Otvorene prijave za grupnu nabavu i ugradnju solarnih elektrana

Objavljeno: Petak, 15 Prosinac 2023
Na sunčanoj strani (www.nasuncanojstrani.hr), servis Zelene energetske zadruge (ZEZ) za podršku u realizaciji solarnih elektrana, poziva građane iz cijele Hrvatske spremne na ugradnju solarne elektrane za obiteljsku kuću, tvrtku ili obrt da se uključe u grupnu nabavu opreme i ugradnje solarnih elektrana. Cilj je osigurati veću isplativost ugradnje solarne elektrane izborom opreme visoke razine kvalitete po povoljnijim uvjetima, te sigurnost i podršku u cjelokupnom procesu njene realizacije. 

Opširnije...

Umijeće izrade bukare i suska- zaštićeno nematerijalno kulturno dobro!

Objavljeno: Utorak, 14 Studeni 2023

Rješenjem od 24. listopada 2023. godine Povjerenstvo za nematerijalnu kulturnu baštinu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske utvrdilo je da Umijeće izrade bukare i suska ima svojstvo nematerijalnoga kulturnog dobra. Time je Umijeće izrade bukare i suska upisano u Listu zaštićenih kulturnih dobara pod brojem Z-7747.

Opširnije...

Pridružite se akciji udruge BIOM- obnova suhozida na Vrdovu

Objavljeno: Petak, 09 Rujan 2022
Idući vikend, od 16. do 18. rujna 2022. (od petka do nedjelje) održava se akcija obnove suhozida na Vrdovu, što će biti prilika da se sudjeluje u očuvanju ove vrijedne baštine, kao i da se nauči osnove suhozidne gradnje. Obnavlja se suhozid u blizini planinarske kuće sv. Jakov, a na akciju su pozvani svi - mladi i stari, snažni i manje snažni, vješti i oni koji će to tek postati - koji su voljni pomalo raditi i puno toga kroz praksu naučiti o obnovi suhozida.

Opširnije...

Free lessons - Portuguese, Spanish and Social Media

Objavljeno: Ponedjeljak, 10 Siječanj 2022

Two volunteers from Portugal in association Reci in Šibenik will give classes in Portuguese, Spanish and Social Media, from the end of January. Apply until the 20th of January! 

Opširnije...

Dinara back to LIFE - Pčelarstvo

Objavljeno: Utorak, 09 Studeni 2021

U Sinju je 29. listopada u organizaciji LAG-a Cetinska krajina održan prvi okrugli stol u sklopu projekta Dinara back to LIFE, a tema je bilo pčelarstvo i izazovi s kojima se tamošnji pčelar suočavaju. Na sastanku su sudjelovali predstavnici pčelara, jedinica lokalne samouprave, javnih ustanova za upravljanje prirodom, te LAG-a i Udruge Biom. Pčelari naveli klimatske promjene kao glavni problem u bavljenju ovim poslom.

Opširnije...

Gospodarenje otpadom i održivi turizam

Objavljeno: Ponedjeljak, 08 Studeni 2021

Edukativna radionica "GOSPODARENJE OTPADOM I ODRŽIVI TURIZAM"

Vrijeme:         10.11.2021., 09:30 - 13:30 h
Mjesto:           Knin, dvorana Studentskog doma “fra Lujo Marun” (ul. Kralja Krešimira 22)
Predavač:      Dimitrije Dujmović, Ekološka udruga “Krka” Knin

 

Radionica je namijenjena široj javnosti, djelatnicima turističkog i javnog sektora, vlasnicima OPG-ova i drugim zainteresiranim građanima.

TEME:

Opširnije...