DC Promina LogoNaziv projekta:

Društveni centar Promina (UP.04.2.1.07.0029)

Vrijednost projekta:
1.800.680,00 kn
Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Prostori sudjelovanja - razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice.

Nadležna tijela:
Ured za udruge Vlade RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Nositelj projekta:
Ekološka udruga “Krka” Knin

Partneri:
Općina Promina, Veleučilište “Marko Marulić” Knin

Trajanje provedbe projekta: 24 mjeseca, u razdoblju od 29. svibnja 2020. do 29. svibnja 2022.

Opis projekta:
Adaptacijom, opremanjem i uspostavom Društvenog centra Promina lokalnim udrugama će se osigurati prostor za njihovo nesmetano djelovanje i razvoj. Sve udruge sa područja Šibensko-kninske županije moći će svoje aktivnosti i programe jednostavnije provoditi na području Općine Promina. Društveni centar će kao „coworking“ prostor biti platforma za razmjenu znanja, umrežavanje, poticanje suradnje, kreativnosti, inovacija i poduzetništva. Građani i udruge moći će jednostavnije, kvalitetnije i smislenije organizirati svoje „slobodno vrijeme“. Udruge, građani i lokalna uprava imat će prostor za organiziranje radionica, predavanja, konferencija i jačanje svoje vidljivosti u zajednici.

Ciljevi projekta:
Uspostavom Društvenog centra Promina, kroz model javno-civilnog partnerstva, povećat će se raspon usluga i kapacitet organizacija civilnog društva (OCD-a) te će se unaprijediti kvaliteta življenja građana u lokalnoj zajednici. Osmišljavanje, razvoj i uvođenje suvremenih inicijativa za sudjelovanje građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu u lokalnoj zajednici i/ili na regionalnoj razini.

 Očekivani rezultati projekta:
Adaptirana i opremljena „stara škola“ u Lukaru te uspostavljen Društveni centar Promina
Izrađena strategija sudjelovanja građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu
• Održane brojne radionice poput „Razvoj zajednice kroz ESF“, „Osnažimo OCD-e“ te okrugli stolovi
• Otvorena Eko knjižnica igračaka
• Provedena info kampanja „Naš društveni centar Promina“
• Provedena dva volonterska programa u skladu sa Zakonom o volonterstvu

Kontakt  osobe: Inga Kukolj i Srečko Kmetič
Telefon: +385 (0)22 664 608
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

 

lenta ESF kockice

 

Održano predavanje o marketingu na tržištu poljoprivredno prehrambenih proizvoda

Objavljeno: Ponedjeljak, 21 Lipanj 2021

U DC Promina u Lukaru, dana 16.6.2021., održano je predavanje dr. sc. Linde Martić Kuran, prof. v. š. s Veleučilišta Marko Marulić iz Knina. Zainteresiranim OPG-ovcima sa područja općine Promina približili smo i pojasnili značaj marketinga na tržištu poljoprivredno prehrambenih proizvoda. Naglasak je stavljen na potrebe malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava uzimajući u obzir i razvojnu strategiju Općine Promina. Istaknut je i značaj ekološke i održive poljoprivredne proizvodnje kao značajne tržišne niše za male proizvođače. 

Opširnije...

Uređenje okoliša ispred DC Promina

Objavljeno: Srijeda, 26 Svi 2021

Tijekom prethodnog tjedna napravljena je akcija čišćenja i uređenja okoliša Društvenog centra Promina u Lukaru. Akcija je realizirana zahvaljujući programu „Aktivni u zajednici“ koji provodi Zaklada Kajo Dadić iz Splita. Zahvaljujemo se svim volonterima eko udruge Krka i Europskih snaga solidarnosti na trudu i uloženom vremenu. Nadamo se kako će prostor oko DCP-a biti ugodno okruženje za nadolazeće ljetne dane. 🌞⛱️🌻

S ovakvim akcijama kanimo i nastaviti :)

Opširnije...

Održana info kampanja „Stop ovisnosti“

Objavljeno: Utorak, 18 Svi 2021

U prostorijama Društvenog centra Promina u Lukaru dana 14. svibnja 2021. Ekološka udruga „Krka“ Knin u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije organizirala je prvu info kampanju „Stop ovisnosti“.

Opširnije...

Poziv - Info kampanja „Stop ovisnosti“ - DCP

Objavljeno: Četvrtak, 06 Svi 2021

Ekološka udruga „Krka“ Knin u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije će organizirati info kampanju „Stop ovisnosti“ dana 14. svibnja 2021. s početkom u 14:00 sati u prostorijama Društvenog centra Promina, kod Škole 38, Lukar. U sklopu Info kampanje će se održati predavanje Dr. Jasne Burnać-Štefok pod nazivom „Zašto ne razumijemo jedni druge“.

Opširnije...