Film - Budi prirodan, budi aktivan!

Objavljeno: Srijeda, 23 Ožujak 2016

Pogledajte film napravljen u sklopu projekta "Priroda Dalmacije".

Opširnije...

Svečano pušteni u rad turistički info portali

Objavljeno: Četvrtak, 17 Ožujak 2016

Danas su u Kninu svečano pušteni u rad turistički info kiosci. Portali su postavljeni na kninskoj tvrđavi te na glavnom gradskom trgu.

Kako je  info kiosk postavljen na gradskom trgu prilagođen osobama sa invaliditetom, svečano otvaranje  obavio je gospodin Josip Blažević, predsjednik Udruge osoba sa invaliditetom „Sv. Bartolomej“, koji je pozdravio inicijativu te istaknuo da je ovo, po njegovim saznanjima, jedini portal prilagođen osobama sa invaliditetom u Hrvatskoj, ako ne i šire.

Opširnije...

Otvorena poučna staza "Krčić"

Objavljeno: Petak, 26 Veljača 2016

Svečano je otvorena poučno-interpretativna staza „Krčić“. Staza je postavljena u sklopu projekta „Priroda Dalmacije“ koju zajednički provode Ekološka udruga „Krka“ Knin,  Udruga Sunce i Splita i tri javne ustanove za zaštićene prirodne vrijednosti i to Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. 

Opširnije...

Preuzmite brošuru " Budi prirodan-budi aktivan"

Objavljeno: Srijeda, 10 Veljača 2016

U sklopu projekta „Priroda Dalmacije“ dovršena je  brošura „Budi prirodan – Budi aktivan“ koja promovira aktivni turizam u zaštićenim i Natura 2000 područjima. Brošura nudi pregled najčešćih oblika aktivnog turizma vezanih uz zaštićene prirodne lokalitete uvrštene u europsku kološku mrežu Natura 2000. Brošura otkriva najljepše dijelove prirode triju hrvatskih županija-Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske. Brošuru možete preuzeti klikom na link 1 (brošura na hrvatskom jeziku) i link 2 (brošura na engleskom jeziku).

 

 

Poziv na radionicu-predstavljanje radne verzije info portala

Objavljeno: Četvrtak, 26 Studeni 2015

Kao dio aktivnosti projekta "Priroda Dalmacije"  predviđeno je postavljanje dva  turistička  info portala u Kninu.

Na ovaj način biti će promovirane prirodne vrijednosti zaštićenih područja i Natura 2000 područja oko kninskog područja ali i pripadajuće turističke ponude.

Kako je predviđeno uključivanje cjelokupne turističke ponude u sadržaj portala, ovim putem Vas pozivamo da nam se pridružite na zajedničkoj radionici dana 30.11. ( ponedjeljak) u Ekološko-informativnom centru, Drniška 2b. u 12:30 sati.

Opširnije...

Održane trening radionice "Zaštita prirode i aktivni turizam"

Objavljeno: Srijeda, 18 Studeni 2015
Posljednjih nekoliko godina svijetom (godišnje!) putuje više od milijardu turista što je porast od oko 4000 posto u odnosu na 25 milijuna ljudi koji su putovali u inozemstvo 1950. godine. Takva globalna kretanja često se prikazuju kao veliki potencijal za društveni, a prvenstveno ekonomski razvoj dok se ekološko pitanje ostavlja u sjeni ili čak potpuno ignorira. Budući da Hrvatska svoj turizam temelji prvenstveno na prirodnim ljepotama bilo bi krajnje nepromišljeno unutar svoje turističke ponude ne razmišljati o aspektu ekološke održivosti. 

Opširnije...