Naziv projekta:
Iskoristi priliku! (UP.02.1.1.06.0014)

Ukupna vrijednost projekta: 1.065.703,71 HRK
Projekt je financiran u potpunosti sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i poziva Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina.

Trajanje projekta: planirano 20 mjeseci, ali u provedbi 24 mjeseca, u razdoblju od 5. rujna 2018. - 5. rujna 2020.

Nadležna tijela:
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatski zavod za zapošljavanje

Nositelj projekta:
Udruga Zdravi grad iz Splita

Partneri:
Ekološka udruga "Krka" Knin

Cilj:
Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina

Kratak opis:
Marginalizirane skupine u ruralnim područjima Republike Hrvatske bez dodatnih znanja i vanjske pomoći teško se mogu izvući iz zamke socijalne isključenosti i siromaštva. Ovaj projekt ima za cilj dati priliku marginaliziranim skupinama na području grada Knina i okolice da se obrazuju u traženim zanimanjima, te ojačaju svoje samopouzdanje i motiviranost. Realizacijom projekta ciljana skupina će povećati svoju mogućnost zapošljavanja, te smanjiti rizik od socijalne isključenosri i siromaštva.

Očekivani rezultati projekta:

  • Jačanje stručnih znanja ciljne skupine kroz provedbu programa obrazovanja odraslih
  • Razvoj mekih vještina ciljne skupine provedbom programa i pružanjem usluga mentorstva
  • Jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s ciljnom skupinom 

 

Kontakt osoba: Katarina Šostar
Telefon: 091 724 6395
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge Zdravi grad.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

lenta ESF kockice

 

 

Iskoristi priliku! - Priručnik za stručnjake

Objavljeno: Srijeda, 02 Rujan 2020

Udruga „Zdravi grad" održala je završnu konferenciju u sklopu projekta „Iskoristi priliku", dana 2.9.2020. u dvorani studentskog doma (Knin, Ul. Kralja Petra Krešimira IV br. 22). Projekt "Iskoristi priliku" udruga Zdravi grad je provela u partnerstvu s Ekološkom udrugom „Krka" Knin. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Široj zainteresuranoj javnosti predstavljeni su rezultate projekta.

Opširnije...

Rezultati projekta “Iskoristi priliku!”

Objavljeno: Srijeda, 26 Kolovoz 2020

Marginalizirane osobe, dugotrajno nezaposleni korisnici edukacija i drugih aktivnosti projekta „Iskoristi priliku!“ pokazali su sjajne rezultate. Na projektnim aktivnostima sudjelovalo je 24 korisnika, 12 žena. Njih 23 uspješno je završilo programe osposobljavanja. Uspješno je završilo 7 vrtlara, 5 voćara, 5 vinara i 6 vinogradara. Svi oni sudjelovali su na edukacijama mekih vještina gdje su učili o timskom radu, komunikaciji, samovođenju, kako se ponašati u konfliktnim situacijama, kako biti kreativan te kako voditi zdrav način života. U sklopu predmeta „Osnove poduzetništva“, korisnici su se upoznali i učili o menadžmentu, marketingu i kako napisati poslovni plan.

Opširnije...

Projekt "Iskoristi priliku!" - Završna konferencija

Objavljeno: Srijeda, 26 Kolovoz 2020

Udruga „Zdravi grad" održat će Završnu konferenciju u sklopu projekta „Iskoristi priliku", dana 2.9.2020. godine s početkom u 12:00 sati u Kninu, u dvorani studentskog doma (Knin, Ul. Kralja Petra Krešimira IV br. 22). Projekt "Iskoristi priliku" udruga Zdravi grad je provela u partnerstvu s Ekološkom udrugom „Krka" Knin. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Svrha Završne konferencije je široj javnosti predstaviti rezultate projekta.

Opširnije...

Iskoristi priliku - Video

Objavljeno: Ponedjeljak, 27 Srpanj 2020

Video je nastao u sklopu projekta "Iskoristi priliku!" koji provodi Udruga Zdravi grad iz Splita u partnerstvu sa Ekološkom udrugom Krka Knin

lenta ESF kockice

Iskoristi priliku - Podjela sadnica

Objavljeno: Ponedjeljak, 08 Lipanj 2020
Iskorist priliku - Sadnice

Organizirana je podijela sadnica 4.5.2020 u okviru projekta Iskoristi priliku. Sadnice su podjeljene sudionicima na projektu koji su uspješno završili program edukacija za zanimanja vinar, vinogradar, vrtlar i voćar. Riječ je o ranjivoj skupini, dugotrajno nezaposlenim osobama i korisnicima zajamčene minimalne naknada. Oni će u svojim vrtovima zasaditi sadnice te primjeniti sva praktična znanja koja su stekli.

Opširnije...

Završile aktivnosti naobrazbe i jačanja kompetencija marginaliziranih skupina

Objavljeno: Utorak, 10 Ožujak 2020
“Iskoristi priliku!” je projekt koji je dugotrajno nezaposlenim osobama pružio priliku za stjecanjem novih znanja i vještina na području poljoprivrednih zanimanja s naglaskom na ekološke metode i principe. U prostorijama POUK-a u Kninu u petak 6.3.2020 dodjeljene su posljednje diplome u sklopu provedbe verificiranih programa obrazovanja odraslih. Kroz projekt smo obrazovali vinare/ke, vinogradare/ke, voćare/ke i vrtlare/ice. Udruga "Zdravi grad" Split provodi projekt u partnerstvu s Ekološkom udrugom "Krka" Knin.

Opširnije...

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar