Održana edukacija za rad s mladima u sklopu projekta „Think Green, Act Local“

Objavljeno: Četvrtak, 15 Veljača 2024

U sklopu projekta, mala partnerstva „Think Green, Act Local“ koji se provodi u okviru Erasmus+ programa, održana je petodnevna edukacija za 4 predstavnice Ekološke udruge „Krka“ Knin u Napulju, Italiji. 

Cilj ove aktivnosti je razviti znanja i vještine osoblja udruge „Krka“ Knin na teme; alati i metode za jačanje mladih, lokalne inicijative mladih, aktivizam mladih, mobilnost mladih i EU politika za mlade te potaknuti razvoj novih neformalnih metoda, alata i dobrih praksa za rad s mladima s manje mogućnosti iz ruralnog područja koja će doprinijeti jačanju kapaciteta organizacije.

Edukacija se sastojala od  teorijskog i praktičnog djela, a organizirali su je predstavnici organizacije „Noi@Europe“ iz Napulja koji imaju dugogodišnje iskustvo u radu s mladima.  Na ovaj način su predstavnice partnerske organizacije „Krka“ imali mogućnost upoznati se s primjerima dobre prakse u radi s mladim te isto tako imale priliku upoznati mlade iz Napulja, razgovarati s njima o problemima i potrebama, razmijeniti iskustva, saznati o mogućnostima i prilika za mlade u Napulju kako bi razumjeli i stvorili širu sliku života mladih. Također su imale priliku upoznati i nekoliko organizacija i škola koje rade sa mladima na širem području provincije Napulj koji su isto  podijelili svoje iskustvo, metode i prakse u radu s mladima te predstavnike lokalne samouprave.

Zahvaljujući ovoj projektnoj aktivnosti pridonijelo se jačanju kapaciteta udruge, stečena su nova znanja i dobre prakse u radu s mladima koja će se primijeniti u stvaranju novih aktivnosti i sadržaja za mlade u ruralnom području kako bi osnažili njihov položaj u društvu, potaknuli ih na aktivno uključivanje i omogućili jednake prilike. Ova aktivnost omogućila nam je da se upoznamo s radom i djelovanjem partnerske organizacije, kulturom i načinom života u provinciji Napulj.

Hvala našim partnerima koji su nam omogućili predivno iskustvo i stjecanje novih znanja i vještina, upoznajući nas sa svojim svakodnevnim izazovima i načinima u rješavanju problema te se svim organizacijama i školama koje su nas ugostile i upoznale sa svojim radom i djelovanjem. Posebno se želimo zahvaliti lokalnoj samoupravi u Napulju na gostoprimstvu i što nam je omogućila upoznavanje grada i kulturne baštine Napulja.

Ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s organizacijom „Noi@Europe„ iz Italije provodi projekt mala partnerstva "Think Green, Act local" koji ima za cilj jačati kapacitete organizacija u području rada s mladima (s manje mogućnosti), održivog razvoja, društvenog poduzetništva, zaštite okoliša i prirode koristeći se neformalnim, inovativnim i iskustvenim metodama te interdisciplinarnim pristupom.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru programa Erasmus+, a odobren je od strane Agencije za mobilnost i programe EU.

Fotografije održane edukacije možete pogledati na sljedećim linkovima:

Facebook NoiatEurope:

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=824027113096882&id=100064688019542
Instagram profil NoiateEurope:

www.instagram.com/p/C3PlMRDRp8B/?igsh=aW1pbHdzc2hzNmc1&img_index=1

 

Više o projektu i aktivnostima pratite na našoj mrežnoj stranici www.eu-krka-knin.hri Facebook stranici: www.facebook.com/EkoKrkaKnin.

 

Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Agencije za mobilnost i programe EU. Ni Europska unija ni Agencija za mobilnost i programe EU ne mogu se smatrati odgovornima za njih.