Sajam razmjene sjemena - Šibenik 2020.

Objavljeno: Četvrtak, 30 Srpanj 2020

Slijedom uspješno provedenog projekta „Sajam razmjene sjemena“ koji smo organizirali u Kninu u rujnu 2019. javili smo se na županijski natječaj i za ovu godinu. Projekt nam je odobren i bit će organiziran u Šibeniku krajem kolovoza ili početkom rujna 2020.

Plan je da sajam svake godine organiziramo u drugom gradu ili općini u Šibensko-kninskoj županiji. Organizator i nositelj projekta je Ekološka udruga „Krka“ Knin, a financira ga Šibensko-kninska županija. Riječ je o edukativnom jednodnevnom sajmu razmjene autohtonog i introduciranog biljnog sjemena.

 Program sajma uključuje predavanje „Sjeme kao zalog budućnosti“ – Udruga „Biovrt“ te slobodnu razmjenu sjemenja među sudionicima i posjetiteljima. Na sajmu su predviđena i iznenađenja za djecu. Sajam je inače otvoren za javnost ali ćemo pratiti situaciju vezano za Covid. U slučaju nemogućnosti organiziranja sajma predviđena predavanja će biti organizirana online, a svi sudionici će svakako dobiti i sjemena i knjigu Vrtlarenje u skladu s prirodom.

 

Sve detalje o točnom vremenu i mjestu održavanja te detaljniji program i sadržaj kao i poziv svim zainteresiranima objavit ćemo na vrijeme na našoj web stranici i facebook.

Donatori

                                                  Logo opcina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori