Akcija čišćenja rijeke Krke

Objavljeno: Srijeda, 21 Rujan 2022
Dana 21.9.2022. u suradnji sa kninskim  poduzećem "Čistoća i zelenilo" d.o.o. organizirali smo akciju čišćenja rijeke Krke, od ribnjaka do Ekološko-informativnog centra Krka. Ovo je još jedna od mnogih akcija održanih u okviru akcije Rezolucije Zemlja. U akciji su sudjelovali djelatnici i volonteri udruge, dio čisteći obalu a dio vadeći razni otpad sa dna rijeke Krke, iz čamaca.  

Opširnije...

Kako do solarne elektrane na vlastitom krovu?

Objavljeno: Ponedjeljak, 18 Srpanj 2022
 

Razmišljali ste o solarnoj elektrani na vlastitom krovu?! 

S ciljem upoznavanja šire zajednice s pozitivnim učincima tranzicijskih inicijativa Grad Knin u suradnji sa Ekološkom udrugom “Krka” Knin organizira predavanje “Energetska tranzicija - uloga građana i lokalnih zajednica” o ulozi građana i lokalnih zajednica u energetskoj tranziciji.

Predavanje će se održati u petak 22. 7. 2022. s početkom u 19:00 sati u dvorani studentskog centra „fra Lujo Marun“ (Knin, Krešimirova 22). Voditelj predavanja je Ivan Zoković iz ZMAG-a, član Zelene energetske zadruge, voditelj projekta “Križevački sunčani krovovi”, prve hrvatske solarne elektrane koju su financirali građani, aktivni energetski stručnjak u Pokretu Otoka te koordinator energetske tranzicije otoka Korčule.

Opširnije...

Radionica o kompostiranju

Objavljeno: Utorak, 05 Srpanj 2022

Grad Knin poziva sve zainteresirane građane na radionicu o kompostiranju koja će se održati 14.7.2022. (četvrtak) s početkom u 9:00 sati u Kninu, u dvorani Studentskog centra „fra Lujo Marun“ (Knin, Krešimirova 22).

Svrha održavanja radionice je edukacija građana o odvajanju bio otpada i kompostiranju s obzirom na činjenicu da je gradska tvrtka Čistoća i zelenilo d.o.o. nabavila kompostere koji će se uskoro dijeliti građanima u svrhu kućnog kompostiranja.

Opširnije...

Letak o gospodarenju otpadom

Objavljeno: Petak, 24 Lipanj 2022

 

Pripremili smo Vam letak s informacijama o gospodarenju otpadom na području Grada Knina. Odvojite malo svoga vremena na informiranje i podijelite info sa obitelji, prijateljima i okruženjem.

Opširnije...

Čuvaj, pazi, ne bacaj! - Suknovci, Promina, lipanj 2022

Objavljeno: Ponedjeljak, 06 Lipanj 2022

U petak, 3.6.2022. održana je akcija čišćenja ilegalnog odlagališta otpada u općini Promina u mjestu Suknovci u Dalmatinskog zagori. Prikupljeno je 1480 kg otpada. Bilo je tu odbačene stolarije, namještaja, auto guma, stakla, plastike... Akciju su organizirali Ekološka udruga “Krka Knin“ i Ožujsko pivo, a sve u sklopu društveno odgovorne kampanje "Čuvaj, pazi, ne bacaj" tijekom koje se čiste ilegalni deponiji diljem Hrvatske. Kampanjom se želi podići svijest građana o tome koliko je važno pravilno zbrinjavati otpad.

Opširnije...

Čuvaj, pazi, ne bacaj!

Objavljeno: Petak, 20 Svi 2022

Akcija čišćenja, 3. lipnja 2022. u 9h, Suknovci

Ožujsko pivo u suradnji s ekološki osviještenim klubovima i udrugama nastavlja s akcijama čišćenja ilegalnih deponija diljem Hrvatske. U sklopu svoje velike aktualne društveno odgovorne kampanje "Čuvaj, pazi, ne bacaj!" Žuja i ove godine planira očistiti mnogobrojna ilegalna odlagališta otpada.

Cilj Žujine kampanje "Čuvaj, pazi, ne bacaj!" jest podići svijest građana o tome koliko je važno pravilno zbrinjavati otpad jer on sve više zagađuje našu okolinu, a pogotovo naše vode. Kroz hranu i vodu zagađene tvari u konačnici štete našem zdravlju. Više informacija o novoj kampanji dostupno je na webu https://cuvajpazi.ozujsko.com/.

Opširnije...