Pridružite se akciji udruge BIOM- obnova suhozida na Vrdovu

Objavljeno: Petak, 09 Rujan 2022
Idući vikend, od 16. do 18. rujna 2022. (od petka do nedjelje) održava se akcija obnove suhozida na Vrdovu, što će biti prilika da se sudjeluje u očuvanju ove vrijedne baštine, kao i da se nauči osnove suhozidne gradnje. Obnavlja se suhozid u blizini planinarske kuće sv. Jakov, a na akciju su pozvani svi - mladi i stari, snažni i manje snažni, vješti i oni koji će to tek postati - koji su voljni pomalo raditi i puno toga kroz praksu naučiti o obnovi suhozida.
Na volonterskoj akciji sudionici će također doznati više o ulozi i vrstama suhozida koje se mogu pronaći na širem dinarskom području i usvojiti osnove tehnike suhozidne gradnje i obnove, koja je zaštićena i na UNESCO razini. 
Akciju organiziraju Udruga Biom i LAG Cetinska krajina kao dio projekta Dinara back to LIFE, u suradnji s udrugom Dragodid, koja će voditi suhozidnu obnovu, te Planinarskim društvom sv. Jakov koje nesebično daje pomoć u organizaciji i izgradnji.
 
Potvrda dolaska: Radi lakše organizacije, mole se svi zainteresirani da svoje sudjelovanje potvrde na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Facebook profil Dinara back to LIFE projekta, te da navedu koje bi sve dane sudjelovali. 
Hrana i piće osigurani su za sve sudionike. 
Radne rukavice za sudionike će pripremiti organizator, no sudionici mogu, iz higijneskih ili nekih druigh razloga, koristiti i svoje. 
Prijevoz: Volonteri koji nemaju svoj prijevoz mogu se javiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., za dogovor oko transporta na relaciji Sinj-Vrdovo-Sinj. 
Noćenje u planinarskoj kući Sv. Jakov je za sudionike akcije moguće s noći od petka na subotu (16.9. na 17.9), a za dogovor se javite na kontakt organizatora.
Volonteri mogu u akciji sudjelovati koliko žele – jedan, dva ili sva tri dana.

Provedbu projekta i najavu drugih aktivnosti pratite na web stranici projekta www.dinarabacktolife.eu ili profilu društvenih mreža .


 

Projekt Dinara back to LIFE - “Management planning and restoration of Dinara dry grasslands to save biodiversity and support sustainable development” je sufinanciran sredstvima LIFE Programa Europske unije pod brojem ugovora LIFE18 NAT/HR/000847. Prikazan sadržaj je isključiva odgovornost partnera Dinara back to LIFE projekta i ne odražava nužno stajališta Europske unije.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Prikazan sadržaj je isključiva odgovornost partnera Dinara back to LIFE projekta
i ne odražava nužno stajališta Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Prikazan sadržaj je isključiva odgovornost partnera Dinara back to LIFE projekta i
ne odražava nužno stajališta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.