Budimo aktivni !

Objavljeno: Četvrtak, 01 Prosinac 2022

Projekt "Budimo aktivni!" se zahuktava. Do sada je u sklopu projekta izrađena edukativna brošura te je postavljen info pult u prostorije gradske tvrtke "Čistoća i zelenilo" d.o.o. 

Održane su dvije akcije informiranja građana s ciljem poticanja građana u aktivno uključivanje u odluke vezane uz zaštitu okoliša,  te jedna akcija podjele platnenih vrećica s ciljem poticanja građana na korištenje platnenih umjesto plastičnih vrećica.

U narednom periodu očekuje nas održavanje još tri akcije informiranja putem info pultova, jedna akcija podjele vrećica te održavanje edukativne radionice o zaštiti okoliša, s naglaskom upoznavanja građana s Aarhuškom konvencijom i Zakonom o zaštiti okoliša,  te odvajanju otpada . U sklopu projekta izraditi će se i priručnik za aktivni građanstvo "Budimo aktivni!. Na kraju nas očekuje i snimanje promotivnog videa koji će također sadržavati sve upute, ali i primjere odvajanja otpada, putem kojeg će javnost također biti informirana i potaknuta za proces odvajanja otpada.  

 

Projekt će se provoditi tijekom 8 mjeseci na području grada Knina a sufinanciran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinskovitost  i Grada Knina.

Čuvajmo okoliš zajedno!
 
 
Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Knina. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Ekološke udruge " Krka" Knin i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Knina.