LogoIme projekta:
Pomozimo danas za bolje sutra (UP.02.1.1.05.0276)

Vrijednost: 1.676.076,92 kn
Projekt je Fnanciran 100% sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Nositelj projekta:
Ekološka udruga "Krka" Knin

Partneri na projektu:
Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Šibenik
Centar za socijalnu skrb Šibenik

Trajanja projekta:
30 mjeseci, u razdoblju od 25. srpnja 2018. do 25. siječnja 2021.

Područja projektnih aktivnosti:
Općina Bilice (5 naselja: Novo naselje, Podlukovnik, Podrtar, Stubalj i Vrulje) i naselje Dubrava.

Opis:
Kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici žena pripadnica ranjivih skupina povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada. S ciljnom skupinom proći i certificirane programe osposobljavanje za njegovateljice i pomoćne kuharice što će također poboljšati njihov položaj na tržištu rada.

Ciljna skupina:
5 nezaposlenih žena s najviše završenom srednjom stručnom spremom starije od 50 godina.

Krajnji korisnici projekta:
25 starijih i nemoćnih osoba

Aktivnosti projekta:
• Obrazovanje i osposobljavanje žena (njegovateljice starijih i nemoćnih osoba te osposobljavanje za jednostavne poslove kuharice)
• Zapošljavanje žena u svrhu pružanja potpore starijim i nemoćnim osobama
• Skrb o starijim i nemoćnim osobama
• Promocija projekta

Očekivani rezultati projekta:
• 5 žena ciljne skupine završilo osposobljavanje (njegovateljica starijih i nemoćnih osoba te osposobljavanje za jednostavne poslove kuharice)
zaposleno 5 žena ciljne skupine na razdoblje od 24 mjeseca i 3 člana projektnog tima.
• pružena kontinuirana usluga za 25 krajnjih korisnika (starijih i nemoćnih osoba) u razdoblju od 24 mjeseca
• provedeno 96 kontrola krajnjih korisnika na terenu od strane projektnog tima
• provedena stručna edukacija ''Kvalitetna usluga'' za zaposlene

 

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

 

lenta ESF kockice

 

Završavamo projekt "Pomozimo danas za bolje sutra"

Objavljeno: Četvrtak, 28 Siječanj 2021

Završavamo provedbu projekta „Pomozimo danas za bolje sutra“ kojim smo zaposlili 5 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada na području općine Bilice i naselja Dubrava grada Šibenika. Prošle su certificirane programe osposobljavanje za njegovateljice i pomoćne kuharice što će poboljšati njihov položaj na tržištu rada i po završetku projekta. One su tjekom provedbe, 24 mjeseca, pružale potporu starijim i nemoćnim osobama u potrebi kojima su omogućeni bolji životni uvjeti, veća socijalna uključenost i kontinuirana briga o njihovim svakodnevnim potrebama. 

Opširnije...

Održana završna konferencija projekta "Pomozimo danas za bolje sutra"

Objavljeno: Utorak, 19 Siječanj 2021

Održana je Završna konferencija u sklopu projekta „Pomozimo danas za bolje sutra“, koja je zbog epidemioloških uvjeta održana na Zoom platformi.

Projekt „Pomozimo danas za bolje sutra“ Ekološka udruga „Krka“ Knin provela je u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područni ured Šibenik i Centrom za socijalnu skrb Šibenik. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Zaželi.

Opširnije...

Završna konferencija projekta "Pomozimo danas za bolje sutra"

Objavljeno: Petak, 15 Siječanj 2021

Ekološka udruga „Krka“ Knin održat će Završnu konferenciju u sklopu projekta „Pomozimo danas za bolje sutra“, dana 19. siječnja 2021. godine s početkom u 12:00 sati na Zoom platformi.

Uvjeti u kojima smo se našli na neko vrijeme su nas odvojili od vanjskog svijeta i prebacili u onaj virtualni. Čast nam je pozvati Vas da se pridružite našoj Završnoj konferenciji koja će se iz epidemioloških razloga održati putem Zoom platforme.

Opširnije...

Projekt „Pomozimo danas za bolje sutra“ bliži se kraju

Objavljeno: Utorak, 10 Studeni 2020

Završavaju aktivnosti pružanje socijalnih usluga starijima i nemoćnima osobama s područja općine Bilica i naselja Dubrava grada Šibenika kroz projekt „Pomozimo danas za bolje sutra“ koji se provodi u sklopu programa „Zaželi - program zapošljavanja žena“. Ekološka udruga „Krka“ Knin je, u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Šibenik, kroz ovaj projekt zaposlila 5 žena koje su 24 mjeseca skrbile o 33 korisnika kojima je pružena potpora i podrška u svakodnevnom životu.

Opširnije...

Aktivnosti projekta "Pomozimo danas za bolje sutra" bliže se kraju

Objavljeno: Četvrtak, 10 Rujan 2020

Projekt „Pomozimo danas za bolje sutra“ Ekološka udruga „Krka“ Knin provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Šibenik. Projekt se provodi već 23. mjeseca tijekom kojih su žene zaposlene na ovom projektu skrbile o starijim i nemoćnim osobama i pružale nesebičnu potporu.

Ova aktivnost projekta bliži se kraju te se podsjetimo što na mjesečnoj razini za krajnje korisnike osiguravaju: kućanske i osnovne higijenske potrepštine, brinu se o krajnjim korisnicima pružajući podršku u socijalnim aktivnostima, dostavi namirnica i lijekova, pripremi obroka, održavanju čistoće i drugim kućanskim poslovima. Završenim osposobljavanjima za njegovateljice i kuharice su stekli nove konkurencije te postali kompetentniji na tržištu rada, posebice jer su vrste obrazovanja ciljano odabrane na temelju potreba lokalnih poslodavaca na području provedbe projekta.

Opširnije...

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar