Letak o gospodarenju otpadom

Objavljeno: Petak, 24 Lipanj 2022

 

Pripremili smo Vam letak s informacijama o gospodarenju otpadom na području Grada Knina. Odvojite malo svoga vremena na informiranje i podijelite info sa obitelji, prijateljima i okruženjem.

Opširnije...

Čuvaj, pazi, ne bacaj! - Suknovci, Promina, lipanj 2022

Objavljeno: Ponedjeljak, 06 Lipanj 2022

U petak, 3.6.2022. održana je akcija čišćenja ilegalnog odlagališta otpada u općini Promina u mjestu Suknovci u Dalmatinskog zagori. Prikupljeno je 1480 kg otpada. Bilo je tu odbačene stolarije, namještaja, auto guma, stakla, plastike... Akciju su organizirali Ekološka udruga “Krka Knin“ i Ožujsko pivo, a sve u sklopu društveno odgovorne kampanje "Čuvaj, pazi, ne bacaj" tijekom koje se čiste ilegalni deponiji diljem Hrvatske. Kampanjom se želi podići svijest građana o tome koliko je važno pravilno zbrinjavati otpad.

Opširnije...

Čuvaj, pazi, ne bacaj!

Objavljeno: Petak, 20 Svi 2022

Akcija čišćenja, 3. lipnja 2022. u 9h, Suknovci

Ožujsko pivo u suradnji s ekološki osviještenim klubovima i udrugama nastavlja s akcijama čišćenja ilegalnih deponija diljem Hrvatske. U sklopu svoje velike aktualne društveno odgovorne kampanje "Čuvaj, pazi, ne bacaj!" Žuja i ove godine planira očistiti mnogobrojna ilegalna odlagališta otpada.

Cilj Žujine kampanje "Čuvaj, pazi, ne bacaj!" jest podići svijest građana o tome koliko je važno pravilno zbrinjavati otpad jer on sve više zagađuje našu okolinu, a pogotovo naše vode. Kroz hranu i vodu zagađene tvari u konačnici štete našem zdravlju. Više informacija o novoj kampanji dostupno je na webu https://cuvajpazi.ozujsko.com/.

Opširnije...

Akcija čišćenja, Tribunj - Zajedno smo jači VOL.5

Objavljeno: Petak, 20 Svi 2022

Potaknuti pozitivnim rezultatom dosadašnjih akcija i odazivom volontera, Ribarska Zadruga Adria iz Tribunja u partnerstvu sa FLAG-om Galeb organizira 5. Akciju čišćenja Ribarske luke Tribunj, koja obuhvaća lukobran Sv. Nikole i morsko dno. U akciji učestvuju i volonteri Ekološke udruge "Krka" Knin.

Opširnije...

Dan Planeta Zemlje - Knin, 2022.

Objavljeno: Utorak, 19 Travanj 2022

 

Sedam čepova za sedam kninskih rijeka!

 

Grad Knin poziva sve zainteresirane građane na sudjelovanje u akciji povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje 2022. Obilježavanje će se održati 22. travnja 2022. godine na Trgu Ante Starčevića, s početkom u 10 sati.

 

Opširnije...

Akcija čišćenja - Rezolucija zemlja - Dan planeta Zemlje

Objavljeno: Četvrtak, 07 Travanj 2022

 

Pozivano Vas na akciju čišćenja u Razvođu u općini Promina, 22.4.2022. od 10h - 13h, Rezolucija Zemlja

Kažu da za nešto manje od tri desetljeća više neće biti ribe u morima. Za šest desetljeća nećemo se buditi s jutarnjom kavom jer biljka arabika više neće postojati.

Kažu da će do 2025. u oceanu na tri tone ribe biti jedna tona plastike. Kažu da svake sekunde bacimo 1000 laptopa i nebrojen broj mobitela... Kažu da naši unuci nikada neće moći doživjeti koraljne grebene niti Amazonu.

Zvuči nestvarno,  ali ne promijenimo li postojeće ekološke trendove, ovo je naša realnost.

 

Opširnije...