Troje NEET-ovaca steklo diplome iz STEM i društvenih kompetencija

Objavljeno: Srijeda, 01 Lipanj 2022

I dok brojimo „sitno“ do kraja prve godine našeg dvogodišnjeg Ne(e)tWORK projekta, diplome polaznika lijepo se nižu, jedna za drugom!

S radošću čestitamo ponositim vlasnicama diploma za:

 • Web dizajnericu,
 • Suradnicu na pripremi i provedbi EU projekata,
 • Računalnu operaterku.

 

Obogaćene novim vještinama i stručnostima, naše mlade polaznice u svoj će CV i radnu knjižicu dodati dokaz o vrijednim kompetencijama stečenim vlastitim trudom i radom a zahvaljujući sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Naime, mladim neaktivnim osobama je kroz ESF-ov Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ i pozivni natječaj „Pronađi me“ - za provedbu aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu – omogućeno besplatno stjecanje diploma i javnih isprava koje bi ih mogle približiti tržištu rada i učiniti konkurentnijim u tom sve uzburkanijem i golemom moru mogućnosti.

Kako je opće poznato da je svibanj najljepši mjesec u godini, prepun buđenja, cvatnje i novoga života – tako i u našem projektu, pupaju i otvaraju se mnoge nove mogućnosti. Pa će još troje korisnika Ne(e)tWORK projekta uskoro uživati u plodovima svoga truda i rada, jer su na pomolu i završni ispiti za buduće vozače koji su ove zime odlučili uzeti „volan“ u svoje ruke i sami upravljati u kojemu će smjeru ići, oni, njihovi životi i karijere.

Dodjela diploma 2022 05No, to nije sve! Svih šestero naših mladih kandidata uspješno su sudjelovali u stručnom mentorstvu i savjetovanjima te su završili i CISOK-ove radionice informiranja i pripreme za zapošljavanje te mnogobrojne radionice mekih i poduzetničkih vještina u prostorima udruge: 

 • “Budi kreativan” - na temu razvoja i pobuđivanja različitih kreativnosti u vama
 • “Vještina komuniciranja” - za unaprjeđenje i povećanje komunikativnosti
 • “Izrazi se”- za podizanje samopouzdanja i osnaživanje
 • “Budi poduzetan” – za razvoj neke poduzetničke ideje i realizacije iste
 • “Asertivnost” – pomoć pri zauzimanju za sebe u poslovnom svijetu
 • “Priprema za zapošljavanje” - kako pravilno napisati životopis
 • „Informiranje o tržištu rada“ – upoznavanje alata i načina za traženje posla

 

K tome smo se družili uz sportske, društvene i zabavne programe - ne bi li se svi skupa bolje upoznali i aktivirali. A sve to s ciljem bolje integracije u društvo i lakšeg omogućavanja pristupa tržištu rada - za osobe u nepovoljnom položaju iz tzv. NEET skupine (mladi od 15-29 godina koji ne rade, ne obrazuju se, ne usavršavaju se i nisu prijavljeni na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje).

U ovome trenutku pomalo pripremamo teren za novu šestorku!

Glavni cilj „Ne(e)tWORK“ projekta je neaktivnim mladim osobama omogućiti pristup tržištu rada te ih osnažiti za aktivno sudjelovanje. Naša ciljna skupina su NEET-ovci od 18 do 29 godina iz cijele Šibensko – kninske županije. Prema interesima i željama NEETovaca, projekt im omogućuje završavanje verificiranih programa obrazovanja, nakon čega stječu javnu ispravu koja bi ih približila tržištu rada. Bilo da je riječ o prekvalifikaciji, dodatnom obrazovanju ili stjecanju isprava poput vozačke dozvole ili dozvole za upravljanje brodicom. Za sudionike Ne(e)tWORK projekta sve je u potpunosti BESPLATNO. Osiguran im je radni pribor, po potrebi prijevoz ili troškovi prijevoza do mjesta edukacije i održavanja radionica, pohađanje radionica, kao i verifikacija završenih programa.

Uvjeti su isti – morate biti u NEET skupini:

 • Ne radite (minimalno 4 mjeseca),
 • Ne obrazujete se,
 • Niste prijavljeni na HZZ (minimalno 4 mjeseca),
 • Imate između 18 i 29 godina.

 

Javite se kao i do sada Ne(e)tWORK timu na telefon: 022 664 608, ili pišite na e-mailove:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ČEKAMO VAS!
Ne(e)tWORK tim

Sve aktivnosti organizirane su u sklopu Projekta „Ne(e)tWORK“ (UP.01.2.0.04.0006) sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Odobren je u okviru poziva "Pronađi me!", a njegovo trajanje je 24 mjeseca.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

lenta ESF kockice