Šarena jezera

Objavljeno: Utorak, 05 Listopad 2021

Zbog brojnih upita građana grada Knina na Zeleni telefon udruge Krka, udruga je pokrenula malu inicijativu uređenja kupališta na Šarenim jezerima. Grad Knin na žalost za sada nema niti jedno uređeno kupalište te će se uređenjem Šarenih jezera otvoriti mogućnost kupanja građanima Knina, okolice, ali i turistima.

Inicijativu su podržali Općina Biskupija i Komunalno društvo Biskupija koji su postavili koševe i popravili klupe te Grad Knin koje je naručio i platio analizu vode koja pokazuje da je voda ispravna za kupanje.

Opširnije...

Nastavlja se kampanja Zagrebačke pivovare: Čuvaj, pazi, ne bacaj!

Objavljeno: Četvrtak, 19 Kolovoz 2021

Ožujsko pivo u suradnji s ekološki osviještenim klubovima i udrugama krenulo je s akcijama čišćenja ilegalnih deponija diljem Hrvatske. Naime, u sklopu svoje velike aktualne društveno odgovorne kampanje "Čuvaj, pazi, ne bacaj!" Žuja planira očistiti 15 ilegalnih odlagališta otpada.

Cilj Žujine kampanje "Čuvaj, pazi, ne bacaj!" jest podići svijest građana o tome koliko je važno pravilno zbrinjavati otpad. Jer on polako guši i sve više zagađuje našu okolinu, pogotovo naše vode, a kroz hranu i vodu zagađene tvari u konačnici štete našem zdravlju. Više informacija o novoj kampanji dostupno je na webu https://cuvajpazi.ozujsko.com/.

Opširnije...

Akcija čišćenja u blizini Nacionalnog parka Krka: Žuja i Krka Knin spašavaju podzemne vode

Objavljeno: Ponedjeljak, 14 Lipanj 2021

U subotu, 5.6.2021. održana je velika akcija čišćenja ilegalnog odlagališta otpada u općini Promina u mjestu Suknovci u Dalmatinskog zagori. Prikupljeno je gotovo 100 vreća smeća, a pronađeni su i dijelovi kreveta, gume, wc školjka, velike količine stakla te građevinski otpad. Akciju su organizirali Ekološka udruga “Krka Knin“ i Ožujsko pivo, a sve u sklopu društveno odgovorne kampanje "Čuvaj, pazi, ne bacaj" tijekom koje se čiste ilegalni deponiji diljem Hrvatske. Kampanjom se želi podići svijest građana o tome koliko je važno pravilno zbrinjavati otpad.

Ova je akcija čišćenja organizirana u blizini Nacionalnog parka Krka jer se upravo tamo okoliš zagađuje već godinama.

Opširnije...

Kampanja Zagrebačke pivovare: Čuvaj, pazi, ne bacaj!

Objavljeno: Srijeda, 02 Lipanj 2021

Ožujsko pivo je u suradnji s ekološki osviještenim klubovima i udrugama krenulo s akcijama čišćenja ilegalnih deponija diljem Hrvatske. Naime u sklopu svoje velike aktualne društveno odgovorne kampanje "Čuvaj, pazi, ne bacaj!" Žuja planira očistiti 15 ilegalnih odlagališta otpada i ukazati na velik broj ilegalnih odlagališta otpada u Hrvatskoj.

Cilj Žujine kampanje 'Čuvaj, pazi, ne bacaj!' jest podići svijest građana o tome koliko je važno pravilno zbrinjavati otpad. Jer on polako guši i sve više zagađuje našu okolinu, pogotovo naše vode, a kroz hranu i vodu zagađenje u konačnici šteti našem zdravlju.

Opširnije...

Poziv na prosvjed za klimu

Objavljeno: Srijeda, 27 Studeni 2019
Nažalost, nije puno toga promijenjeno otkako smo predali klimatske zahtjeve Vladi, Saboru i Uredu premijera. Iz tog razloga inicijativa mladih Fridays For Future odlučila se ponovno aktivirati i pozvati ljude da izađu na ulice i bore se za svoju budućnost u sklopu još jednog globalnog tjedna prosvjeda od 29.11. do 6.12.Ogranak ove inicijative u Hrvatskoj,  Fridays For Future Croatia, odlučio je imati prosvjed 29.11. na sam početak još jednog tjedna za klimu! Voljeli bismo Vas pozvati na ovaj prosvjed te Vam stoga upućujemo poziv da nam se pridružite i pošaljete poruku vladajućima. 
 

Opširnije...

Kreće zadnja faza kampanje 'Svim na Zemlji, daruj drvce'

Objavljeno: Petak, 18 Listopad 2019

Završnom akcijom sadnje mladica bora u Kistanjama i akcijom čišćenja šume u Diklu kraj Zadra, 26. listopada završava kampanja „Svim na Zemlji, daruj drvce“ kojom se u prosincu prošle godine prikupilo 13.200 kn donacija građana i građanki Hrvatske.Svim na Zemlji, daruj drvce“ blagdanska je antikonzumeristička akcija koju je Zelena akcija u suradnji s udrugama Eko-Zadar i Eko Zrmanja pokrenula još 2017. godine, kada su ljetni požari poharali dalmatinsku obalu i uništili preko 100 000 ha šume. Kampanjom se željelo ukazati na problem požarišta, kao i na prijetnju klimatskih promjena i posljedice prekomjerne konzumacije na naš planet i podsjetiti da su upravo šumski ekosustavi od neizmjerne važnosti za naš opstanak. Rezultat prve kampanje bila je mlada šuma pinije od preko 1000 sadnica, koju je 70 vrijednih volontera i volonterki Zadarske županije zasadilo pokraj Turnja, u općini Sv. Filip i Jakov, gdje je tokom ljeta 2017. godine izgorilo 16 ha šume.

Opširnije...