Dvogodišnji projekt pod nazivom NEDS se provodi u okviru programa Europskih snaga solidarnosti koji sufinancira Europska unija. Projekt se sastoji od dvije aktivnosti u ukupnom trajanju od 488 dana te će sudjelovati ukupno 4 volontera.

Referentni broj projekta: 2021-2-HR01-ESC51-VTJ-000044913

Partneri na projektu: organizacija Noi@Europe iz Italije, organizacija ProAtlântico – Associação Juvenil iz Portugala i VIA e.V. – Verein für internationalen und interkulturellen Austausch iz Njemačke

Projekt NEDS ima za cilj pridonijeti promicanju i razvoju ekološke svijesti, održivom razvoju zajednice i solidarnosti. Aktivnosti koje će se provoditi unutar projekta NEDS-a će biti u skladu s potrebama zajednice i odgovarati na lokalne društvene izazove. Kroz ovaj projekt 4 mlade osobe će imati priliku osam mjeseci volontirati u našoj udruzi, uključiti se u brojne aktivnosti za jačanje lokalne zajednice, a istovremeno steći odgovarajuće kompetencija za osobni razvoj.

Program pokriva sljedeće financijske stavke volonterima: putni trošak, troškove džeparca, smještaj, potpora za učenje jezika, potpora za uključivanje (inkluziju) te osigurano zdravstveno osiguranje.

https://www.facebook.com/NEDS-Nature-Environment-Development-and-Sustainability-108284785210691

Agencija za mobilnost i programe EUeu flag co funded pos right HREuropean Solidarity Corps logo

 

U našu udrugu stigao je novi volonter iz Španjolske

Objavljeno: Ponedjeljak, 24 Srpanj 2023

U sklopu provede druge aktivnosti volonterskog projekta „NEDS“ koji sufinancira Europska unija u okviru programa Europskih snaga solidarnosti, a odobren od strane Agencije za mobilnost i programe EU, priključio nam se novi volonter iz Španjolske.

Opširnije...

Upoznajte naše nove volonterke

Objavljeno: Ponedjeljak, 13 Ožujak 2023

U provedbu druge aktivnosti volonterskog projekta „NEDS“ koji sufinancira Europska unija u okviru programa Europskih snaga solidarnosti, a odobren od strane Agencije za mobilnost i programe EU, priključile su nam se nove volonterke, Martina iz Italije te Mathilde iz Francuske. U daljem tekstu možete pročitati više o njima i upoznati ih.

Opširnije...

Aktivnosti u sklopu obilježavanja #europske godine mladih

Objavljeno: Ponedjeljak, 21 Studeni 2022
U 2022. godini obilježava se Europska godina mladih u kojoj se želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Obilježavanje Europske godine mladih u Hrvatskoj koordinira Središnji državni ured za demografiju i mlade u partnerstvu s Agencijom za mobilnost i programe EU. Europska komisija pokrenula je posebnu podstranicu na Europskom portalu za mlade: https://youth.europa.eu/year-of-youth_hr

Opširnije...

Stigla nam je nova volonterka

Objavljeno: Ponedjeljak, 19 Rujan 2022
U provedbu volonterskog projekta „NEDS“ koji sufinancira Europska unija u okviru programa Europskih snaga solidarnosti priključila nam se još jedna mlada volonterka Naomie iz Francuske. Ona će biti naša sugrađanka 4 mjeseca te joj poželite toplu dobrodošlicu u naš grad.

Opširnije...

Upoznajte našu novu volonterku

Objavljeno: Ponedjeljak, 25 Srpanj 2022
 

U provedbu volonterskog projekta „NEDS“ koji sufinancira Europska unija u okviru programa Europskih snaga solidarnosti priključila nam se i mlada volonterka Hannah iz Njemačke. Ona će biti naša sugrađanka 7 mjeseci  i  na ovom linku možete saznati više o njoj.

Facebook - NEDS - Hannah

Opširnije...

Volonterski projekt „NEDS“

Objavljeno: Četvrtak, 07 Srpanj 2022

Ekološka udruga „Krka“ Knin provodi treći po redu volonterski projekt odobren od strane Agencije za mobilnost i programe EU koji sufinancira Europska unija u okviru programa Europskih snaga solidarnosti. Projekt „NEDS“ (Nature, Environment, Development and Sustainability) ima za cilj pridonijeti promicanju i razvoju ekološke svijesti, održivom razvoju zajednice i solidarnosti. Aktivnosti koje će se provoditi unutar projekta NEDS-a  će biti u skladu s potrebama zajednice i odgovarati na lokalne društvene izazove te će promovirati europske vrijednosti kohezije, solidarnosti, demokracije i građanstva u Europi i među mladim ljudima iz različitih sredina.

Volonteri će sudjelovati u brojnim aktivnostima koje će im omogućiti stjecanje određenih kompetencija, vještina i znanja za osobni i profesionalni razvoj:

Opširnije...