Ucimo danas za bolje sutra LogoIme projekta:
Učimo danas za bolje sutra (UP.02.1.1.06.0015)

Vrijednost:
818.166,00 kn
Projekt je financiran 100% sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Partneri na projektu:
Grad Knin

Nadležna tijela:
Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje

Područja projektnih aktivnosti:
Područje grada Knina

Cilj:
Kroz provedbu osposobljavanja / obrazovanja odraslih i osnaživanja mekih vještina marginaliziranih osoba, utjecati na njihovo lakše zaposlenje i veću konkurentnost na tržištu rada.

Vremenski period trajanja projekta:
24 mjeseca, u razdoblju od 1. rujna 2018. do 1. rujna 2020.

Ciljna skupina:
40 pripadnika marginaliziranih skupina s područja grada Knina i stručnjaci koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina. U marginalizirane skupine spadaju: dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci), osobe romske nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, beskućnici, liječeni ovisnici o drogama, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, migranti, mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi i nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Opis projekta:
Provođenjem projekta ''Učimo danas za bolje sutra'' povećat će se mogućnost zapošljavanja za 40 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja grada Knina kroz jačanje stručnih znanja i razvojem mekih vještina te će se umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina. Također, provedbom projektnih aktivnosti bit će unaprijeđena znanja i vještine stručnjaka koji rade s marginaliziranim skupinama te će povećati kvalitetu pruženih usluga marginaliziranim skupinama. Kroz projekt za 40 nezaposlenih osoba pripadnika marginaliziranih skupina bit će omogućene radionice mekih vještina, a 35 nezaposlenih osoba (prednost imaju dugotrajno nezaposleni) proći će verificirane programe osposobljavanje na Pučkom otvorenom učilištu Knin.

Aktivnosti projekta:
• Odabir sudionika i provedba verificiranih programa obrazovanja odraslih (Proizvođač/ica pršuta, Uzgajivač/ica, sakupljač/ica i prerađivač/ica ljekovitog i aromatiziranog bilja, Proizvođač/ica rakije i drugih domaćih aromatiziranih pića, Povrćar/ica i Pčelar/ica)
• Razvoj i provedba ciljanih programa za osnaživanje marginaliziranih skupina
• Jačanje kapaciteta stručnjaka iz različitih sektora koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina
• Promidžba i vidljivost projekta
• Evaluacija projekta

Očekivani rezultati projekta:
• Provedeno osposobljavanje u 5 stručnih programa koji su u skladu s potrebama lokalnog područja i omogućeno lakše zaposlenje za 35 pripadnika marginaliziranih skupina.
• Provedeno 12 radionica koje su za cilj imale jačanje mekih vještina marginaliziranih osoba te postignuta konkurentnost na tržištu rada i olakšan postupak zaposlenja istih.
• Educirano 5 stručnjaka koji rade s pripadnicima marginaliziranih skupina te povećana kvaliteta pružanja usluga usmjerenih marginaliziranim skupinama.

Kontakt osoba:
Dimitrije Dujmović
Telefon / mobitel: 022 664 608 ili 091 788 6359
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

 

lenta ESF kockice

Završna konferencija projekta "Učimo danas za bolje sutra"

Objavljeno: Ponedjeljak, 03 Kolovoz 2020

Danas (3.8.2020.) je u Kninu održana završna konferencija projekta „Učimo danas za bolje sutra“. Projekt „Učimo danas za bolje sutra“ provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Gradom Kninom. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“.

Opširnije...

Radionica mekih vještina "Izrazi se"

Objavljeno: Petak, 31 Srpanj 2020

U sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“ 29.7.2020. i 30.7.2020. održana je radionica mekih vještina „Izrazi se" za pripadnike marginaliziranih skupina na području grada Knina.
Radionicom su bila obuhvaćena sljedeća tematska područja:
• Kako izraditi odličan životopis
• Izrada motivacijskog pisma
• Što će me pitati na razgovoru za posao
• Kako primiti konstruktivnu kritiku
• Govor tijela
• Pisana komunikacija u uredskom poslovanju
• Mail na koji će biti uzvraćen odgovor
• Odnos prema kolegama i šefu

Opširnije...

Poziv na završnu konferenciju projekta "Učimo danas za bolje sutra"

Objavljeno: Utorak, 28 Srpanj 2020

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na završnu konferenciju u sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“, koja će s održati dana 3. kolovoza 2020. godine s početkom u 10:00 sati u Kninu, u dvorani studentskog doma (Knin, Ul. Kralja Petra Krešimira IV br. 22).

Projekt „Učimo danas za bolje sutra“ provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Gradom Kninom. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Opširnije...

Svečana promocija korisnika projekta "Učimo danas za bolje sutra"

Objavljeno: Četvrtak, 09 Srpanj 2020

U sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“ 7.7.2020. u eko-info centru (Drniška 2b) u Kninu održana je svečana promocija korisnika koji su završili programe osposobljavanja.

Kroz projekt provedeno je 5 programa osposobljavanja (Proizvođač/ica pršuta, Uzgajivač/ica, sakupljač/ica i prerađivač/ica ljekovitog i aromatiziranog bilja, Pčelar/ica, Proizvođač/ica rakije i drugih domaćih aromatiziranih pića i Povrćar/ica) koje su završile ukupno 33 osobe.

Opširnije...

Radionica "Budi kreativan" i dodjela uvjerenja za Povrćare

Objavljeno: Srijeda, 17 Lipanj 2020

U sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“ 12.6.2020. i 15.6.2020. održana je radionica mekih vještina „Budi Kreativan" za pripadnike marginaliziranih skupina na području grada Knina i dodjela uvjerenja korisnicima o završenom programu osposobljavanja za Povrćara/icu (12.6.2020). 

Opširnije...

Besplatni program osposobljavanja za uzgoj povrća - PRIJAVI SE

Objavljeno: Četvrtak, 16 Travanj 2020
Ovim putem pozivamo na prijavu sve pripadnike marginaliziranih skupina koji žele sudjelovati na besplatnom programu osposobljavanja „Povrćar/ica“ ili radionicama mekih vještina („Budi Svoj“, „Budi kreativan“ ili „Izrazi se“).
Program osposobljavanja „Povrćar/ica“ započinje 4.5.2020. na Pučkom otvorenom učilištu Knin i sastoji se od teoretske i praktične nastave gdje će se učiti sve o uzgoju povrća. Na kraju programa koji je besplatan polaznici će dobiti uvjerenje o osposobljavanju koje se može upisati u e-radnu knjižicu.

Opširnije...

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar