Prva diploma u sklopu Ne(e)tWORK projekta - Web dizajnerica

Objavljeno: Utorak, 22 Ožujak 2022

Ponosni smo što je prva od šestero kandidata u našem Ne(e)tWORK projektu, u samo tri mjeseca osposobljavanja uspjela ojačati svoje stručne kompetencije. Od sada se na tržištu rada može postaviti kao mnogo konkurentnija osoba, i to bogatija s nizom potpuno novih poslova što je do „jučer“ bilo gotovo nemoguće. Postala je Web dizajnerica na učilištu Algebra.

Sada svi skupa držimo palčeve te bodrimo ostalu petorku naših NEET-ovaca da i njihove edukacije do ljeta jednako uspješno završe. Tako da ćemo još slaviti: 4 stjecanja vozačkih dozvola te jednu diplomu „Suradnice na pripremi i provedbi EU projekata“.

Sve to je samo dio beneficija i blagodati našega projekta, jer naime, svih šest kandidata jednako je uspješno i predano prošlo i druge edukativne aktivnosti koje su ih ojačale i učvrstile na drugim područjima vrlo važnima za život i budućnost. Svi oni su od uključivanja u projekt u rujnu 2021. pa do ožujka 2022. pohađali i završili 3 radionice koje je za njih organizirao i održao partner u projektu: CISOK - Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Šibenik:

 

I to, s ciljem bolje integracije u društvo i lakšeg omogućavanja pristupa tržištu rada - za osobe u nepovoljnom položaju iz tzv. NEET skupine (mladi od 15-29 godina koji ne rade, ne obrazuju se, ne usavršavaju se i nisu prijavljeni na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje). Također, do sada su imali priliku i za jačanje svojih „mekih“ vještina - na način da su pohađali i završili dvije dvodnevne radionice u organizaciji vanjskih stručnjaka koje su im pružile podršku za osobni razvoj:

 

Od početka projekta, cijelo vrijeme, šestero NEET-ovaca - pratio je i podupirao cijeli Ne(e)twork tim. Uz redovita mjesečna savjetovanja i podršku svake vrste, dobivali su i stručno mentoriranje s osvrtom na sva postignuća i napretke.

U ovome trenutku dok s vama dijelimo sretne vijesti – već planiramo za dalje! Krajem ožujka organiziramo još jednu radionicu mekih vještina: „Izrazi se“ - za osnaživanje i podizanje samopoštovanja. A tijekom travnja i svibnja zaronit ćemo i u more „businessa“! Čekaju nas radionice „Budi poduzetna/an“ i „Ostvari poduzetničku ideju“.

Istodobno, ovom prilikom bacamo i mamac kako bi ulovili još neaktivnih mladih NEET-ovaca za novu grupu nakon ljeta, s kojima bi opet prošli sve ove užitke druženja, uspjeha i radosti!

Javite se kao i do sada Ne(e)tWORK timu na telefon: 022 664 608, ili pišite na e-mailove

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Glavni cilj „NeetWORK“ projekta je neaktivnim mladim osobama omogućiti pristup tržištu rada te ih osnažiti za aktivno sudjelovanje. Naša ciljna skupina su NEET-ovci od 18 do 29 godina iz cijele Šibensko – kninske županije.

Prema interesima i željama NEETovaca, projekt im omogućuje završavanje verificiranih programa obrazovanja, nakon čega stječu javnu ispravu koja bi ih približila tržištu rada. Bilo da je riječ o prekvalifikaciji, dodatnom obrazovanju ili stjecanju isprava poput vozačke dozvole ili dozvole za upravljanje brodicom. Za sudionike NeetWORK projekta sve je potpunosti besplatno. Osiguran im je radni pribor, po potrebi prijevoz ili troškovi prijevoza do mjesta edukacije i održavanja radionica, pohađanje radionica, kao i verifikacija završenih programa.

Ako želite biti među njima - javite se.

Uvjeti su isti – morate biti u NEET skupini:

 
ČEKAMO VAS!
Ne(e)tWORK tim

Sve aktivnosti organizirane su u sklopu Projekta „Ne(e)tWORK“ (UP.01.2.0.04.0006) sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Odobren je u okviru poziva "Pronađi me!", a njegovo trajanje je 24 mjeseca.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

lenta ESF kockice