Dvogodišnji projekt pod nazivom NEDS se provodi u okviru programa Europskih snaga solidarnosti koji sufinancira Europska unija. Projekt se sastoji od dvije aktivnosti u ukupnom trajanju od 488 dana te će sudjelovati ukupno 4 volontera.

Referentni broj projekta: 2021-2-HR01-ESC51-VTJ-000044913

Partneri na projektu: organizacija Noi@Europe iz Italije, organizacija ProAtlântico – Associação Juvenil iz Portugala i VIA e.V. – Verein für internationalen und interkulturellen Austausch iz Njemačke

Projekt NEDS ima za cilj pridonijeti promicanju i razvoju ekološke svijesti, održivom razvoju zajednice i solidarnosti. Aktivnosti koje će se provoditi unutar projekta NEDS-a će biti u skladu s potrebama zajednice i odgovarati na lokalne društvene izazove. Kroz ovaj projekt 4 mlade osobe će imati priliku osam mjeseci volontirati u našoj udruzi, uključiti se u brojne aktivnosti za jačanje lokalne zajednice, a istovremeno steći odgovarajuće kompetencija za osobni razvoj.

Program pokriva sljedeće financijske stavke volonterima: putni trošak, troškove džeparca, smještaj, potpora za učenje jezika, potpora za uključivanje (inkluziju) te osigurano zdravstveno osiguranje.

https://www.facebook.com/NEDS-Nature-Environment-Development-and-Sustainability-108284785210691

Agencija za mobilnost i programe EUeu flag co funded pos right HREuropean Solidarity Corps logo

 

Stigla nam je nova volonterka

Objavljeno: Ponedjeljak, 19 Rujan 2022
U provedbu volonterskog projekta „NEDS“ koji sufinancira Europska unija u okviru programa Europskih snaga solidarnosti priključila nam se još jedna mlada volonterka Naomie iz Francuske. Ona će biti naša sugrađanka 4 mjeseca te joj poželite toplu dobrodošlicu u naš grad.

Opširnije...

Upoznajte našu novu volonterku

Objavljeno: Ponedjeljak, 25 Srpanj 2022
 

U provedbu volonterskog projekta „NEDS“ koji sufinancira Europska unija u okviru programa Europskih snaga solidarnosti priključila nam se i mlada volonterka Hannah iz Njemačke. Ona će biti naša sugrađanka 7 mjeseci  i  na ovom linku možete saznati više o njoj.

Facebook - NEDS - Hannah

Opširnije...

Volonterski projekt „NEDS“

Objavljeno: Četvrtak, 07 Srpanj 2022

Ekološka udruga „Krka“ Knin provodi treći po redu volonterski projekt odobren od strane Agencije za mobilnost i programe EU koji sufinancira Europska unija u okviru programa Europskih snaga solidarnosti. Projekt „NEDS“ (Nature, Environment, Development and Sustainability) ima za cilj pridonijeti promicanju i razvoju ekološke svijesti, održivom razvoju zajednice i solidarnosti. Aktivnosti koje će se provoditi unutar projekta NEDS-a  će biti u skladu s potrebama zajednice i odgovarati na lokalne društvene izazove te će promovirati europske vrijednosti kohezije, solidarnosti, demokracije i građanstva u Europi i među mladim ljudima iz različitih sredina.

Volonteri će sudjelovati u brojnim aktivnostima koje će im omogućiti stjecanje određenih kompetencija, vještina i znanja za osobni i profesionalni razvoj:

Opširnije...

NEDS - Dvoje novih sugrađana, volontera

Objavljeno: Petak, 06 Svi 2022

Ekološko udruga „Krka“ Knin provodi novi volonterski projekt „NEDS“ odobrenog od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije koji sufinancira Europska unija u okviru Europskih snage solidarnosti. U sklopu ovog projekta priključilo nam se dvoje mladih volontera,  Alessandro i Pedro iz Italije i Portugala. Oni će svoju volontersku službu obavljati u našoj udruzi 8 mjeseci.

Poželimo im toplu dobrodošlicu u naš grad Knin!

Opširnije...

Započela provedba volonterskih aktivnosti „NEDS“

Objavljeno: Ponedjeljak, 02 Svi 2022

U sklopu volonterskog projekta pod nazivom „NEDS“ (Nature, Environment, Development and Sustainability) koji sufinancira Europska unija u okviru programa Europskih snaga solidarnosti priključilo nam se dvoje mladih volontera, Alessandro iz Italije te Pedro iz Portugala. Volonteri će kroz 8 mjeseci volontiranja u našoj udruzi sudjelovati u brojnim aktivnostima  te steći nova znanja i kompetencije za osobni i profesionalni razvoj.

Opširnije...

NEDS - Open call for long-term volunteering

Objavljeno: Nedjelja, 20 Ožujak 2022

Open call for 2 volunteers for long-term volunteering within the NEDS project (Nature, Environment, Development and Sustainability)

The project is implemented within the European Solidarity Corps program funded by the Agency for Mobility and EU ProgrammesEC Project Number: 2021-2-HR01-ESC51-VTJ-000044913

Volunteering / Mobility period: 1.5.2022 - 31.12.2022

Who can apply?

Opširnije...