Naziv projekta:
Green City Life

Projekt se provodi u okviru programa Europskih snaga solidarnosti financiranog od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Referentni broj projekta: 2020-2-HR01-ESC11-077938

Trajanje projekta: 12 mjeseci, u razdoblju 28.9.2020. - 27.9.2021.

Partner na projektu: CONCORDIA RHÔNE-ALPES, Francuska

Cilj ovog projekta je pružiti mladima priliku da volontiranjem odgovore na važne društvene potrebe i pridonose osnaživanju zajednica. Na taj način se mladima omogućuje stjecanje korisnog iskustva, vještina i kompetencija za njihov osobni, obrazovni, društveni, građanski i profesionalni razvoj te se poboljšava njihova zapošljivost.

Volonteri će sudjelovati u brojnim aktivnostima udruge; promociji prirodnih ljepota grada Knina i okolice, čuvanju i zaštiti okoliša, poticati ekološku i kulturnu svijesti stanovništva, posebno mladih i djece, raditi na društvenim mrežama, promoviranju volonterizma, sudjelovati u prezentacijama i informiranju mladih o Europskim snagama solidarnosti i Erasmus+, mogućnostima i prednostima, kao i u promicanju Europskih snaga solidarnosti i Erasmus+ programa.

Program pokriva sljedeće financijske stavke volonterima: putni trošak, troškove džeparca, smještaj, potpora za učenje jezika, potpora za uključivanje (inkluziju) te osigurano zdravstveno osiguranje.

https://www.facebook.com/greencitylifeHr/

Agencija za mobilnost i programe EUeu flag co funded pos right HREuropean Solidarity Corps logo

Završen volonterski projekt „Green City Life“

Objavljeno: Ponedjeljak, 10 Siječanj 2022

Nakon 15 mjeseci provedbe završio je volonterski projekt „Green City Life“ i naša uloga domaćina. Projekt je sufinancirala Europska unija u okviru programa Europskih Snaga Solidarnosti. Partner na ovom projektu je bila organizacija Concordia, Lyon iz Francuske te im se ovom prilikom želimo zahvaliti na uspješnoj suradnji i potpori koju su pružili volonterima.

Na projektu su sudjelovali dugoročni volonteri Felicie i Douglas iz Francuske. Volonterka Felicie je provela 8 mjeseci volontirajući u našoj udruzi, a volonter Douglas 12 mjeseci jer je tražio produljenje volonterske službe. Imali smo priliku pratiti njihovo volontersko iskustvo kroz objave, fotografije i videa na Facebook stranici i Instagram profilu pod nazivom „Green City Life“.

Opširnije...

Završetak volonterske službe ESS projekt „Green City Life“

Objavljeno: Ponedjeljak, 08 Studeni 2021

Prije nešto više od godine dana započela je naša uloga domaćina kroz provedbu volonterskog projekta „Green City Life“ koji se sufinancira sredstvima Europske unije u okviru programa Europskih Snaga Solidarnosti. Ovim projektom smo omogućili mladima stjecanje novih vještina i kompetencija kroz neformalno učenje i volontersko iskustvo za unaprjeđenje svog osobnog i profesionalni razvoja.

Kroz ovaj projekt 2 volontera iz Francuske imalo je priliku volontirati u našoj udruzi i provoditi aktivnosti za zajednicu. Volonterka Felicie je bila 8 mjeseci i vratila se kući u srpnju 2021.g.a volonter Douglas 12 mjeseci. Volonteru Douglasu jako se svidio život u gradu i volontiranje u našoj udruzi pa je zatražio produžetak svoje volonterske službe do kraja listopada 2021.

Opširnije...

Izložba fotografija „Together we can!“

Objavljeno: Utorak, 21 Rujan 2021

U sklopu ESS volonterskog projekta „Green City Life“ naš volonter Douglas organizira izložbu fotografija pod nazivom „Together we can! ili „Zajedno možemo!“. Izložba ima za cilj pokazati suradnju između europskih volontera i udruga, što udruge domaćina rade u svom svakodnevnom radu i kako im volonteri pomažu.

Opširnije...

ESS volonterski projekt „Green City Life“

Objavljeno: Petak, 16 Srpanj 2021
Pogled na Dinaru

Prošlo je već 8 mjeseci volonterske službe koju obavljaju ESS volonteri  Felicie i Douglas iz Francuske, u sklopu projekta „Green City Life“ u našoj udruzi. Projekt se financira u okviru programa Europskih Snaga Solidarnosti od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Opširnije...

Pčele i zmajevi?

Objavljeno: Nedjelja, 16 Svi 2021

Koliko znate o insektima oprašivačima? Upoznajmo one koje možemo pronaći na području Knina 20. svibnja u 11h na radionici u Ekološko-informativnom centru na Krki. Uzet ćemo si vremena da ih promatramo fotografirajući ih dok vrijedno rade na cvijeću, a zatim ćemo razgovarati o njihovoj važnosti. Naše zajedničko sudjelovanje pomoći će velikom referenciranju insekata oprašivača putem SPIPOLL organizacije.

Opširnije...

ESC Green City Life - Par riječi naših volontera

Objavljeno: Subota, 08 Svi 2021

Željeli bismo sa Vama podijeliti nekoliko misli naših volontera iz Francuske, Douglasa i Félicie, koji su već 6 mjeseci naši sugrađani. Ako već niste, možda ih poželite upoznati.

Opširnije...