Eko kamenčići - Izložba radova sa radionica

Objavljeno: Utorak, 01 Prosinac 2020

U sklopu projekta "Eko kamenčići" koji provodimo u suradnji sa Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Šibensko-kninske županije "Kamenčići", upriličena je završna aktivnost projekta a to je izložba na kojoj su prezentirani svi radovi sa održanih radionica.

Opširnije...

Održane radionice u sklopu projekta Eko kamenčići

Objavljeno: Subota, 28 Studeni 2020

U prostorijama Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Šibensko-kninske županije "Kamenčići", održane su tijekom listopada i studenog dvije eko radionice u sklopu projekta "Eko kamenčići". Prva radionica bila je na temu izrade nakita gdje su korisnici Udruge naučili kako od starih majica napraviti nosivi i moderan modni detalj te su se u praksi još jednom uvjerili u prednosti recikliranja kojim su materijalu koji bi završio kao otpad dali novu vrijednost.

Opširnije...

Kamenčići na kninskom studijskom eko putovanju

Objavljeno: Srijeda, 21 Listopad 2020

Prošli tjedan naši su prijatelji iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Šibensko-kninske županije "Kamenčići" bili na kninskom studijskom putovanju. Posjetili su Knin i naš Ekološko-informativni centar Krka. Obišli su izvor Krke i slap Krčić. U ugodnom okruženju našeg centra na rijeci Krki družili su se i razmijenili iskustva s korisnicima i članovima Udruge osoba s invaliditetom "Sveti Bartolomej" iz Knina.

Opširnije...

Druga kreativna radionica - Eko kamenčići

Objavljeno: Petak, 09 Listopad 2020

U sklopu projekta "Eko kamenčići" održana je druga kreativna radionica čija je tema ovaj put bila razvrstavanje otpada. Korisnici Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Šibensko-kninske županije "Kamenčići", koji su naši suradnici na ovom projektu, izradili su kutije za prikupljanje plastike, stakla i papira.

Opširnije...

Eko kamenčići - Studijsko putovanje na Cres

Objavljeno: Četvrtak, 08 Listopad 2020

U sklopu projekta "Eko kamenčići" koji provodimo zajedno sa našim suradnicima iz Udruge osoba s intelektualnim poteškoćama Šibensko-kninske županije "Kamenčići", realizirano je studijsko putovanje na otok Cres. Desetero članova naših udruga posjetilo je grad Cres, predivne srednjovjekovne Lubenice te Beli, malo mjesto na vrhu brda, u kojem se nalazi svjetski poznato oporavilište za bjeloglave supove.

Opširnije...

Radionica "Izradi sam" - Eko kamenčići

Objavljeno: Četvrtak, 24 Rujan 2020

U sklopu projekta "Eko kamenčići" održali smo prvu od predviđene četiri tematske radionice sa našim suradnicima iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Šibensko-kninske županije „Kamenčići“ iz Šibenika.

Njihovi korisnici su, uz pomoć asistenata, izradili kućice za ptice od recikliranih materijala koje će dodatno oplemeniti bojama te ih, nakon završetka projekta, postaviti na nekoliko lokacija u gradu.

Opširnije...