Gospodarenje otpadom i održivi turizam

Objavljeno: Ponedjeljak, 08 Studeni 2021

Edukativna radionica "GOSPODARENJE OTPADOM I ODRŽIVI TURIZAM"

Vrijeme:         10.11.2021., 09:30 - 13:30 h
Mjesto:           Knin, dvorana Studentskog doma “fra Lujo Marun” (ul. Kralja Krešimira 22)
Predavač:      Dimitrije Dujmović, Ekološka udruga “Krka” Knin

 

Radionica je namijenjena široj javnosti, djelatnicima turističkog i javnog sektora, vlasnicima OPG-ova i drugim zainteresiranim građanima.

TEME:

1. GOSPODARENJE OTPADOM – U uvodnom dijelu radionice upoznat ćemo se s osnovnim pojmovima vezanim za problematiku gospodarenja otpadom te trenutnim stanjem u EU i Hrvatskoj. Obradit ćemo ciljeve gospodarenja otpadom, usluge koje su dostupne građanima te smjernice za pravilno i učinkovito odvajanje otpada. Cilj ove radionice je povećati svijest o nužnosti smanjivanja nastanka otpada, ali i što učinkovitije gospodarenje otpadom.

2. ODRŽIVI TURIZAM – Cilj ove radionice je potaknuti sve dionike u turizmu na korištenje usluga, proizvoda i rješenja koji će smanjiti pritisak na okoliš. Uz osnovne pojmove obradi ćemo ciljeve, načela i principe Održivog turizma. Upoznat ćemo se s konceptom okolišno odgovornog poslovanja, koji se koraci trebaju poduzeti prema održivom turizmu te ćemo navesti pozitivne i dobre primjere održivog turizma u Hrvatskoj i svijetu. Također uputit ćemo vas u EU fondove vezane uz Održivi turizam na koje se može prijaviti.

Sudjelovanje je besplatno. Zbog trenutačne epidemiološke situacije molimo Vas da se prijavite putem sljedeće prijavnice.

https://docs.google.com/forms/d/1ljUTiYQ3uNOGljwG83eiy7PWZqVo946d4Pr8S76HOqw/edit

O PREDAVAČU:

Dimitrije Dujmović je trenutno zaposlen kao voditelj projekta „Eko društveni poduzetnici“ u firmi Marunuša j.d.o.o. kojoj je osnivač Ekološka udruga „Krka“ Knin. Niz godina radio je toj udruzi te sudjelovao i održavao brojne radionice na temu sakupljanja, uzgoja i prerade ljekovitog bilja, održivog turizma, gospodarenja otpadom i kompostiranja. Radio je na projektima „Ozelenjavanje turističke ponude Dalmacije“, “Priroda Dalmacije“, „Festival ruralne kulture“, „Centralizirano kompostiranje u Kninu“, „Učimo danas za bolje sutra“ i brojnim drugim. Kroz iskustvo stečeno u brojnim projektima i radionicama u ruralnom turizmu, Dimitrije će također održati i radionice za širu javnost, ali i za članove Udruge turističkih vodiča „Mihovil“ Šibenik na temu sakupljačkih praksi ljekovitog bilja i vinogradarstva, 23.11.2021. u prostorijama Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku.

Više o projektu na:

https://vodici-sibenik.hr/vijesti/sijela-s-guvna-kreativno-pripovijedanje-u-ruralnom-turizmu-172

Ministarstvo turizma i sportaUdruga turistickih vodica MihovilEU Krka Knin