Potpisan ugovor za projekt "Pomozimo (ZA)jedno" iz Poziva "Zaželi-prevencija intitucionalizacije"

Objavljeno: Srijeda, 13 Ožujak 2024
Na svečanoj dodjeli ugovora održanoj u Splitu potpisan je ugovor za za projekt "Pomozimo (ZA)jedno" (SF.3.4.11.01.0067) iz Poziva "Zaželi-prevencija intitucionalizacije". Provedbom projekta „Pomozimo (ZA)jedno“ u partnerstvu s Šibensko-kninskom županijom tijekom 36 mjeseci putem zapošljavanja 15 pružatelja usluga, omogućit će se pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu te podjela paketa s osnovnim kućanskim i higijenskim potrepštinama za 90 pripadnika ciljne skupine, odnosno za osobe starije od 65 godina  i punoljetne osobe s invaliditetom. 
Cilj projekta je osiguravanjem dugotrajne skrbi povećati socijalnu uključenost ranjivih skupina te prevenirati institucionalizaciju osoba s područja Šibensko-kninske županije.
 
Ukupna vrijednost projekta je 742.500,00 eura a projekt je u potpunosti financiran sredstvima  iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+), a odobren je u okviru Programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.”, odnosno poziva na dostavu projektnih prijedloga “Zaželi – prevencija institucionalizacije” (SF.3.4.11.01.)