Storytelling u interpretaciji baštine

Objavljeno: Četvrtak, 04 Studeni 2021

RADIONICA „STORYTELLING U INTERPRETACIJI BAŠTINE“

Vrijeme:      06.11.2021., 10:00 - 14:00
Mjesto:       Šibenik, Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” (Poljana 6)
Predavač:  Jasmina Žiljak Ilinčić

 

Radionica je namijenjena turističkom, kulturnom, gospodarskom i upravljačkom sektoru i drugim zainteresiranim građanima. Priče imaju golemu moć. One kreiraju i prenose emocije, raspoloženje, ideje, potiču na akciju istraživanje, učenje i smijeh. Priče utječu na ljude, njihove navike, uspjehe, želje i potrebe. Priče mogu promijeniti svijet.

Cilj ove radionice pričanja je postizanje izvrsnosti i veće učinkovitosti i interpretaciji hrvatske prirodne i kulturne baštine, a uključuje predavanje i praktični-radionički dio u kojem će sudionici osvijestiti važnost kreativnog pristupa u interpretiranju baštine, kroz storytelling i dramske tehnike. Neke od tema kroz koje će voditeljica proći su narodne priče i bajke, interaktivni storytelling, oslobađanje straha od javnog nastupa, kompetencije pripovjedača, kreativnost u pripovijedanju...

O PREDAVAČU:

Jasmina Žiljak Ilinčić je profesionalna pripovjedačica, dramska pedagoginja, diplomirana učiteljica te predavačica na Prvom hrvatskom studiju pripovijedanja. Ima bogato iskustvo na brojnim poljima, vodi svoje kreativne projekte, održava stručne skupove, vodi stručne radionice dramskog odgoja za učitelje, pedagoge, odgajatelje. Vanjska je suradnica Radija Split kao urednica i voditeljica emisije za djecu „Škrinjica za sne“, te vodi svoj kreativni jedinstven dramski program za djecu “Bajkaonica”.

Radila je u raznim ulogama u školama, vrtićima, centrima za odgoj i obrazovanje, đačkim domovima, domu za nezbrinutu djecu, knjižnicama i igraonicama, kazalištu, kao učiteljica, voditeljica dramskih ili komunikacijskih radionica, voditeljica forum teatra... Educirala se na poljima interpretacije baštine, umijeća pripovijedanja, stručnih glumačkih i dramskopedagoških radionica u zemlji i inozemstvu.

Jasmina je bila voditelj ciklusa stručnih radionica: „Kreativna drama - Pripovijedanje i igranje priča/bajki“ za odgojitelje DV Cvit Mediterana, predavač na Trećoj konferenciji o pripovijedanju u Varaždinu na temu „Kreativno pripovijedanje” i voditelj stručne radionice za pedagoške djelatnike „Umjetnost pripovijedanja i igranja priča/bajki”. Član je HDDU (Hrvatsko društvo dramskih umjetnika) i HCDO (Hrvatski centar za dramski odgoj).

Sudjelovanje je besplatno. Zbog trenutačne epidemiološke situacije broj sudionika je ograničen i prijave su obavezne na link niže. Rok prijava je petak 05.11.2021. 

https://docs.google.com/forms/d/1UouoEsDxys8l639wAOg4Zx5qakZ_IbSqb6XMaYMUeOs/viewform?edit_requested=true

O ORGANIZATORIMA:
UDRUGA TURISTIČKIH VODIČA „MIHOVIL“ ŠIBENIK

Udruga turističkih vodiča „Mihovil“ Šibenik je osnovana 2006. godine. Okuplja turističke vodiče Šibensko – kninske županije s ciljem promicanja, afirmacije, unapređenja poziva turističkog vodiča te zaštita njihovih prava; doprinosa valorizaciji turističkih resursa na području svog djelovanja; osvješćivanja javnosti s ciljem očuvanja materijalne, nematerijalne te prirodne baštine; zaštite i promicanja povijesno-kulturne baštine i nacionalnog identiteta. Već petnaest godina Udruga rad na približavanju baštine lokalnom stanovništvu, kroz razglede i inovativne projekte, često sudjeluju u raspravama u svrhu zaštite i interpretacije baštine i o podizanju kvalitete turističke ponude. Ostvaruje odličnu suradnju sa brojnim dionicima, te je prepoznata kao vrijedan sudionik u području kulture, obrazovanja i turizma u Šibensko- kninskoj županiji.

EKOLOŠKA UDRUGA “KRKA” KNIN

Ekološka udruga „Krka“ Knin je osnovana 2004. godine i djeluje na području Hrvatske s naglaskom na Šibensko-kninsku županiju i okolicu Knina. Glavni ciljevi su očuvanje i zaštita prirode i okoliša kao temeljnih vrijednosti društva, te prihvatljivo gospodarenje prirodnim resursima primjenom odrednica održivog razvoja. Kroz svoje djelatnosti Udruga potiče ekološku i kulturnu svijest građana, potiče ekološku poljoprivredu, te razvoj kulturnog, seoskog i ekološkog turizma. Projekti koje je udruga provodila ili provodi doprinijeli su stvaranju pozitivnog imidža od strane javnog, civilnog i privatnog sektora kao i medija, te je udruga postala ravnopravan partner u donošenju odluka vezanih za zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Više o projektu na:

https://vodici-sibenik.hr/vijesti/sijela-s-guvna-kreativno-pripovijedanje-u-ruralnom-turizmu-172

Ministarstvo turizma i sportaUdruga turistickih vodica MihovilEU Krka Knin