„Knine evo ti špine!“- uspješno dovršen još jedan projekt

Objavljeno: Petak, 04 Studeni 2022
Građani Knina i njegovi posjetitelji od sada imaju na raspolaganju pet javnih slavina s besplatnom pitkom vodom koje su dostupne na javnim površinama:
-u parku kod Trga Oluje preko puta Gradske uprave 
-u parku kod OŠ dr. Franje Tuđmana  Knin 
-kod OŠ Domovinske zahvalnosti Knin 
-kod SŠ Lovre Montija i Kralja Zvonimira Knin 
-kod Sportsko-rekreacijske zone Marunuša uz rijeku Krku. 

Opširnije...

U rad puštena prva od pet javnih slavina koje će biti postavljene u sklopu projekta „Knine, evo ti špine”

Objavljeno: Petak, 30 Rujan 2022
Dana, 30. rujna, u parku kod Trga Oluje, obilježeno je puštanje u rad prve od pet javnih slavina koje će u Kninu biti postavljene u sklopu projekta „Knine, evo ti špine“. Realizaciju je, u sklopu natječaja {ZAJEDNO} za zelene ideje, podržao dm. Primarni cilj projekta je smanjiti proizvodnju i spriječiti nepotrebno gomilanje plastičnih boca i jednokratne plastike te građanima i posjetiteljima Knina, najtoplijeg grada u Dalmaciji, osigurati dostupnost pitke vode.

Opširnije...

Edukativno-informativna kampanja "Knine, evo ti špine!"

Objavljeno: Srijeda, 28 Rujan 2022
Do prije 50-tak godina nije bilo toliko plastičnih boca. Tada se pilo iz tetrapaka,  staklenih flašica, čaša, špina… Zbog jeftine proizvodnje i brže zarade od prodaje napitaka – plastika je postala sveprisutna i zamijenila je mnogo bolje i zdravije materijale. A to je dovelo do gomilanja štetnog otpada koji pola stoljeća masovno završava u prirodi. 

Opširnije...

Projekt „Knine, evo ti špine“ ušao je u dinamičnu, aktivnu fazu pripreme terena!

Objavljeno: Četvrtak, 08 Rujan 2022
Nakon niza sastanaka i obilazaka javnih površina, dogovorena je dinamika, način suradnje, izvođenje radova te provedba projekta „Knine, evo ti špine“, financiranog donacijom Drogerie Markt Hrvatska, iz natječaja „{ZAJEDNO} za zelene ideje - DM“

Opširnije...

Počela provedba još jedne naše ZELENE IDEJE, projekta - „Knine, evo ti Špine“!

Objavljeno: Srijeda, 24 Kolovoz 2022
 

S neizmjernim zadovoljstvom obavještavamo Vas da je naša Ekološka udruga „Krka“ Knin prepoznata od svjetski poznatog i društveno odgovornog trgovačkog društva DM - drogerie markt. Od 300 pristiglih projekata iz cijele Hrvatske na natječaju  {ZAJEDNO} za zelene ideje, DM je među 17 odabranih – uvrstio i naš  projekt  „Knine, evo ti špine“.

Plan je u Kninu postaviti 5 javnih slavina, česmi, špina - s besplatnom pitkom vodom za sve građane i posjetitelje tog kraljevskog grada, koji ljeti na svim meteorološkim kartama stalno ulazi u „crveno“ - po pitanju ekstremno visokih temperatura. Najtopliji grad u Dalmaciji, građanima će ponuditi osvježenje u ljetnim vrućim mjesecima i to na način da će se spriječiti nepotrebno gomilanje plastičnih boca i jednokratne ambalaže.

Ekolozi su izračunali da jedna česma zamijeni milijun plastičnih boca!

Opširnije...

Knine, evo ti špine

Objavljeno: Petak, 15 Srpanj 2022
 

S ponosom javljamo da je i naša udruga među odabranima sa projektom "Knine, evo ti špine" u sklopu dm natječaja {ZAJEDNO} za zelene ideje

Kroz projekt će u Kninu biti postavljeno pet javnih slavina s besplatnom pitkom vodom s ciljem smanjenja korištenja plastične ambalaže i onečišćenja okoliša.

Hvala dm-u na ukazanom povjerenju.

Opširnije...