DC Promina LogoNaziv projekta:
Društveni centar Promina

Vrijednost projekta:
1.800.680,00 kn
Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Prostori sudjelovanja - razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice.

Nadležna tijela:
Ured za udruge Vlade RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Nositelj projekta:
Ekološka udruga “Krka” Knin

Partneri:
Općina Promina, Veleučilište “Marko Marulić” Knin

Trajanje provedbe projekta:
24 mjeseca od svibnja 2020. do svibnja 2022.

Opis projekta:
Adaptacijom, opremanjem i uspostavom Društvenog centra Promina lokalnim udrugama će se osigurati prostor za njihovo nesmetano djelovanje i razvoj. Sve udruge sa područja Šibensko-kninske županije moći će svoje aktivnosti i programe jednostavnije provoditi na području Općine Promina. Društveni centar će kao „coworking“ prostor biti platforma za razmjenu znanja, umrežavanje, poticanje suradnje, kreativnosti, inovacija, i poduzetništva. Građani i udruge moći će jednostavnije, kvalitetnije i smislenije organizirati svoje „slobodno vrijeme“. Udruge, građani i lokalna uprava imat će prostor za organiziranje radionica, predavanja, konferencija i jačanje svoje vidljivosti u zajednici.

Ciljevi projekta:
Uspostavom Društvenog centra Promina, kroz model javno-civilnog partnerstva, povećat će se raspon usluga i kapacitet organizacija civilnog društva (OCD-a) te će se unaprijediti kvaliteta življenja građana u lokalnoj zajednici. Osmišljavanje, razvoj i uvođenje suvremenih inicijativa za sudjelovanje građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu u lokalnoj zajednici i/ili na regionalnoj razini.

 Očekivani rezultati projekta:
Adaptirana i opremljena „stara škola“ u Lukaru te uspostavljen Društveni centar Promina
Izrađena strategija sudjelovanja građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu
• Održane brojne radionice poput „Razvoj zajednice kroz ESF“, „Osnažimo OCD-e“ te okrugli stolovi
• Otvorena Eko knjižnica igračaka
• Provedena info kampanja „Naš društveni centar Promina“
• Provedena dva volonterska programa u skladu sa Zakonom o volonterstvu

Kontakt  osobe: Inga Kukolj i Srečko Kmetič
Telefon: +385 (0)22 664 608
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

 

lenta ESF kockice

 

Društveni centar Promina - treća fokus grupa

Objavljeno: Ponedjeljak, 19 Listopad 2020

U sklopu projekta „Društveni centar Promina“ dana 16.10.2020. održana je treća i zadnja predviđena fokus grupa u svrhu izrade strategije sudjelovanja građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu Općine Promina. Na fokus grupi s predstavnicima kninskog veleučilišta raspravljalo se o potrebama zajednice i lokalnog stanovništva na području Općine Promina sa stajališta Veleučilišta Marka Marulić Knin u svrhu izrade strategije sudjelovanja građana.

Opširnije...

Adaptacija budućeg Društvenog centra Promina

Objavljeno: Petak, 02 Listopad 2020

Drustveni centar Promina obnova 2020 10 01Radovi na adaptaciji budućeg Društvenog centra u Promini idu po planu. Nakon otvaranja Društvenog centra u istom će se odvijati brojne aktivnosti o kojima ćemo javnost obavijestiti putem objave mjesečnih kalendara događanja.

Opširnije...

Održan info pult u sklopu projekta "Društveni centar Promina"

Objavljeno: Srijeda, 30 Rujan 2020

U sklopu projekta "Društveni centar Promina", 28.09.2020 ispred Doma kulture u Oklaju, Ekološka udruga „Krka“ Knin održala je podjelu promotivnih materijala na Info pultu (letci, plakati, platnene vrećice) o Društvenom centru Promina u Lukaru i projektu.

Opširnije...

Održan okrugli stol u okviru projekta "Društveni centar Promina"

Objavljeno: Utorak, 29 Rujan 2020

Dana 28.09.2020.g. održan je okrugli stol u sklopu projekta "Društveni centar Promina" u svrhu aktivnog uključivanja građana u proces Izrade Strategije sudjelovanja građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu. Na okruglom stolu javnosti su se prezentirali rezultati anketnog upitnika (istraživanje) u svrhu mapiranja potreba i potencijala zajednice koje je provedeno tijekom kolovoza i rujna 2020.

Na okruglom stolu se sa sudionicima raspravljalo o slijedećim temama:

Opširnije...

Info pulta u sklopu projekta „Društveni centar Promina“

Objavljeno: Srijeda, 23 Rujan 2020

Ekološka udruga „Krka“ Knin održat će podjelu promotivnih materijala na Info pultu (letci, plakati, platnene vrećice) o Društvenom centru Promina u sklopu projekta „Društveni centar Promina“ (UP. 04.2.1.07.0029) dana 28. rujna 2020. s početkom u 11:00 sati u Oklaju, Put kroz Oklaj 144, ispred zgrade Doma kulture u Oklaju.

Projekt „Društveni centar Promina“ od 29.05.2020. provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Općinom Promina i Veleučilištem Marko Marulić u Kninu. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020, a njegovo trajanje je 24 mjeseca. 

Opširnije...

Okrugli stol u sklopu projekta „Društveni centar Promina“

Objavljeno: Srijeda, 23 Rujan 2020

Pozivamo Vas na okrugli stol u sklopu projekta „Društveni centar Promina“ (UP. 04.2.1.07.0029) kojeg će održati Ekološka udruga „Krka“ Knin, dana 28. rujna 2020. s početkom u 10:00 sati u Oklaju, Put kroz Oklaj 144, u Domu kulture u Oklaju.

Projekt „Društveni centar Promina“ od 29.05.2020. provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Općinom Promina i Veleučilištem Marko Marulić u Kninu. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020, a njegovo trajanje je 24 mjeseca. Svrha održavanja okruglog stola je aktivno uključivanje građana u proces izrade Strategije sudjelovanja građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu.

Opširnije...