Izrađen video priručnik o važnosti volonterstva

Objavljeno: Petak, 22 Ožujak 2024

U sklopu programa „Volonterski centar Krka – Kreni Ravno Ka Aktivizmu“ koji provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin je izrađen video priručnik o važnosti volonterstva. 

Opširnije...

Održane aktivnosti u sklopu programa „Volonterski centar Krka – Kreni Ravno Ka Aktivizmu“

Objavljeno: Srijeda, 29 Studeni 2023

Tijekom mjeseca studenog 2023. u sklopu programa „Volonterski centar Krka – Kreni Ravno Ka Aktivizmu“ provedena je online anketa o razvoju i unaprjeđenju volonterizma na području Šibensko-kninske županije. Održan je Info pult u općini Ervenik s ciljem poticanja razvoja volonterstva te informiranja građana o samom programu.

Opširnije...

Volonterski program za studente

Objavljeno: Petak, 15 Prosinac 2023

U sklopu programa „Volonterski centar Krka – Kreni Ravno Ka Aktivizmu“ Ekološka udruga „Krka“ Knin u suradnji s partnerom na programu Veleučilištem „Marko Marulić„ u Kninu  osmislila je  i započela s provedbom volonterskog programa za studente. Cilj ovog programa je doprinos zajednici i uspostavljanje suradnje s odgojno-obrazovnim ustanovama na području odgoja za volontiranje.

Opširnije...

Poziv na okrugli stol „Važnost volonterstva“

Objavljeno: Četvrtak, 16 Studeni 2023

Ovim putem Vas pozivamo na okrugli stol na temu „Važnost volonterstva“ koji će se održati povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, dana 5. prosinca 2023. (utorak) s početkom u 13:00 sati, u dvorani Studentskog doma fra Luje Maruna, Krešimirova 22 Knin.

Opširnije...

Međunarodni dan volontera

Objavljeno: Utorak, 05 Prosinac 2023

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera kako bi se naglasila važnost volontera i dobrobitima volonterskoga rada, promicale pozitivne vrijednosti volontiranja te podsjetili javnost o prednostima i njegovu doprinosu razvoju lokalne zajednice. Doprinos volontera društvenoj zajednici je velik te svaki novi dan donosi priliku da kroz volontiranje pokrenemo promjene u zajednici u kojoj živimo.

Opširnije...

Održane aktivnosti u sklopu programa „Volonterski centar Krka – Kreni Ravno Ka Aktivizmu“

Objavljeno: Petak, 03 Studeni 2023

Tijekom mjeseca listopada 2023. u sklopu programa „Volonterski centar Krka – Kreni Ravno Ka Aktivizmu“ osmišljena je i provedena online anketa o razvoju I unaprjeđenju volonterizma na području Šibensko-kninske županije. Također su održana 2 info pulta: u općini Promina i općini Biskupija s ciljem poticanja razvoja volonterstva te informiranja građana o samom programu.

Opširnije...