Ne(e)tWORK projekt izvrsno napreduje!

Objavljeno: Utorak, 04 Siječanj 2022

Za šestero, do nedavno - neaktivnih mladih ljudi, projektni mobilni tim izrado je planove aktivnosti koji ih korak po korak približavaju željenom cilju, a to je obrazovanje i pronalazak posla. Završili su već i radionice: „Informiranje o tržištu rada“, „Priprema za zapošljavanje i pisanje životopisa“ te radionicu „Asertivnosti“ - koje je za njih organizirao i održao partner u projektu CISOK Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Šibenik.

Kroz cijeli period, od srpnja i uključivanja u projekt te aktivacije, NEET-ovcima su na raspolaganju stručnjaci, mentori i savjetovatelji iz Ne(e)tWORK tima, bilo da ih podupiru u namjerama, idejama, educiranju ili osnažuju u izboru nove karijere. Tako da je prosinac 2021. za mnoge od njih bio po koječemu poseban i potpuno drugačiji od prethodnih. Naime, iz svijeta neaktivnih, prešli su u svijet vrlo aktivnih!

Troje njih krenulo je u autoškolu kako bi stekli vozačku dozvolu za „B“ kategoriju koja je često potrebna javna isprava, nužna za prijavljivanje na mnoge natječaje i oglase za posao. Preostala trojka NEET-ovaca, odlučila se pak, pohađati verificirane programe na pučkom otvorenom učilištu. Tako ćemo u novoj 2022. imat završene WEB dizajnere i voditelje pripreme i provedbe EU projekata. U radnoj knjižici zasigurno će im zasjati dokazi nove vještine i znanja koji će im otvoriti dodatne mogućnosti pri zapošljavanju.

Student wUcenje wVoznja w

Glavni cilj Ne(e)tWORK projekta je neaktivnim mladim osobama omogućiti pristup tržištu rada te ih osnažiti za aktivno sudjelovanje. Naša ciljna skupina su NEET-ovci od 18 do 29 godina iz cijele Šibensko-kninske županije. Prema interesima i željama NEETovaca, projekt im omogućuje završavanje verificiranih programa obrazovanja, nakon čega stječu javnu ispravu koja bi ih približila tržištu rada. Bilo da je riječ o prekvalifikaciji, dodatnom obrazovanju ili stjecanju isprava poput vozačke dozvole ili dozvole za upravljanje brodicom.

Za sudionike Ne(e)tWORK projekta sve je u potpunosti besplatno. Osiguran im je radni pribor, po potrebi prijevoz ili troškovi prijevoza do mjesta edukacije i održavanja radionica, pohađanje radionica, kao i verifikacija završenih programa.

Već sredinom nove 2022. godine pripremamo teren za novu šestorku!
Ako želite biti među njima - javite se.

Uvjeti su isti - morate biti u NEET skupini:

 

ČEKAMO VAS!
Ne(e)tWORK tim

Sve aktivnosti organizirane su u sklopu Projekta „Ne(e)tWORK“ (UP.01.2.0.04.0006) sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Odobren je u okviru poziva "Pronađi me!", a njegovo trajanje je 24 mjeseca.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

lenta ESF kockice