Ime projekta:
Ne(e)tWORK, UP.01.2.0.04.0006

Vrijednost projekta:1.598.100,00 kn
Projekt je financiran 91,89% sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu Inicijative za zapošljavanje mladih i 8,11% sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Prijavljen je u sklopu poziva "Pronađi me!"

Nositelj projekta:
Ekološka udruga „Krka“ Knin

Partneri na projektu:
Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Šibenik,
Centar za socijalnu skrb Knin

Trajanje projekta:
24 mjeseca, od 12.7.2021. do 12.7.2023.

Područja projektnih aktivnosti:
Šibensko-kninska županija i to: Grad Knin, Općina Ružić, Općina Civljane, Općina Promina, Općina Kijevo, Općina Biskupija, Općina Ervenik, Općina Pirovac te Općina Bilice

Opis:
Projekt je namijenjen mladima između 18 i 29 godina koji nisu zaposleni, ne obrazuju se, ne usavršavaju, niti su u evidenciji HZZ tzv. pripadnici NEET skupine (engl. Not in Employment, Education or Training). Mlade osobe koje pripadaju ovoj skupini su teško zapošljive te su zbog toga izložene riziku od siromaštva i neizvjesne budućnosti. Projektom će im se omogućiti sudjelovanje na verificiranim programima obrazovanja, radionicama „mekih“ vještina te im osigurati uslugu mentorstva. Na ovaj način te mlade ljude bi se osnažilo i približilo tržištu rada.

Ciljana skupina i krajnji korisnici:
12 mladih između 18 i 29 godina, koji nisu zaposleni, ne obrazuju se, ne usavršavaju, niti su u evidenciji HZZ

Aktivnosti projekta:
• Aktivacije neaktivnih osoba u NEET statusu kroz radionice „mekih“ vještina: „Budi kreativan“, „Vještina komuniciranja“, „Izrazi se“
• Podrška neaktivnim osobama u NEET statusu, uključujući i one najudaljenije od tržišta rada pružanjem savjetovanja, mentorstvom i radionicama
• Obrazovanje i osposobljavanje NEET skupine, te upućivanje na tržište rada
• Promocija projekta

Očekivani rezultati projekta:
• 12 pripadnika NEET skupine educirano, obrazovano i osnaženo, povećanih komunikacijskih i pregovaračkih vještina te ojačanog samopouzdanja.
• Lakša integracija u društvo i omogućavanje pristupa tržištu rada kroz veću konkurentnost
• Održana početna i završna konferencija projekta
• Ostvarena kontinuirana promocija projekta

 

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

lenta ESF kockice

Ne(e)tWORK projekt izvrsno napreduje!

Objavljeno: Utorak, 04 Siječanj 2022

Za šestero, do nedavno - neaktivnih mladih ljudi, projektni mobilni tim izrado je planove aktivnosti koji ih korak po korak približavaju željenom cilju, a to je obrazovanje i pronalazak posla. Završili su već i radionice: „Informiranje o tržištu rada“, „Priprema za zapošljavanje i pisanje životopisa“ te radionicu „Asertivnosti“ - koje je za njih organizirao i održao partner u projektu CISOK Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Šibenik.

Kroz cijeli period, od srpnja i uključivanja u projekt te aktivacije, NEET-ovcima su na raspolaganju stručnjaci, mentori i savjetovatelji iz Ne(e)tWORK tima, bilo da ih podupiru u namjerama, idejama, educiranju ili osnažuju u izboru nove karijere. Tako da je prosinac 2021. za mnoge od njih bio po koječemu poseban i potpuno drugačiji od prethodnih. Naime, iz svijeta neaktivnih, prešli su u svijet vrlo aktivnih!

Opširnije...

Održana početna konferencija - „Ne(e)tWORK”

Objavljeno: Ponedjeljak, 06 Rujan 2021

U prostorijama Ekološko-informativnog centra u Kninu (Drniška cesta 2/b) 02.09.2021. održana je početna konferencija europskog projekta Ne(e)tWORK, UP.01.2.0.04.0006. Nositelj projekta je Ekološka udruga „Krka“ Knin, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje - područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Knin.

Ne(e)tWORK je vrijedan 1.598.100,00 kuna i financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Namijenjen je mladim ljudima od 18 do 29 godina, pripadnicima tzv. NEET skupine - koji su neaktivni, ne rade, ne školuju se niti educiraju te nisu prijavljeni na Zavodu za zapošljavanje (eng. NEET – not in Employment, Education or Training). Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i dio je pozivnog natječaja „Pronađi me!” - za provedbene aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu.

Opširnije...

Poziv na početnu konferenciju projekta Ne(e)tWORK

Objavljeno: Utorak, 31 Kolovoz 2021

Pozivamo Vas na početnu konferenciju i ugodno druženje na čistom zraku uz svježinu i zelenilo rijeke Krke 2.9.2021. u 11 sati, u prostorijama Ekološko-informativnog centra Krka, na adresi Drniška cesta 2/b.

Ekološka udruga „Krka” Knin u iduće dvije godine provodit će još jedan vrlo vrijedan projekt pod nazivom Ne(e)tWORK (kodni broj UP.01.2.0.04.0006). Namijenjen je mladim osobama u dobi od 18 do 29 godina koje su nezaposlene, neaktivne i trenutačno se ne obrazuju, ne educiraju niti su u evidenciji Zavoda za zapošljavanje (imaju NEET status – not in Employment, Education or Training).

Opširnije...

Obavijest - Ne(e)tWORK

Objavljeno: Srijeda, 18 Kolovoz 2021

Poštovani sugrađani,

Želimo Vas obavijestiti da je na području Šibensko-kninske županije u tijeku još jedan projekt pod nazivom Ne(e)tWORK, kojega provodi Ekološka udruga „Krka” Knin.

Namijenjen je mladim osobama u dobi od 18 do 29 godina, koje su nezaposlene, neaktivne i trenutačno se ne obrazuju, ne educiraju niti su u evidenciji Zavoda za zapošljavanje (imaju NEET status – not in Employment, Education or Training).

Opširnije...

Kratak opis projekta "Ne(e)tWORK"

Objavljeno: Ponedjeljak, 09 Kolovoz 2021

Željeli bismo Vam malo približiti svrhu i opravdanost projekta "Ne(e)tWORK".

NEET – je akronim koji označava mlade između 18 i 24 godine koji nisu zaposleni, ne obrazuju se niti usavršavaju (engl. Not in Employment, Education or Training). Mlade osobe koje pripadaju ovoj skupini su teško zapošljive te su zbog toga izložene riziku od siromaštva i neizvjesne budućnosti. Prema recentnim podacima Eurostata, u Europskoj uniji živi 38 milijuna ljudi u dobnoj kohorti između 18 i 24 godine. Čak 14,3% ili 5.4 milijuna mladih pripada skupini nezaposlenih, isključenih iz obrazovanja i usavršavanja. Veliki broj osoba iz NEET skupine izgubila je vjeru u sebe i svoje mogućnosti, te prevladava mišljenje da bolja budućnost za njih ne postoji.

Opširnije...

Početak EU projekta Ne(e)tWORK

Objavljeno: Četvrtak, 29 Srpanj 2021

Ekološka udruga „Krka” Knin počela je s provedbom još jednog vrijednog projekta pod nazivom Ne(e)tWORK, UP.01.2.0.04.0006. Namijenjen je mladim osobama u dobi od 18 do 29 godina, koje su nezaposlene, neaktivne i trenutačno se ne obrazuju, ne educiraju niti su u evidenciji Zavoda za zapošljavanje (imaju NEET status – not in Employment, Education or Training).

Ne(e)tWORK je vrijedan 1.598.100,00 kn i sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.. Dio je velikog pozivnog natječaja „Pronađi me!” - za provedbene aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu, za kojega je u cijeloj hrvatskoj osigurano čak 50 milijuna kuna, namijenjenih za provedbu 31 projekta.

Opširnije...