Završen volonterski projekt „Green City Life“

Objavljeno: Ponedjeljak, 10 Siječanj 2022

Nakon 15 mjeseci provedbe završio je volonterski projekt „Green City Life“ i naša uloga domaćina. Projekt je sufinancirala Europska unija u okviru programa Europskih Snaga Solidarnosti. Partner na ovom projektu je bila organizacija Concordia, Lyon iz Francuske te im se ovom prilikom želimo zahvaliti na uspješnoj suradnji i potpori koju su pružili volonterima.

Na projektu su sudjelovali dugoročni volonteri Felicie i Douglas iz Francuske. Volonterka Felicie je provela 8 mjeseci volontirajući u našoj udruzi, a volonter Douglas 12 mjeseci jer je tražio produljenje volonterske službe. Imali smo priliku pratiti njihovo volontersko iskustvo kroz objave, fotografije i videa na Facebook stranici i Instagram profilu pod nazivom „Green City Life“.

Tijekom svoje volonterske službe organizirali su, provoditi i sudjelovali u raznim aktivnostima, akcijama i događanjima koji su im omogućile stjecanje novih znanja i iskustva, razvijanje i poboljšanje vještina i kompetencija o zaštiti okoliša, održivom razvoju, digitalnim alatima, kako pisati i provoditi projekte, upoznali novi jezik i kulturu te ostavili pozitivan utjecaj na sve nas. Naučili su i oni nas puno o svojoj zemlji, jeziku i kulturi, kako reciklirati, zašto su važni insekti-oprašivači, kako možemo zaštiti okoliš i ostvariti jedinstveno iskustvo volontiranja kroz program ESS mobilnosti.

Imali su priliku postati dio naše zajednice, upoznati, ali i surađivati s mnogim mladima, građanima, organizacijama i institucijama. Svoje volonterske sate ostvarili su kroz organizaciju i provedbu raznih edukativno-kreativnih radionica, akcija za zajednicu, neformalno učenje, akcije čišćenja i uređenja zelenih površina, pomaganje u organizaciji i provedbi raznih događanja udruge kao i u svakodnevnom radu udruge, provedbu aktivnosti Eko-knjižnice igračaka, informiranja i promoviranja o važnosti volontiranja, zaštiti okoliša, neformalnom učenju, održivom razvoju, ESS mobilnosti, EU programima i vrijednostima te još mnogo toga.

Hvala našim volonterima na sudjelovanju u projektu „Green City Life“ Knin te im želimo puno sreće u novim osobnim i poslovnim izazovima.

Ovim putem želimo se zahvaliti  Agenciji za mobilnost i programe EU za veliku podršku tijekom provedbe projekta, prethodnim volonterima Carlosu i Katarini te svima pojedincima i organizacijama koji su dali podršku volonterima, pratili ih na ovom jedinstvenom putu i pomogli im da uspješno ostavre svoju prvu volontersku avanturu.

@greencitylifeHr

 

Agencija za mobilnost i programe EUeu flag co funded pos right HREuropean Solidarity Corps logo