DC Promina LogoNaziv projekta:

Društveni centar Promina (UP.04.2.1.07.0029)

Vrijednost projekta:
1.800.680,00 kn
Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Prostori sudjelovanja - razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice.

Nadležna tijela:
Ured za udruge Vlade RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Nositelj projekta:
Ekološka udruga “Krka” Knin

Partneri:
Općina Promina, Veleučilište “Marko Marulić” Knin

Trajanje provedbe projekta: 24 mjeseca, u razdoblju od 29. svibnja 2020. do 29. svibnja 2022.

Opis projekta:
Adaptacijom, opremanjem i uspostavom Društvenog centra Promina lokalnim udrugama će se osigurati prostor za njihovo nesmetano djelovanje i razvoj. Sve udruge sa područja Šibensko-kninske županije moći će svoje aktivnosti i programe jednostavnije provoditi na području Općine Promina. Društveni centar će kao „coworking“ prostor biti platforma za razmjenu znanja, umrežavanje, poticanje suradnje, kreativnosti, inovacija i poduzetništva. Građani i udruge moći će jednostavnije, kvalitetnije i smislenije organizirati svoje „slobodno vrijeme“. Udruge, građani i lokalna uprava imat će prostor za organiziranje radionica, predavanja, konferencija i jačanje svoje vidljivosti u zajednici.

Ciljevi projekta:
Uspostavom Društvenog centra Promina, kroz model javno-civilnog partnerstva, povećat će se raspon usluga i kapacitet organizacija civilnog društva (OCD-a) te će se unaprijediti kvaliteta življenja građana u lokalnoj zajednici. Osmišljavanje, razvoj i uvođenje suvremenih inicijativa za sudjelovanje građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu u lokalnoj zajednici i/ili na regionalnoj razini.

 Očekivani rezultati projekta:
Adaptirana i opremljena „stara škola“ u Lukaru te uspostavljen Društveni centar Promina
Izrađena strategija sudjelovanja građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu
• Održane brojne radionice poput „Razvoj zajednice kroz ESF“, „Osnažimo OCD-e“ te okrugli stolovi
• Otvorena Eko knjižnica igračaka
• Provedena info kampanja „Naš društveni centar Promina“
• Provedena dva volonterska programa u skladu sa Zakonom o volonterstvu

Kontakt  osobe: Inga Kukolj i Srečko Kmetič
Telefon: +385 (0)22 664 608
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

 

lenta ESF kockice

 

Poziv - info pult, DC Promina, prosinac 2021. Oklaj

Objavljeno: Srijeda, 15 Prosinac 2021

Ekološka udruga „Krka“ Knin dana 20. prosinca 2021. s početkom u 11:00 sati, u Oklaju, ispred zgrade Općine - trg u Oklaju (Put kroz Oklaj 144) će održati Info pult na kojem će osim podjele promotivnih materijala o DC Promina zainteresirani građani dobiti informacije o projektnim aktivnostima. Pozivamo Vas da nam se pridružite.

Opširnije...

Poziv na radionicu "Razvoj zajednice kroz ESF" - DC Promina

Objavljeno: Ponedjeljak, 13 Prosinac 2021

Pozivamo predstavnike organizacija civilnog društva s područja Šibensko-kninske županije na dvodnevnu radionicu „Razvoj zajednice kroz ESF“ u sklopu projekta „Društveni centar Promina“ (UP. 04.2.1.07.0029) koju će provesti stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u radu i provođenju EU projekata iz ESF-a.

Radionica će se održati 20.12. i 21.12.2021. od 9:00 do 17:00 sati u prostorijama DC Promina, Kod škole 38, u Lukaru te u prilogu dostavljamo program radionice.

Opširnije...

Poziv - info pult, DC Promina, prosinac 2021. Šibenik

Objavljeno: Utorak, 07 Prosinac 2021

Ekološka udruga Vas poziva na održavanje Info pulta - podjela promotivnih materijala o DC Promina u sklopu projekta „Društveni centar Promina“ (UP.04.2.1.07.0029)

Ekološka udruga „Krka“ Knin dana 9. prosinca 2021. s početkom u 11:00 sati, u Šibeniku ispred Narančaste zgrade (Nara), Prilaz tvornici 41, održat će Info pult na kojem će osim podjele promotivnih materijala o DC Promina zainteresirani građani dobiti informacije o projektnim aktivnostima.

Opširnije...

Poziv-info pult, DC Promina, studeni 2021.

Objavljeno: Petak, 12 Studeni 2021

Ekološka udruga Vas poziva na održavanje Info pulta -  podjela promotivnih materijala o DC Promina u sklopu projekta „Društveni centar Promina“ (UP.04.2.1.07.0029)

Ekološka udruga „Krka“ Knin dana 17. studenoga 2021. s početkom u 10:00 sati, ispred Društvenog centra Promina, Kod škole 38, Lukar, održat će Info pult na kojem će osim podjele promotivnih materijala (letci, plakati) o DC Promina zainteresirani građani dobiti informacije o projektnim aktivnostima.

Opširnije...