradnju sa lokalnim dionicima i kroz izvaninstitucionalne usluge

Kontakt  osobe: Marija Ujaković i Darko Pokrajac
Telefon: +385 (0)22 664 608
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

lenta ESF kockice

 

Sajam poslova u turizmu i sezoni – sezonac.hr

Objavljeno: Četvrtak, 30 Prosinac 2021

Gdje? – Online na portalu sezonac.hr

Kad? – Od 26. siječnja do 4. veljače 2022

Poznati hrvatski portal MojPosao.net, posvećen povezivanju poslodavaca i posloprimaca, pronalasku zaposlenja i zaposlenika, te razvoju karijere i savjetovanju posloprimaca, ponovo organizira specijalizirani online SAJAM POSLOVA U TURIZMU I SEZONI.

Napredak tehnologije daje novu dimenziju komunikaciji i jako brzu komunikaciju. Pandemija je do izražaja dovele sve prednosti online komunikacije. Online SAJAM se stoga nametnuo kao idealno rješenje za okupljanje zainteresiranih strana na jednom mjestu neovisno o lokaciji i to u idealnom vremenu pripreme za sezonu. U deset dana trajanja sajma, omogućena Vam je prijava na više pozicija odjednom uz direktnu komunikaciju s poslodavcima putem chat-a i video poziva.

Opširnije...

Održivi turizam i nezaposleni

Objavljeno: Petak, 10 Prosinac 2021

Nekoliko razvojnih prioriteta Intervencijskog plana Grada Knina je vezano uz razvoj održivog turizma i turističke infrastrukture (Stara gradska jezgra, Rijeka Krka, Tvrđava, Kulturna i prirodna baština). Razvoj takvog turizma zahtjeva angažiranje čitave zajednice i jaku suradnju zainteresiranih pojedinaca, javnog i privatnog sektora.

Održivi turizam vidimo kao alat održanja i očuvanja tradicije, kulture, prirode i kao polugu razvoja čitave zajednice. Ekološka udruga Krka Knin kroz projekt društvenog poduzetništva „Marunuša“ nastoji potaknuti suradnju i pridonijeti tom za sve važnom cilju. U razvoju održivog te okolišno i društveno odgovornog turizma vidimo dobru priliku za naš grad te naše nezaposlene sugrađane.

S početkom 2022 godine i HZZ uvodi nove mjere usmjerene na zelene i digitalne djelatnosti.

Opširnije...

Pučko otvoreno učilište Šibenik - Obrazovanje odraslih

Objavljeno: Ponedjeljak, 08 Studeni 2021

Cjeloživotno obrazovanje jedan je od važnijih faktora uspješnosti na današnjem zahtjevnom tržištu rada. U RH centri cjeloživotnog obrazovanja su pučka učilišta. Kako kaže Miranda Slipčević, ravnateljica POU Šibenik: „Otvoreni smo svima onima kojima druge škole u redovitom obrazovnom sustavu nisu bile dostupne iz bilo kojih razloga kao i za sve one koji žele podići svoju opću naobrazbu, steći nova znanja i vještine.“

Programi obrazovanja odraslih u POU Šibenik dostupni su u sljedećim kategorijama: Osobne usluge i usluge zaštite, Zdravstvo i socijalna skrb, Građevina, Varioci, Brodska zanimanja, Rukovatelj strojevima, Ugostiteljstvo i turizam, Administracija.

Opširnije...

Održana radionica "Izrazi se" - EIC

Objavljeno: Petak, 05 Studeni 2021

U četvrtak (4.11.) i petak (5.11.) održana je radionica mekih vještina "Izrazi se" za nezaposlene osobe s područja grada Knina. Radionica se održala na adresi Tvrtkova 3 u prostoru Ekološke udruge "Krka" Knin. Sa nezaposlenima se radilo na njihovim komunikacijskim, prezentacijskim i pregovaračkim vještinama koje su važne u modernom poslovnom okruženju. Kombiniralo se prezentiranje, primjeri iz prakse i iskustva samih učesnika radionica. Razgovaralo se, učilo i razmjenjivalo iskustvo u ugodnom okruženju i društvu.

Opširnije...

Poziv na radionicu "Izrazi se" - Ekološko-informativni centar

Objavljeno: Ponedjeljak, 01 Studeni 2021

Pozivamo sve nezaposlene osobe s područja grada Knina da nam se pridruže u četvrtak (4.11.) i petak (5.11.) s početkom u 9h na radionici mekih vještina "Izrazi se". Radionica će se održati na adresi Tvrtkova 3 u prostoru Ekološke udruge "Krka" Knin. Sa nezaposlenima će se raditi na povećanju komunikacijskih, prezentacijskih i pregovaračkih vještina. Te su vještine važne u modernom poslovnom okruženju i bitan su čimbenika zapošljivosti. Obradit će se i teme pisane komunikacije uključujući i izradu CV-a i motivacijskog pisma

Opširnije...

Pisana komunikacija i vještine pisanja

Objavljeno: Srijeda, 20 Listopad 2021

Vještine pisanja važan su dio komunikacije. Dobre vještine pisanja omogućuju vam da jasno i lako prenesete svoju poruku daleko većoj publici nego putem razgovora licem u lice ili telefonskim razgovorom. Možda se pisanje u svakodnevnoj komunikaciji mijenja i pretjerano sažima pod utjecajem mobilnih aplikacija za dopisivanja, ali vještine pisanja u poslovnom okruženju i dalje su jako bitne. Možda ćete biti pozvani da napišete izvješće, plan ili strategiju na poslu; napisati prijavu za bespovratna sredstva ili priopćenje za javnost unutar volonterske uloge; ili biste voljeli komunicirati svoje ideje na internetu putem bloga. I, naravno, dobro napisan životopis ili životopis bez pravopisnih ili gramatičkih grešaka neophodan je ako želite novi posao.

Opširnije...