LOGO SVI ZAGLAVLJE

Naziv projekta:

Ekološko-informativni centar (UP.02.1.2.01.0021)


Vrijednost projekta:
1.499.885,40 kn
Projekt je financiran 100% sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Nadležna tijela:
Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje

Ciljna skupina:
Nezaposlene osobe uključujući dugotrajno nezaposlene osobe s područja grada Knina

Trajanje provedbe projekta:
36 mjeseci, u razdoblju od 6. veljače 2020. do 6. veljače 2023.

Glavni cilj projekta:
Povećanje kompetencija i jačanje kapaciteta ciljne skupine kroz provedbu aktivnosti podrške, savjetovanja, informiranja i edukacija.

Opis projekta:
Sukladno indeksu razvijenosti Grad Knin je najslabije razvijeni grad Šibensko-kninske županije. Velik je odljev produktivnog stanovništva. Na području grada Knina dosta je registriranih nezaposlenih osoba. Poseban problem predstavljaju dugotrajno nezaposlene osobe. Provedbom aktivnosti podrške, savjetovanja i informiranja te kroz predavanja, radionice, edukacije i info kampanju povećati će se mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih osoba i poboljšat će se socio-ekonomski i životni uvjeti na području grada Knina. Informirati će se ciljne skupine o mogućnostima korištenja mjera i programa za nezaposlene, mogućnostima samozapošljavanja, savjetovati o pokretanju obrta, OPG-a i zadruga. Pomoći će se pri izradi poslovnih planova i projekata.

Aktivnost projekta:
• Savjetovanje i informiranje nezaposlenih osoba
• Radionica „EU za sve“
• Radionica „Poslovni plan“
• Predavanje „Kvalitetna prezentacija“
• Seminar „Razvoj održivog turizma i okolišno odgovorno poslovanje“
• Radionica „Mi to možemo“
• Radionica „Izrazi se“
• Pružanje usluge „Info@taxi“
• Info kampanja „Nema frke dok je Krke“
• Okrugli stol „Razvoj usluga za nezaposlene osobe“

Svaka aktivnost će se provesti jednom u svakoj godini provedbe, osim usluga „Info@taxi“ i informiranje i savjetovanje koje će se provoditi kontinuirano u skladu sa potrebama i interesom korisnika.

Očekivani rezultati projekta:
- Razvoj mekih vještina ciljne skupine provedbom programa i pružanjem usluga mentorstva
- Educiranje ciljne skupine o mogućnostima i načinima korištenja EU fondova
- Poboljšanje usluga namijenjenih nezaposlenima kroz suradnju sa lokalnim dionicima i kroz izvaninstitucionalne usluge

Kontakt  osobe: Marija Ujaković i Darko Pokrajac
Telefon: +385 (0)22 664 608
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

lenta ESF kockice

 

Održan okrugli stol „Razvoj usluga za nezaposlene osobe“

Objavljeno: Srijeda, 04 Svi 2022

Ekološka udruga „Krka“ Knin održala je 26. travnja 2022. u dvorani Studentskog doma „Fra Lujo Marun“ okrugli stol „Razvoj usluga za nezaposlene osobe“ sa lokalnim dionicima tržišta rada na području grada Knina u okviru projekta „Ekološko-informativni centar“. Cilj okruglog stola je bio unaprjeđenje usluga za nezaposlene osobe. Zanimalo nas je kako poboljšati usluge namijenjene nezaposlenima kroz suradnju, inovativne izvaninstitucionalne usluge te dinamičan i suvremen pristup nezaposlenim osobama.

Opširnije...

Okrugli stol „Razvoj usluga za nezaposlene osobe“

Objavljeno: Petak, 22 Travanj 2022

 

POZIV

Pozivamo lokalne dionike tržišta rada s područja grada Knina da nam se pridruže dana 26. travnja 2022. s početkom u 11:00 h u dvorani Studentskog doma „Fra Lujo Marun“ (Knin, Ulica Kralja Petra Krešimira IV br.22) na održavanju okruglog stola „Razvoj usluga za nezaposlene osobe“.

Okrugli stol održava se u okviru projekta „Ekološko-informativni centar“

Opširnije...

Mjera HZZ-a - Vaučeri za obrazovanje

Objavljeno: Srijeda, 20 Travanj 2022

 

Prosječan iznos jednog vaučera je 10.000 kuna. Vaučere mogu koristiti nezaposlene i zaposlene osobe.

Znog brzih i značajnih promjena koje obilježavaju tržište rada posljednjih nekoliko desetljeća, javlja se potreba za stjecanjem dodatnih znanja i vještina. Znanja stečenih tijekom formalnog obrazovanja postaju zastarjela i često nedovoljnja. Dinamika tržišta rada zahtjeva stalno učenje i usavršavanje. Neka zanimanja nestaju, a druga se pojavljuju. I u okviru zanimanja koja opstaju na tržištu razvijaju se nove tehnologije i metode rada. Da bi bili konkurentni na tržištu rada stalno moramo usavršavati svoja znanj, vještine i kompetencije. Ovo je važno i za zaposlene, a posebno za nezaposlene osobe koje su u vrlo nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Opširnije...

Dvije godine provedbe projekta Ekološko-informativni centar

Objavljeno: Utorak, 22 Ožujak 2022

Iza nas su dvije godine provedbe projekta "Ekološko-informativni centar" odobrenog u sklopu poziva "Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru".

Ciljna skupina su nam nezaposlene osobe uključujući dugotrajno nezaposlene osobe s područja grada Knina. 

Opširnije...

HZZ - Potpore za samozapošljavanje 2022. - Zelene i digitalne djelatnosti

Objavljeno: Srijeda, 23 Veljača 2022

Nezaposleni i zainteresirani za nove tehnologije?

Potpore za samozapošljavanje su državne potpore koje se dodjeljuju nezaposlenim osobama koje se odluče na pokretanje vlastitog posla, a prijavljene su u evidenciju HZZ-a. Ova je mjera namijenjena poticanju samozapošljavanja u području ZELENIH I DIGITALNIH DJELATNOSTI. Iznosi potpore su veći u odnosu na "obično" samozapošljavanje i iznose do 150.000,00 kn ovisno o djelatnosti, a sukladno razvrstavanju po NKD-u.

Opširnije...

HZZ - Potpore za samozapošljavanje 2022.

Objavljeno: Petak, 11 Veljača 2022

Potpore za samozapošljavanje su državne potpore koje se dodjeljuju nezaposlenim osobama koje se odluče na pokretanje vlastitog posla, a prijavljene su u evidenciju HZZ-a.

MJERU MOGU KORISTITI:

  • Nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju Zavoda koje su prošle aktivnosti vezane uz samozapošljavanje u suradnji sa savjetnikom za samozapošljavanje,
  • Nezaposlene osobe koje odluče pokrenuti vlastiti posao udruživanjem,
  • Poslovni subjekt koji je već ostvario potporu za samozapošljavanje i čije su ugovorne obveze istekle, te je dokazao da je ispunio sve obveze prema Zavodu, a ukoliko planira proširenje poslovanja (vrijedi za Potpore za proširenje poslovanja).

 

Opširnije...