Godišnji izvještaj Mreže Zelenih telefona za 2020.

Objavljeno: Četvrtak, 15 Travanj 2021

U 2020. građani prijavili 2.497 problema u okolišu diljem Hrvatske

Zeleni telefon je sustav namijenjen hrvatskim građanima u svrhu informiranja i prijave problema vezanih uz okoliš, prirodu i njihovu zaštitu te koordinacije prema nadležnim tijelima s ciljem njihovog što efikasnijeg rješavanja. Mrežu Zelenih telefona Hrvatske čini devet neprofitnih udruga za zaštitu okoliša i prirode: Eko Pan, Eko-Zadar, Ekološka udruga „Krka“ Knin, Zaštitarsko-ekološka organizacija Nobilis (ZEON), Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Zelena akcija, Zelena Istra, Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek te Udruga Žmergo.

Opširnije...

Polugodišnj izvještaj mreže Zelenog telefona 1-6 2020

Objavljeno: Četvrtak, 10 Rujan 2020

1399 prijava građana na Zeleni telefon u samo 6 mjeseci 2020. godine!
Naš rad kroz Zeleni telefon uključuje pomoć ili posredovanje građanima u rješavanju prijavljenih slučajeva, upoznavanje građana s radom i ingerencijama nadležnih institucija te rješavanje problema u okolišu. U prvih 6 mjeseci 2020. godine na Zeleni telefon ukupno smo zaprimili 1399 prijava građana.

Opširnije...

Godišnji izvještaj Mreže ZT za 2019. godinu

Objavljeno: Ponedjeljak, 18 Svi 2020
Mreža Zelenog telefona

Cilj Mreže Zelenih telefona je poticanje građana na aktivnije sudjelovanje u zaštiti okoliša, a nadležnih institucija na učinkovitije rješavanje problema u okolišu.
Svaki građanin Republike Hrvatske može prijaviti problem u okolišu ili zatražiti informaciju na broj 072 123 456. Aktivisti i volonteri Mreže zajedno s građanima pristupaju rješavanju problema, u suradnji s nadležnim institucijama, te zatim nadziru njihovo rješavanje.

Opširnije...

Izvještaj o radu Mreže zelenih telefona za 2016.

Objavljeno: Petak, 20 Siječanj 2017

U nastavku možete pročitati Izvještaj o radu Mreže zelenih telefona za 2016. Otpad je i dalje prioritetni problem u okolišu! Od samih početka rada Zelenih telefona građani nam od problema koje primijete u okolišu najčešće prijavljuju probleme koji su direktno je ili indirektno povezani s otpadom.

Opširnije...

Završetak projekta "Partnerstva za okoliš"

Objavljeno: Utorak, 17 Siječanj 2017

Krajem prosinca 2016. godine završio je dvogodišnji projekt Mreže Zelenih telefonaPartnerstva za okoliš: Razvoj kapaciteta u zaštiti okoliša javnog i civilnog sektora u Hrvatskoj kroz primjenu servisa Zelenog telefona.

Podsjećamo projekt je financirala  EU (90%) u okviru Grant sheme Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje transparentnosti i dobrog upravljanja javne uprave u Hrvatskoj u okviru provedbe I komponente IPA 2011 (Nacionalni program za Hrvatsku u okviru programa IPA – komponenta “Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija” za 2011) i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Opširnije...

Možeš i ti!

Objavljeno: Utorak, 08 Studeni 2016

Predstavljamo Vam publikaciju MOŽEŠ I TI! - Samostalni i aktivni građani u zaštiti okoliša čiji je osnovni cilj potaknuti građane na samostalno i aktivno sudjelovanje u rješavanju problema u okolišu, a možete je preuzeti ovdje.Već 26 godina uspješno surađujemo s građanima putem Zelenih telefona Hrvatske na koje nam  prijavljuju razne probleme koje zamijete u okolišu. Upravo nam oni svojim pozivima ili poslanim fotografijama sugeriraju na najprisutnije probleme u okolišu.

Opširnije...

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar