Dvogodišnji projekt pod nazivom NEDS se provodi u okviru programa Europskih snaga solidarnosti koji sufinancira Europska unija. Projekt se sastoji od dvije aktivnosti u ukupnom trajanju od 488 dana te će sudjelovati ukupno 4 volontera.

Referentni broj projekta: 2021-2-HR01-ESC51-VTJ-000044913

Partneri na projektu: organizacija Noi@Europe iz Italije, organizacija ProAtlântico – Associação Juvenil iz Portugala i VIA e.V. – Verein für internationalen und interkulturellen Austausch iz Njemačke

Projekt NEDS ima za cilj pridonijeti promicanju i razvoju ekološke svijesti, održivom razvoju zajednice i solidarnosti. Aktivnosti koje će se provoditi unutar projekta NEDS-a će biti u skladu s potrebama zajednice i odgovarati na lokalne društvene izazove. Kroz ovaj projekt 4 mlade osobe će imati priliku osam mjeseci volontirati u našoj udruzi, uključiti se u brojne aktivnosti za jačanje lokalne zajednice, a istovremeno steći odgovarajuće kompetencija za osobni razvoj.

Program pokriva sljedeće financijske stavke volonterima: putni trošak, troškove džeparca, smještaj, potpora za učenje jezika, potpora za uključivanje (inkluziju) te osigurano zdravstveno osiguranje.

https://www.facebook.com/NEDS-Nature-Environment-Development-and-Sustainability-108284785210691

Agencija za mobilnost i programe EUeu flag co funded pos right HREuropean Solidarity Corps logo

 

Upoznajte svoje nove sugrađane

Objavljeno: Petak, 08 Ožujak 2024

U sklopu novog volonterskog projekta „NEDS 2“ koji provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin su nam se pridružili novi međunarodni volonteri, Lluck iz Španjolske i Audrey iz Francuske. Projekt sufinancira Europska unija u okviru programa Europskih Snaga Solidarnosti, a odobren je od strane Agencije za mobilnost i programe EU. Provedba projekta je započela je 29.12.2023., a volonterske aktivnosti od 1.3.2024. te će trajati do 30.11.2024.

Opširnije...

Završene volonterske aktivnosti u sklopu projekta „NEDS“

Objavljeno: Srijeda, 10 Siječanj 2024

Ekološka udruga „Krka“ Knin je provodila 24 mjeseca volonterski projekt „NEDS“ (Nature, Environment, Development and Sustainability)koji sufinancira Europska unija u okviru programa Europskih snaga solidarnosti, a odobren je od strane Agencija za mobilnost i programe EU.

Opširnije...

Odobren novi ESS volonterski projekt

Objavljeno: Utorak, 09 Siječanj 2024

Ekološkoj udruzi „Krka“ Knin odobren je novi volonterski projekt (Broj projekta: 2023-1-HR01-ESC51-VTJ-000131544) od strane Agencija za mobilnost i programe EU koji sufinancira  Europska unija u okviru programa Europskih Snaga Solidarnosti.

Opširnije...

Međunarodni dan volontera

Objavljeno: Petak, 08 Prosinac 2023

1985. godine je opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila Međunarodni dan volontera. Od tada se svake godine 5. prosinac obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Važnost ne samo ovog dana nego i svakog dana tijekom godine je promicati pozitivne vrijednosti volonterstva i naglašavati važnosti volonterskog doprinosa za dobrobiti društva.

Opširnije...

U našu udrugu stigao je novi volonter iz Španjolske

Objavljeno: Ponedjeljak, 24 Srpanj 2023

U sklopu provede druge aktivnosti volonterskog projekta „NEDS“ koji sufinancira Europska unija u okviru programa Europskih snaga solidarnosti, a odobren od strane Agencije za mobilnost i programe EU, priključio nam se novi volonter iz Španjolske.

Opširnije...

Upoznajte naše nove volonterke

Objavljeno: Ponedjeljak, 13 Ožujak 2023

U provedbu druge aktivnosti volonterskog projekta „NEDS“ koji sufinancira Europska unija u okviru programa Europskih snaga solidarnosti, a odobren od strane Agencije za mobilnost i programe EU, priključile su nam se nove volonterke, Martina iz Italije te Mathilde iz Francuske. U daljem tekstu možete pročitati više o njima i upoznati ih.

Opširnije...