Project Logo sNaziv projekta:
Ambassadeurs des Milieux Humides Européens - AMHE
European wetland ambassadors
Europski ambasadori močvarnih/vlažnih područja

Trajanje projekta: 30 mjeseci, od 1. studenog 2019. do 30. travnja 2022.godine.

U sklopu programa Erasmus+ 2019, referentni broj projekta 2019-1-FR01-KA202-062930

Projekt "Europski ambasadori močvarnih/vlažnih područja" (AMHE), se provodi u sklopu Erasmus+ programa. Dio je europskog konteksta gdje se problem dugotrajne nezaposlenosti može rješavati povlačenjem EU sredstava, kao npr. iz Europskog socijalnog fonda. Ove inicijative su zasnovane prvenstveno na aktivnostima uključivanja, čiji su nositelji lokalna uprava, udruge, tvrtke ili humanitarne organizacije. Aktivnosti se sastoje od uključivanja ciljanih skupina u proces društveno korisnog rada u zajednici, uz manji honorar. Inicijative i aktivnosti koje su proteklih dvadeset godina postale usredotočenije na okolišna pitanja praćene su obukom i nadzorom.

Ipak, unatoč interesu i aktivnostima navedenih dionika stopa ponovnog zaposlenja je općenito niska. Zbog toga se u projektu "AMHE" ne stavlja naglasak na same organizacije već je cilj kod korisnika ovih integrativnih koncepcija povezanih sa održavanjem močvarnih/vlažnih područja razviti vještine, ojačati prepoznatljivost i potaći profesionalnu reintegraciju.

Projekt cilja na dva europska izazova:
✔ Osigurati kvalitetnu obuku i ponuditi vrlo ambiciozne i održive profesionalne perspektive osobama trenutno isključenim sa tržišta rada uključivanjem putem rada na gospodarskim aktivnostima;
✔ Zadovoljiti potrebe zaštite i valorizacije europskih prirodnih močvara, vlažnih područja i rijeka kao cilja koji podržava primjena Okvirne direktive o vodama , koja zajednicama u Europi i zemljama članicama nameće dužnosti održavanja, borbe protiv zagađenja, praćenja prirodnih ugroza i općenito izvještavanja zainteresirane javnosti.

Europsko partnerstvo AMHE projekta predlaže uspostavljanje i razvijanje novog skupa vještina kojim se kreira novo zanimanje "ambasador močvarnih/vlažnih područja". U osposobljavanje se uvode teme kao što su okolišno posredovanje, znanje o okolišu i ekološki inženjering. Također se jačaju transverzalne i "cross-cutting" vještine kao i sposobnost djelovanja u svrhu vrednovanja močvarnih/vlažnih područja.
Da bismo to postigli, tijekom svih 30 mjeseci razvitka projekta od 01.11.2019 – to 30.04.2022, partnerstvo će omogućiti:
● DEFINIRANJE, TESTIRNJE I POTVRĐIVANJE europskog referentnog sustava pilot zvanja "Europskog ambasadora za močvarna/vlažna područja"
● OJAČATI vještine trenera (zaduženih za potporu poslovnoj integraciji) u udrugama, organizacijama za obuku i europskim lokalnim vlastima kako bi oni poduprli provedbu tog novog sustava referenci za novo zvanje.

Projekt odgovara na oboje:
➜potrebe SKUPINA U INTEGRACIJI dajući im bolje obrazovanje, širi spektar sposobnosti, povećavajući njihovu zapošljivost.
➜potrebe MENADŽERA ZA MOČVARNA / VLAŽNA PODRUČJA dajući im novo zvanje omogućujući bolju ekspertizu i svestranost u njihovim zadacima za bolji omjer troškova/učinkovitosti.

Rezultati projekta:
O1 Uspostavljanje sustava referenci za zvanje na europskoj razini
O2 Razvoj i testiranje sadržaja obuke
O3 Ocjena vještina / kvalifikacijski postupak
O4 Centar resursa i alat za e-učenje

Nositelj projekta:
Communauté de Communes Sud Corse  – Francuska

Partneri na projektu:
Istituto REgionale per l'Educazione e gli studi COOPerativi IRECOOP TOSCANA – Italija
Instituto para el Fomento del Desarrollo y la Formacion – Španjolska
Etudes Et Chantiers Corsica -Francuska
• Ecological Association Krka Knin – Hrvatska
Instituto de Soldadura e Qualidade – Portugal
• Dimos Alimoumunicipality of Alimos – Grčka

 

 

erasmus plus logo left enerasmus plus logo right hr

Kodni broj projekta: 2019-1-FR01-KA202-062930

 

Završna konferencija projekta „European Wetlands Ambassadors“ 

Objavljeno: Srijeda, 20 Travanj 2022

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na završnu konferenciju projekta „European Wetlands Ambassadors - Europski ambasadori močvarnih/vlažnih područja)“ koja će se održati dana 26. travnja 2022. s početkom u 10:00 sati u dvorani studentskog centra „fra Lujo Marun“ (Knin, Krešimirova 22).

Na završnoj konferenciji predstavit će se ciljevi, aktivnosti i ostvareni rezultati projekta.

Opširnije...

Prvi Europski ambasadori močvarnih i vlažnih područja u Kninu

Objavljeno: Nedjelja, 20 Ožujak 2022

 

U prostorijama Ekološko-informativnog centra Krka i uz obale naše krške ljepotice završila je petodnevna obuka Europskih ambasadora močvarnih i vlažnih područja u sklopu Erasmus+ projekta AMHE. Obuka je bila namijenjena nezaposlenim osobama Knina i njegove okolice, koje će dobiti Erasmus+ certifikat. 

Opširnije...

Foto izložba Europskih ambasadora močvarnih područja

Objavljeno: Petak, 18 Ožujak 2022

 

Pozivamo vas da u Ekološko-informativnom centru Krka posjetite izložbu fotografija projekta Europski ambasadori močvarnih područja i raspitajte se o projektu.

Opširnije...

Besplatan tečaj - Europski ambasador močvarnih/vlažnih područja

Objavljeno: Ponedjeljak, 07 Veljača 2022

Ovim putem pozivamo vas da se prijavite na besplatan međunarodni tečaj za Europskog ambasadora močvarnih/vlažnih područja.

 

Tečaj je formiran u sklopu projekta „European Wetlands Ambassadors - Europski ambasadori močvarnih/vlažnih područja“ od strane 7 partnera iz 6 zemalja (Francuske, Španjolske, Portugala, Italije, Grčke i Hrvatske).

Trajanje tečaja: 5 radnih dana
Vrijeme održavanja tečaja: Između 21.2.2022. i 15.3.2022.
Mjesto održavanja tečaja: Knin

Opširnije...

AMHE - Obuka za trenere

Objavljeno: Srijeda, 13 Listopad 2021

Zadovoljstvo nam je najaviti aktivnost obuke za trenere u sklopu projekta „European Wetlands Ambassadors (Europski ambasadori močvarnih/vlažnih područja)“ u organizaciji Ekološke udruge „Krka“ Knin.

Projekt se provodi kroz  partnerstvo 7 organizacija iz 6 različitih zemalja (Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija, Portugal i Španjolska). Nositelj projekta je Communauté de Communes Sud Corse  (Francuska), a partneri su:

Opširnije...

Poziv - Prezentacija projekta European Wetlands Ambassadors

Objavljeno: Petak, 17 Rujan 2021

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na prezentaciju dosadašnjih rezultata projekta „European Wetlands Ambassadors (Europski ambasadori močvarnih / vlažnih područja) koja će se održati dana 23. rujna 2021. s početkom u 11:00 sati u Ekološko informativnom centru Krka (Knin, Drniška cesta 2/b).

Projekt se provodi kroz  partnerstvo 7 organizacija iz 6 različitih zemalja (Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija, Portugal i Španjolska). Nositelj projekta je Communauté de Communes Sud Corse  (Francuska), a partneri su:

Opširnije...

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

                

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar